Miloslav Hořava, bude zápas na ústeckém ledě posledním utkáním před odletem na turnaj do Finska. Utkání začíná v úterý 6. listopadu v 17:30 hod.">
Ú s t í n/L. - Po dramatické bitvě s Kladnem se s ústeckým Slovanem poměří čeští mladíčci hájící barvy výběru do 20 let. V tomto přátelském zápase, který však může nabídnout zajímavé srovnání, nechá trenér Lvů Vladimír Evan odpočívat kompletní první pětku a místo ní postaví pětici juniorů. "V utkání s dvacítkou se v obraně objeví Mizera s Brožem, v útoku pak Hanzl, Novák a Regner," poodhalil sestavu Lvů kouč Evan. Pro reprezentační celek do 20 let, který jako hlavní kouč vede Miloslav Hořava, bude zápas na ústeckém ledě posledním utkáním před odletem na turnaj do Finska. Utkání začíná v úterý 6. listopadu v 17:30 hod.
Mistrovství světa "20"

Úsilí trenérského tria Hořava-Weissmann-Rulík má pro letošní sezonu jasného jmenovatele. Tím je mistrovství světa “20”, které na přelomu roku hostí Pardubice a Liberec. Do té doby musí Miloslav Hořava poskládat ideální sestavu, jejíž kostra se formuje od počátku srpna.

Mezinárodní turnaje

Náročná příprava českých mladíků na vrchol sezony odstartovala 9. srpna turnajem čtyř na severu Moravy (Ostrava, Havířov, Kravaře). V konkurenci Německa, Švýcarska a Slovenska se domácí dvacítka vyšplhala na stupeň nejvyšší, když podlehla až ve svém posledním vystoupení Slovákům. „O umístění tolik nešlo, především jsme potřebovali vidět hráče v zátěži a v těžkých zápasech," komentoval počínání svých svěřenců Hořava.

Turnaj čtyř na severu Moravy (9. - 11. srpna 2007)
Česká republika "20" - Německo "20" 2:0
Česká republika "20" - Švýcarsko "20" 3:1
Česká republika "20" - Slovensko "20" 1:2

Konečné pořadí
1. Česká republika 6 bodů, 2. Německo 5, 3. Slovensko 4, 4. Švýcarsko 3.

Na přelomu srpna a září pak čekala české hokejové naděje nepoměrně těžší zkouška. Na turnaji čtyř v Rusku se vedle české reprezentace sešly již tradiční evropské hokejové mocnosti - Rusko, Švédsko a Finsko. Tato anabáze však pro českou výpravu dopadla nevalně, v Rusku uzavírala tabulku turnaje na posledním místě. „Naši hráči makali naplno, snažili se. Ale za soupeři jsme tentokrát zaostávali," zhodnotil turnaj Miloslav Hořava.

Turnaj čtyř v Rusku (31. srpna - 2. září 2007, Ťumeň)
Česká republika "20" - Finsko "20" 1:4
Česká republika "20" - Rusko "20" 4:5
Česká republika "20" - Švédsko "20" 2:3

Konečné pořadí
1. Rusko 9 bodů, 2. Finsko 5, 3. Švédsko 4, 4. Česká republika 0.

Zápasy s českými týmy

Vedle zápasů na mezinárodním poli testuje Hořava svůj tým i na domácích stadionech. Zpestřením přípravy jsou pro české mladíky střetnutí s extraligovými celky. Ve srovnání s domácími kluby zatím dvacítka značně pokulhává. Ještě před turnajem v Rusku prohrála v Karlových Varech, v září podlehla Spartě i Liberci a v říjnu nestačila na Slavii ani Třinec.
Před cestou do Zlatopramen Areny se tým kouče Hořavy zastavil v Jihlavě, kde značně pozměněné sestavě prvoligové Dukly uštědřil debakl.

Česká republika "20" - Karlovy Vary 2:4
Česká republika "20" - Sparta 0:2
Česká republika "20" - Liberec 2:4
Česká republika "20" - Slavia 1:6
Česká republika "20" - Třinec 2:9
Česká republika "20" - Jihlava 7:2

Utkání s Ústeckými Lvy je posledním vystoupením Hořavových svěřenců před cestou do Finska, kde 8. listopadu rozehrají turnaj čtyř zemí. Pro českou reprezentaci představuje tato akce generálku na domácí mistrovství světa. „Do Finska pojedeme s tím, že chceme s mužstvem dál pracovat, potřebujeme ho vidět v konfrontaci s evropskou špičkou. Je to stejné jako na minulých akcích. Jen proces hledání už není tak intenzivní," komentuje stavbu kádru Hořava.

Ústečtí Lvi v dresu reprezentační "20“

Ze současného kádru Ústeckých Lvů obléklo dres reprezentační dvacítky celkem šest hráčů. V sezonách 2003/2004 a 2004/2005 naskočil k devíti utkáním “20“ Petr Hořava, titul mistrů světa z roku 2001 pamatuje David Pojkar a v roce 2003 vybojoval s dvacítkou čtvrté místo na mistrovství světa Martin Vágner.
Ve výběru do 20 let se na světovém šampionátu v roce 1999 sešli František Mrázek a Petr Míka, který na turnaji v šesti utkáních vstřelil šest branek. Reprezentační dvacítkou prošel i Jan Čaloun, jenž se na mistrovství světa v roce 1992 trefil hned sedmkrát. Čerstvé zkušenosti má s českým týmem do 20 let Jan Kloz, který v posledních dvou letech odehrál se lvíčkem na prsou 15 utkání a zaznamenal v nich pět gólů.

Nominace "20“ na turnaj ve Finsku a na přátelské utkání s Ústeckými Lvy

Brankáři:
Lukáš Cikánek (Kladno), druhý gólman bude doplněn dodatečně.
Obránci:
Bohdan Višňák, Jiří Jebavý (oba Slavia Praha), David Kájínek (Liberec), Lukáš Martinec (Plzeň), Antonín Bořuta (Zlín), Tomáš Kundrátek (Třinec), Petr Zíb (Č. Budějovice), Karel Kubát (Litvínov).
Útočníci:
Pavel Kuběna (Karlovy Vary), Vladimír Růžička, Jakub Sklenář (oba Slavia Praha), Tomáš Kubalík (Plzeň), Jiří Ondráček (Zlín), Petr Strapáč, Roman Szturc (oba Vítkovice), David Květoň, Zbyněk Hampl (oba Třinec), Jan Semorád, Tomáš Zohorna (oba Pardubice), Radek Meidl (Olomouc).
Náhradníci:
David Zíma, Jakub Maxa (Litvínov), Petr Kollman, Libor Bezděk, Robin Blažíček (všichni Liberec), Tomáš Rod, Tomáš Fikrt (oba Ml. Boleslav), Martin Kupec (Sparta Praha), Martin Janáček (Olomouc), Jiří Suchý (Ostrava), Tomáš Schmidt (K. Vary).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže