Ú s t í n/L. - Po třech středečních odchodech se na ústecké soupisce ojevilo v tentýž den jedno nové jméno, pro ústeckého fanouška vlastně staronové. Michal Havel už v dres se lvem ve znaku oblékal. V závěru sezóny 2005/2006 pomáhal Slovanu v cestě za extraligou, kde tým ztroskotal až na Vsetínu v baráži. Forvard si zde určitě nevedl špatně, v 31 zápasech zaznamenal devatenáct bodů za osm gólů a jedenáct asistencí. Letos ve Spartě plnil prevážně defenzivní úkoly, ve staronovém angažmá v Ústí bude jistě chtít dokázat, že ani ty ofenzivní mu nejsou cizí.

Michale, po roce a půl opět v Ústí. Jak se Váš přestup seběhl?
Bylo to takový rychlý, ale zaplaťpánbůh, že to takhle dopadlo. Byly tam i jiný varianty, ale já jsem preferoval Ústí a jsem rád, že jsem tady.

Vy jste před letošní sezónou přestoupil z Kladna do Sparty, kde se od Vás čekaly hlavně defenzivní úkoly, nebyl jste spokojen s vytížením?
V prvních dvaceti zápasech to bylo super, to jsem byl spokojený. Ale jelikož výsledky mužstva nebyly příliš uspokojivé, tak začali hrát oslabení i hráči z prvních dvou lajn, kteří je do té doby nehráli. To naše vytížení už pak bylo minimální, chodili jsme v pěti tak dvakrát třikrát na led a to už je prostě těžký. Tak tam začaly padat takový slova, jestli by nebylo lepší jít někam, kde by si člověk opravdu zahrál. Sice jsem do Sparty šel s tím, že budu mít takovou úlohu, ale chtěl jsem hrát. Tak doufám, že si tady zahraju.

Vracíte se do Ústí, kde už znáte zázemí. Znáte i trenéry. Hrálo to ve Vašem rozhodování nějakou roli?
To určitě. Je to jedna z podstatných věcí, kvůli které jsem sem šel. Jsem rád, že se kluby dohodly. Byla to moje touha jít sem.

Se Spartou bylo Vaším úkolem bojovat o příčky nejvyšší. Nyní jste v posledním celku tabulky. Cílem Ústí je záchrana v extralize. Není to změna k horšímu?
Ne, to určitě není. Já na postavení v tabulce nekoukám. Půjdu zápas od zápasu, protože sám se taky musím zvednout, v posledních zápasech jsem moc nehrál a potřebuju se dostat do nějakého zápasového rytmu, v přestávce trochu potrénovat, sžít se s kolektivem a hlavně s pětkou, se kterou budu hrát. Vůbec to neberu jako deprimující, já jsem z posledních sezón z Kladna zvyklý hrát na tom chvostu, takže to pro mě není nová situace. Když se navíc rozhlídnu po kabině, tak ten mančaft má určitě na víc než na poslední místo. Doufám, že se vyšplháme do vyšších pater tabulky.

Zítra ve Vítkovicích Vás čeká poslední zápas před reprezentační pauzou.
Já to pořádně nemůžu hodnotit, bude to můj první zápas. Ale vím, co Ústí dokáže, nás na Spartě taky porazilo. V té extralize je všechno možný. Budeme se snažit přivézt nějaký bod. Oni včera prohráli 6:1, takže budou mít povinnost doma nad outsiderem zvítězit. To by nám mohlo hrát do karet a mohli bychom něco ukořistit.

Budete si hledat bydlení v Ústí nebo budete dojíždět?
Domluvil jsem se na bydlení s Pojkym, kde budu občas před těma zápasama přespávat. Trvale tu určitě bydlet nebudu protože doma na Kladně už mám zaběhlou rodinu. Malá chodí do školy, malej je na mateřské s manželkou, takže se budu snažit jezdit co nejvíc domu.

Jak plánujete prožít reprezentační pauzu?
V sobotu se plánuji vypravit za rodičema na Šumavu. Moc jsem tam teď neměl čas jezdit, ať už kvůli hokeji, nebo kvůli dětem. Tak se moc těším, že se tam teď na ty dva dny dostanu.

Děkuji za rozhovor a ať se Vám v Ústí daří!

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže