Ústečtí Lvi se stali v úterý 18. prosince 2007 odpoledne milými hosty Dětského domova na Severní Terase v Ústí nad Labem. Mezi děti zavítali vedle kapitána mužstva Václava Nováka také brankář Petr Přikryl, obránce Andrej Novotný a útočník František Mrázek. Čas, který hokejisté Ústeckých Lvů strávili v přítomnosti dětí, utekl jako voda. Z návštěvy Vám přinášíme následující reportáž.

Děti přivítaly Lvy zpěvem i tancem

Děti si pro hosty připravily nejdříve taneční i sborové vystoupení, ve kterém pravidelně vyhrávají celostátní soutěže v rámci dětských domovů. A následně se hokejisté vydali navštívit jednotlivé „rodinky“ (skupiny po 5 – 8 dětech), které dychtivě očekávaly Ústecké Lvy. Průvodkyní se stala ředitelka dětského domova na Severní Terase paní Mgr. Alena Novotná.




A hurá na pokoje...

Hned v prvním pokoji propukla naplno dětská radost. František Mrázek se zajímal o auta na vysílačku, se kterými si právě hrál malý Tomáš. Petr Přikryl vyprávěl o své brankářské výstroji a vysvětloval, jaké je řemeslo hokejového brankáře. Děti zaujatě naslouchaly, když do rozhovoru vstoupil ústecký kapitán Václav Novák s úsměvem: „Jinak se mu taky říká sněhulák nebo cedník.“






Pingpongová exhibice

Ústečtí Lvi si zahráli s dětmi i ping pong. Nejdříve se ale stali diváky exhibice mezi Václavem Novákem a Františkem Mrázkem. „Tak děti, kdo fandí mě, ať jde na mou stranu!“ zvolal ústecký kapitán. Jenže po pár míčkách byl ve vedení Mrázek a měl už děti na své straně.


Andrej Novotný velice ochotně podepisoval veškeré plakáty, které mu přišly pod ruku nebo také obdivoval jednotlivé zařízené pokoje. „Tady to vypadá daleko lépe než u mě doma, navíc je tu krásně uklizeno,“ culil se slovenský zadák.


Dárky od Ústeckých Lvů najdou děti pod vánočním stromečkem

Hráči v téměř tříhodinové návštěvě navštívili všechny děti. Kromě reklamních předmětů s logem Ústeckých Lvů čeká na děti spousta zajímavých dárků (mp3 přehrávače, slovníky a atlasy, školní batohy, hry), které rozzáří jejich oči ale až na Štědrý den.






Návštěva druhý den trochu jinak

Domácí utkání Ústeckých Lvů s HC Lasselsberger Plzeň sledovaly děti přímo v hledišti Zlatopramen Areny. O 2. přestávce si zasoutěžili o zajímavé ceny. I když v utkání Ústečtí Lvi nebodovali, děti odcházely ze Zlatopramen Areny spokojeně.


Ohlasy z úterního odpoledne

Václav Novák:, kapitán Ústeckých Lvů: „ Byl jsem velice překvapen, co všechno děti zvládají. Moc se mi líbil jejich zpěv, takže jsem si hned vzal jejich cd. Těším se na další setkání, dnes to bylo velice příjemné.“

František Mrázek, útočník Ústeckých Lvů: „ Jsem moc rád, že jsem se téhle akce mohl zúčastnit a věřím, že uspořádáme v brzké době něco podobného.

Petr Přikryl, brankář Ústeckých Lvů: „Tyto akce mají smysl, mělo by jich být co nejvíce. Děti potřebují podat pomocnou ruku. Vytvořili nám pěkné přivítání a celá návštěva domova byla pozitivní.“

Andrej Novotný, obránce Ústeckých Lvů: „Zajímavé bylo, jaký mají děti přehled o Ústeckých Lvech. Moc nám fandí a věřím, že se brzy zase uvidíme, třeba na hokeji.“

Mgr. Alena Novotná, ředitelka dětského domova: „ Děti měly z návštěvy velkou radost, nechtěly hokejisty nechat odejít. Lvům budeme fandit a držet palce!“

Přemysl Zeman, marketing Ústeckých Lvů: „Tato akce opět ukázala, že každá pomoc dětem je prospěšná. Nejen děti, ale i hráči byli z akce nadšeni. Naší spolupráci budeme i nadále rozvíjet.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže