Ú s t í n/L. - Od pondělí je zpět v tréninkovém procesu i ústecký bek Jiří Zeman. Pětadvacetiletý obránce odnesl střet v s litvínovským Jiřím Šlégrem v derby na konci listopadu těžkým otřesem mozku a pár dní si pobyl v nemocnici. Nyní už se Zeman společně s ostatními spoluhráči polyká dávky v některých dnech i dvoufázových tréninků pod vedením trenérů Evana a Macha. „Ty tréninky jsou teď určitě těžší. Potrénovali jsme hlavně fyzickou kondici, přibližuje hlavní náplň Zeman.

„Já byl skoro dva týdny mimo, takže ty první tři dny pro mě byly opravdu hrozné,“ popisuje Jiří Zeman návrat na led. „Od pondělí jsem byl v Ústí, dnes odpoledne máme volno, takže pojedu na Kladno a budu spíš odpočívat a regenerovat, aby se pak zase mohlo trénovat naplno.“

Přesně za týden už se opět rozjede kolotoč extraligových zápasů, v nichž se Ústečtí Lvi představí čtyřikrát do konce roku v domácím prostředí. Nad týmem visí v případě neuspokojivých výsledků hrozba dalších změn. „Já doufám, že nám pomůže Honza Čaloun. Když ho vidím na tréninku, tak na všechno, na co on sáhne, tak je to gól. Tak doufám, že mu to tam bude padat i v zápasech,“ očekává ústeckou hvězdu a pokračuje: „V posledních zápasech od té série proher se určitě zlepšil výkon celého týmu. Doufám, že v tom budeme pokračovat a že vyhrajeme nějaké zápasy. Určitě by to chtělo sbírat po více bodech. Vyhrát jednou dvakrát za tři body a bylo by to určitě lepší.“

Pouhý den před Štědrým dnem čeká Lvy zápas na Kladně, které bylo působištěm hned několika ústeckých hráčů a trenérské dvojice. Právě Zeman nastupoval za místní tým už od juniorů. Určitě bych se nezlobil, kdyby to dopadlo jako v prvním souboji,“ připomíná první vítězství Lvů v extralize. „Zaplatil bych klukům rád něco do kasy. Snad se to povede,“ přeje si.

Hned 26. prosince je na programu další extraligové kolo, do Silvestra poté ještě další dvě. „Já si myslím, že je to zbytečné. Stejně se pak v polovině února končí. Kdyby se vynechaly ty dva zápasy, tak by se základní část hrála o pět dní déle. Takže je to podle mě fakt zbytečné. My teď ještě řešíme, jak se bude trénovat, určitě bude trénink 25. prosince. Teď se ještě řeší, jestli bude i 24. Ale už se to takhle hraje několikátý rok, takže se s tím určitě počítá a nedá se s tím nic dělat, je smířený hráč s číslem dvaasedmdesát.

A jak je na tom Jiří Zeman s Ježíškem? „Něco už mám, ale zatím toho moc není, takže se spíš teprve chystám. Já vždycky někam přijedu, ale okamžitě mě odradí miliarda lidí, takže se kolikrát otočím a zase jedu zpátky. Ale stejně to budu muset podstoupit. Až pojedu, tak toho budu muset nakoupit co nejvíc,“ tvrdí odhodlaně.

Zápas den před Silvestrem, poté hned druhý den v lednu. Má extraligový hokejista vůbec čas oslavit příchod Nového roku? "Vůbec nevím, sice jsem pozvaný někam od kamarádů, ale ještě netuším, jak budou ty tréninky a jaký bude program. Ještě jsem to neslíbil, uvidíme. Ale jelikož se druhého hraje, tak to stejně asi nebude nic velkého", uzavírá Zeman.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže