Jan Čaloun. V rozhodujícím okamžiku utkání měl prsty Tomáš Vak. „Nečekali jsme na prodloužení, chtěli jsme to zlomit už v normální hrací době," stal se prorokem Vak.">
Ú s t í n/L. - Dlouho drželi Ústečtí Lvi s hosty z jihu Čech krok. Propast čtyřiceti bodů mezi oběma celky se na ledě znát příliš nenechala. Na každý úder Jihočechů našli domácí odpověd. Až ten třetí, půl minuty před koncem řádné hrací doby, byl nad síly Lvů. „Zaplatili jsme za naše chyby, co nás provázej už delší dobu," ví Jan Čaloun. V rozhodujícím okamžiku utkání měl prsty Tomáš Vak. „Nečekali jsme na prodloužení, chtěli jsme to zlomit už v normální hrací době," stal se prorokem Vak.
Po utkání s Jihočechy neváhal pochválit své spoluhráče Jan Čaloun. „Zápas proti Budějovicím bych hodnotil hodně pozitivně jen se smolným koncem. Za tu partii, co jsme s Mountfieldem sehráli, se nemusíme vůbec stydět,“ načala hodnocení největší hvězda domácích.

Po nadějném průběhu utkání, v němž pokaždé dokázali domácí smazat náskok hostí, přišla pro žlutomodré devětadvacet sekund před koncem menší pohroma. Čalounův gól na 2:2 se tedy bodovou pojistkou nestal. „Ten konec jsme zaplatili vlastníma chybama, který nás provázej delší dobu. Jestli chceme vyhrávat, tak se jich musíme vyvarovat. Když máme rozehranej zápas na 2:2, navíc s Budějovicema, tak ten bod musíme urvat,“ burcuje Čaloun.

Po výhře Kladna ve Vítkovicích se Ústečtí Lvi zakopali na poslední místo o další tři body, přesto výkon proti Budějovicím dává Slovanu právě před cestou na Kladno jisté naděje. Alespoň podle Čalouna. „Chtěl bych říct, že jsem viděl hodně pozitivních věcí, mužstvo bojuje. Jsme sice na samým dně, ale my se o to všechno popereme. Věřím, že se vyškrábeme nahoru a cestou je tvrdá práce, kterou jsme předvedli s Budějovicema.“

Ústečtí hráči mohou žehrat na smolný konec utkání, v první řadě však utopili šance na body v bezúčelných přesilovkách. Navíc celkem tři minuty měli proti sobě jen trojici Budějovických hokejistů. „Ty přesilovky hodně mrzí. Musíme na tom pracovat ještě víc, protože jsou to situace, který rozhodujou zápasy. My jsme se v nich mohli dostat do vedení 1:0, ale nedáme to. Pak dostaneme branku, ale to nás nepoložilo. Šli jsme dál a bojovali jsme až do konce,“ viděl uzdravený forvard.

Nedostatky her v početní výhodě jsou podle Čalouna nasnadě. „Byla tam střelba, ale nebyl tam nikdo před bránou. Musí tam být někdo před bránou a ten musí clonit. Prostě to tam musíme prorvat. Jsme v situaci, kdy nemůžeme hrát na krásu, my musíme bojovat,“ velí mistr světa z roku 1999.

Po návratu čekal forvard s jedenáctkou na dresu na brankový úspěch pouhá dvě utkání. Proti Mountfieldu stál na konci krásné kombinace, kdy mu nezbývalo než před poloprázdnou klecí nastavit hůl. „Hned bych tu branku vyměnil za nějaký body. Sice potěší, ale já bych chtěl body, protože jsme si je zasloužili. Body pro nás budou psychickou vzpruhou, tohle mužstvo není o mě, je jedno, kdo za týhle situace skóruje. My chceme hlavně bodovat.“


Hosté z Českých Budějovic zlomili utkání na ledě nováčka až půl minuty před koncem, kdy vítěznou branku připravil Ondřeji Veselému Tomáš Vak. „Bylo to velmi bojovné utkání, domácí nehráli vůbec špatně. Dobře bruslili, napadali, zavírali mantinely, my jsme se k našim signálům vůbec nedostali. Po našich chybách skórovali, sami jsme si to zkomplikovali,“ ví Vak.

Jihočeši oproti očekávání nedrtili nováčka celé utkání, přesto ve druhé části několikrát podržel žlutomodré akcie nad vodou brankář Přikryl. „Petr Přikryl chytal výborně, škoda že jsme náš tlak nezúročili už ve druhé třetině. Ale zaplaťpánbůh, že se to povedlo na konci utkání.“

Budějovičtí si ve Lví Areně příliš nepotykali s disciplínou, celkem desetkrát nechali vystřelit pravačku rozhodčího vzhůru. Navíc dvakrát museli bránit gólmana Turka jen ve třech lidech. „Vylučovaní jsme byli hodně, ale naštěstí jsme obě dvojnásobná oslabení přežili,“ oddechl si bývalý forvard Vsetína.

V závěru utkání si paní Štěstěna sedla na ramena Jihočechů, kteří se však na body nadřeli víc, než jak by se podle předzápasových prognóz mohlo zdát. „Náš výkon byl hodně ovliněn naším častým vylučováním. Neřekl bych, že náš výkon nebyl stoprocentní. Ta vyloučení stojí hodně sil.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže