Ú s t í n/L. - První extraligový zápas za mateřský klub odehrál proti Plzni Jan Čaloun. Po dlouhodobějším zranění si vůbec nevedl špatně, na ledě byl vidět, vytvořil si několik šancí, připravil dobré okamžiky i pro kolegy z útoku. Rameno zraněné v přípravném zápase s Litvínovem vydrželo a útočník s jedenáctkou na zádech tak zase sbírá sebedůvěru. Jediné, co mu kazilo radost, byla neproměněná šance, která mohla znamenat vyrovnání: Té poslední šance lituju nejvíc, bylo to ještě za stavu 2:3, mohl jsem vyrovnat. Ale dostal jsem ten puk trochu za sebe, snažil jsem se rychle vystřelit, ale Málek tam nechal výborně beton, tak to tam bohužel nepadlo.

Zápas se pro ústecké opět nevyvíjel dobře, vyrovnaný stav držel jen do sedmé minuty, Plzeň potřebovala daleko méně pokusů ke vstřelení branky. V první třetině se přiklonilo štěstí na hokejky hostů, tříbranková ztráta se stala pro Slovan osudnou, přestože v druhém dějství dokázali utkání zdramatizovat dvěma góly, vyrovnat se nepodařilo. Naopak když v závěru zápasu nejvíce tlačili, skórovala Plzeň a rozhodla o tom, že body se dělit nebudou: „Nehráli jsem špatné utkání, měli jsme víc ze hry, hodně jsme tlačili, ale nedali jsme góly. Bohužel po první třetině jsme prohrávali 0:3 a s tím už se těžko něco dělá. I když jsme se v druhé třetině vrátili do zápasu, dali jsme to na 2:3, měli jsme velký tlak, ale bohužel jsme udělali zbytečný chyby, dostali jsme gól na 2:4 a pak už bylo po zápase.“

Uzdravený útočník se postavil na pravé křídlo první lajny vedle Mrázka a Nedorosta, dokázal se dostat do šancí, dokázal do ně dostat i své kolegy, ale hokej není pohádka, zázrak, ve který mnozí doufali, gól z Čalounovy hokejky hned v prvním zápase, do něhož naskočil, se nekonal. „Té poslední šance lituju nejvíc, bylo to ještě za stavu 2:3, mohl jsem vyrovnat. Ale dostal jsem ten puk trochu za sebe, snažil jsem se rychle vystřelit, ale Málek tam nechal výborně beton, tak to tam bohužel nepadlo,“ pokrčil rameny.

Poskytnutý náskok hostím opět zaráží, jak to že Ústečtí nejsou schopni utkání vést? „Neřekl bych, že jsme dneska začali hrát až za stavu 0:3. My jsme prvních sedm minut hráli v plzeňský třetině, ale pak přišel první útok na naší bránu a bylo z toho 0:1, to mužstvo hrozně sráží. Já jsem to viděl z tribuny a dneska jsem to pocítil na vlastní kůži. Je to hrozně psychicky náročný, když jdeme do zápasu s odhodláním, chtěli jsme dát první gól, měli jsme šance, tlačili jsme a první plzeňská šance skončila gólem. Ale takhle to prostě je, my se s tím musíme poprat. V pátek nás čeká další utkání. Nebudeme se tímhle trápit, to nám nepomůže. Musíme to hodit za hlavu a jít dál,“ vybízí největší posila Ústeckých Lvů.

Jan Čaloun naskočil do zápasu po třech měsících, všichni s napětím očekávali, jak si povede. „První třetinu mi to moc nejezdilo, ale postupem času jsem se trošku rozjezdil a v poslední třetině jsem se cítil výborně, byl bych schopný hrát dál, ale zápas skončil,“ krčí útočník rameny. V prvních minutách bylo patrné, že na ledě zkoumá, co si vlastně už všechno může dovolit: „Měl jsem trochu respekt, nevěděl jsem, co si můžu dovolit, ale dostal jsem dvakrát tělo, letěl jsem do mantinelu a to jsem asi potřeboval, protože pak si člověk víc dovolí. Já si myslím, že už do dalšího zápasu půjdu s trošku větším odhodláním a budu si víc věřit. Vím, že to rameno drží a není to ani tak bolestivý.“ Ale samozřejmě, že vše není ideální, tak dlouhá pauza se musí někde projevit: „Ještě je znát, že jsem nehrál tři měsíce. Určitě to není ono. Potřebuju odehrát pár utkání, abych se do toho dostal.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže