Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi neuspěli v těžkém duelu s vedoucím celkem tabulky Slavií Praha. Za normálních okolností by to nebyl důvod se znepokojovat, ale Slovan poslední dobou body nesbírá a propadl se až na samotné dno tabulky. Recept Pavla Janků na zlepšení situace zní: Musíme se vyvarovat těch hrubých chyb a začít střílet góly. Na straně dnešních vítězů není naopak důvod k nespokojenosti, ale Radek Duda, střelec vítězné branky, přesto varuje: Trochu spadáváme do takovýho uspokojení. Neděláme to, co nás dostalo na špici. A toho se musíme vyvarovat.

Co rozhodlo o osudu utkání?
Rozhodla kvalita Slavie a naše chyby. My jsme nehráli od začátku špatný zápas, ale Slavia potrestala naše hrubé chyby.

Opět se ukázalo, že velký problém je koncovka…
To je velký problém, vytváříme si šance, spíš takový pološance, sem tam nějaká vyložená, tu neproměníme a vzápětí inkasujem raz, dva, tři góly. Podařilo se nám to otočit jenom jednou tady doma s Kladnem.

V utkáních se nevyvarujete chyb, za které pykáte, přitom Vám se skórovat nedaří. Jak moc je to ubíjející?
Je to hodně ubíjející, ale nám nezbývá nic než bojovat. Je půlka soutěže, bodů je ve hře hodně a dá se posunout výš, neříkám, že někam hodně vysoko, ale nemusíme být poslední.

Ten zápas se lámal s tím neproměněným nájezdem. Souhlasíte?
Určitě, kdyby se nám to podařilo dát, bylo by to vlastně 2:1 a dalo by se s tím něco udělat, ale my jsme vzápětí dostali na 3:0 a hned 4:0 a takový mužstvo, jako je Slavia, stav 4:0 nepustí.

Jak vnímáte tu současnou krizi?
Je to prostě nepříjemný, zbývá nám jeden zápas do přestávky, uvidíme, co se bude dít o přestávce, určitě se bude hodně trénovat a doufám, že se dáme dohromady a začneme vítězit.

Na čem je nejdůležitější zapracovat, co je největším problémem?
Musíme se vyvarovat těch hrubých chyb a začít střílet góly. Bez nich to nejde.

Ani vy ale poslední dobou branky nedáváte…
I já jsem se zasekl, měl jsem takový období, kdy jsem neměl šance, teď jsem měl zase období, kdy jsem měl vyložený šance, ale nedával jsem je. Štve mě to hodně, ale nevím čemu to přičíst, vím, že takový období občas přichází, kromě pár výjimek vyloženě špičkových hráčů to potká v sezóně každýho. Já se budu snažit se z toho co nejdříve dostat, abych prostě ty góly dával, protože bez gólů se nedá vyhrát.

O to víc se asi těšíte na Honzu Čalouna, který ty góly dávat umí…
Na toho se těšíme hodně, i když toho na něj taky bude dost, nehrál od začátku soutěže, budeme muset být trpěliví, než se do toho dostane, ale on ty góly dávat umí, takže věřím, že je dávat bude.

Jaká je nálada v týmu?
Nálada teď není moc dobrá. Teď se nám nedaří, ale takový je hokejový život. Nezbývá než se s tím poprat a zlomit to.

Jaký byste na současnou mizérii hledal recept vy?
Teď by bylo dobrý najít vhodný složení pětek, aby se jim začalo dařit a začali střílet góly. Mít to nasazení, co jsme měli na začátku. To je jediná cesta. Bez gólů se nedá vyhrát, můžeme bránit dvě třetiny na 0:0 a prohrajem 0:1.


Radek Duda asistoval u prvního gólu a sám se stal střelcem druhé branky, která se ukázala jako vítěznou. Z utkání si ale odnesl i šrám způsobený příliš vysoko umístenou soupeřovou hokejkou. Na konečných vahách ale převážila spokojenost nad utkáním, za tři body byl rád, i když uznal, že Slavia nehrála úplně svou hru.

Slavia si dnes připsala poměrně snadné vítězství, souhlasíte s tím?
No, možná tak vypadá ten výsledek, ale jednoznačný to nebylo. My jsme nezačali nějak moc dobře, ale vedli jsme 1:0 pak 2:0 a ten rozhodující moment bylo to trestný střílení, kdy to Dominik (Furch – pozn.red.) chytl, a tam nastal ten zlom, tam nás podržel. Já si myslim, že hlavní dík za to, že jsme dneska vyhráli patří jemu. Vychytal ten nájezd a pak jsme vlastně dali 3:0, 4:0 a 5:1.

Vám patří vítězný gól, to nebylo těžké, ne?
No, tak já jsem to tam viděl, že to leží, těžko říct, jestli to byl gól nebo nebyl, já jsem to viděl před brankovištěm, a tak jsem to tam prostě doklepl. Samozřejmě, každý vítězný gól je dobrý. Pro nás jsou důležitý tyhle tři body.

Chvílemi se zdálo, že jste hráli jen to, co jste potřebovali…
Ono to tak možná vypadá. Ale jak říkám, my jsme fakt nehráli nějak moc dobře, máme určitý problémy, ale to si řekneme v kabině, abychom to dělali i na ledě. Myslím si, že bylo štěstí, že Dominik chytal výborně a že domácí byli v koncovce nemohoucí.

Mrzí vás, že jste mu nepomohli k jeho první nule?
Určitě, je to škoda. Každý, kdo je týmový hráč, tak nad tím přemýšlel, aby měl Dominik první shut-out. Ale myslím si, že bude mít další příležitost dokázat svý umění ve čtvrtek, budeme se snažit, aby mu ta nula vyšla.

Co říct k celkové pohodě v týmu?
Jsme první v tabulce a ten tým má nějaký sebevědomí, ale trochu spadáváme do takovýho uspokojení, že neděláme to, co nás tam dostalo. A toho se musíme vyvarovat – takový tý český nátury uspokojení.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže