Ústí n. L. - V předposledním domácím zápase se Lvům příliš nedařilo, a tak po prohře 1:3 opustili 1. příčku v tabulce, kam se po čase vrátil Chomutov díky skóre před Berounem. Slovan klesl na 3. místo s náskokem jednoho bodu před Jihlavou. V sobotu to byl souboj víceméně s vlastní hrou. Nedařila se rozehrávka, vytvářely se chyby v obraně i útoku. Přechod středního pásma byl téměr nemyslitelný, až na několik minut na začátku a konci zápasu. V celku hostí nastoupil i Jiří Hubáček, který v Ústí hrál několik sezón. Svým přehledem a poziční hrou přispěl k úspěchu Energetiků v Ústí.



Před začátkem zápasu proběhlo předání sbírky pro děti z dětského domova, kterou mezi sebou udělali Lvi.




Jiří Hubáček rozjíždí útok Hradce z pravé strany. Stíhá jej Ondřej Kříž, který tentokrát uspěl v souboji proti hredeckému nájezdu.




Václav Kočí schytal ránu do masky, která rozlomila ochranné plexisklo na jeho helmě. Ovšem rozhodčí nechal pokračovat notnou chvíli soupeře v útočení, ikdyž v nebezpečné blízkosti ležel na zemi hráč.




Po vhazování z levé strany Sáblíkovi klece se k odraženému puku dostal Domin a se štěstím trefil tečovanou střelou nad rameno ústeckého brankaře




Chvíli na to se vhazovalo v ústeckém pásmu opět, ale tentokráte Petr Lipina se svým útokem proti soupeři uspěl a naopak Lvi zahrozili.




Radek Mrázek zakládá jeden z nemnoha útoků Slovanu v první třetině, kdy hra domácích byla často neurovnaná a hráči chybovali i v jednoduchých situacích.




Ovšem ani po přestávce, kterou opět zpestřilo krasobruslařské vystoupení se hráči nedostali ze svého stínu.




Nenapodobili pěknou sestavu této krasobruslařky, která předvedla několik podobných skoků




Brankář hostí Tomáš Dušek neměl moc práce v zápase, protože Lvi se jen těžko prosazovali přes neprostupnou obranu. A pokud se přeci jen zajiskřilo, byl vždy na místě.




Tomáš Sýkora při jednom z nebezpečných útoků třetí třetiny, která přinesla oživení do hry a zlepšený dojem z výkonu Slovanu, který později přinesl i snížení na 1:2. To ovšem přišlo po ofsajdu, který neodpískala sudí Jana Zítková a vyslechla si tak z tábora energetiků několik jadrných poznámek.




Těsně po vypršení oddechového času hostí ještě trenér Setikovský uděluje poslední pokyny.




Soustředěný výkon hostujícího brankáře přinesl své ovoce...




... i v pojišťovacím gólu Hradce, který padl v čase 59:59 do prázdné klece a který mohla oslavit i lavička hostí.




Na konci zápasu se tentokráte radovali hosté. Pogratulujme jim k dobré hře a hráčům Slovanu popřejme lepší zápas a výkon ve středu proti Berounským medvědům

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže