Ú s t í n/L. - Utkání dvou posledních celků bylo vskutku hokejovým zážitkem. Třikrát mělo Kladno výhodu dvou branek, domácí Lvi však našli dostatek sil, aby nakonec po zápase slavili zisk dvou bodů. „Bylo to hrozný. Konec zápasu byl infarktovej, ale zaplaťpánbůh, že jsme to stáhli na 4:4 a nakonec i vyhráli,“ oddechl si po zápase František Mrázek. Kladno přišlo v penaltovém rozstřelu i o druhý bod, a na souseda v tabulce tak ztrácí body dva. „My jsme sem přijeli s tím, že chceme navázat na utkání, který jsme hráli doma a který se nám povedly. Bohužel bod je z Ústí málo, my těžko budeme sbírat body s Libercem a podobnými celky,“ hodnotí ústeckým tribunám dobře známý Jiří Kuchler.
Slovan si tradičně neodpustil slabý rozjezd utkání a už ve čtvrté minutě se octl ve dvougólovém skluzu. „Ze začátku jsme chtěli jít do tlaku, ale nás srazily ty dvě první branky, z kterých jsme se těžko dostávali. Ale nepřestali jsme věřit a bojovali až do konce.“

Jako první se jal tahat káru z hnoje právě Mrázek. V oslabení trefil parádním švihem vzdálenější růžek Orctovy branky, a snížil tak na 1:2. „Myslím, že Orct nic neviděl. Ani sám nevím, kam to spadlo, jestli nad vyrážečku nebo kam. Musíme všichni střílet, ne chodit pořád do kliček,“ radí Mrázek.

Znovuobnovená lajna Mrázek-Nedorost-Hašek, která se na ledě sešla po pěti týdnech, zamávala žlutomodrým praporem ještě jednou a možná v klíčovém okamžiku zápasu. Ve 36. minutě se Okenáři díky přesilovkové bombě Martina Procházky potřetí utrhli o dvě branky a domácí byli zralí na ručník. Vzápětí však přesilovka zafungovala i Lvům a po Mrázkově pumelici dotlačil za Orcta kontaktní gól Jiří Hašek. „Dneska jsme si vyhověli, všichni jsme velký a silný hráči. Kladenský beci s náma měli problémy. Ale musíme ještě vypilovat obranu, tam jsme malinko nejistý. Myslím si, že pak to bude fungovat.“

Po zpackané úvodní třetině se ve zbytku utkání proháněli hráči Slovanu po ledě jako vyměnění. Jejich hra nepostrádala důraz, nasazení ani zlepšené bruslení. „Nemyslím, že jsme hráli ve zbytku utkání jinak. Dostali jsme se dva rychlé góly a to se podepíše na každým týmu. My jsme věděli, že Kladno musíme přehrát. Šli jsme do toho a naštěstí to vyšlo. Kdybysme nedostali ty dva rychlé góly, tak jsme museli vyhrát za tři body,“ je přesvědčený urostlý forvard.

V nelehkém období si tak ústečtí hráči dokázali, že jejich tým srdce ani ducha ještě neztratil. „Před reprezentační pauzou je to povzbuzující. Dvakrát jsme v podstatě vstali z mrtvých. Nikdo to nechtěl zabalit a to je chvályhodný,“ chválí mužstvo někdejší reprezentant do 20 let.

Takřka po hitchcocovském dramatu, které společnou rukou napsali borci Kladna i Ústí, čeká hráče desetidenní přestávka vynucená účastí české reprezentace na turnaji Karjala. S odpočinkem však Lvi pochopitelně počítat nemůžou. „V úterý hrajeme s dvacítkou. Jinak do pátku normálně trénujeme, v sobotu máme volno a v neděli zase pokračujeme v tréninku.“


Jiří Kuchler měl na parádním vstupu Kladna do zápasu svůj podíl. Ve čtvrté minutě neohroženě vletěl mezi beky domácích, před Přikrylem zachoval chladnou hlavu a zápěstím zvýšil na 2:0 pro své barvy. „V minulým utkání na Kladně jsem se taky dostal do nájezdu a zkoušel jsem kličku. Nedal jsem, tak jsem to dneska zkusil rovnou, vystřelil jsem a vyšlo to.“

Výtečný nástup Kladna trošku zkalil v 6. minutě František Mrázek, který přesným švihem naboural Středočechům přesilovkové plány. „Ze začátku to bylo dobrý, ale pak chtějí všichni útočit, dávat branky a přestanou myslet na zadní vrátka. Z toho pramení chyby a Ústí to dokáže na svým hřišti bojovností potrestat,“ vytušil další vývoj zápasu Kuchler.

Kladenské křídlo tak bylo po první přestávce svědkem znovuzrození domácích, kteří ve zbytku utkání dovolili bílomodrým už jen jedinkrát rozesmutnit Petra Přikryla. „V první třetině byli v útlumu, kdy je srazily ty rychlé góly. Pak se zvedli a my jsme měli chvílemi velké problémy. Naštěstí pro nás potom přišly nějaké přesilovky, kdy se to zklidnilo,“ připomíná přesilovkovou trefu Martina Procházky šikovný útočník.

Ve třetím dějství pak Lvi mocně bušili na vrata kladenské obrany, která odolávala až do 52. minuty. Zcela nekrytý zůstal před kladenskou brankou Pavel Janků. „My jsme se snažili bránit, nechtěli jsme bezhlavě útočit a čekali jsme na brejky. Bohužel jsme pak chybovali, kdy jsme vyrazili do útoku, aniž bysme měli jistej puk. Nechali jsme tak před Zdeňkem samotného hráče Ústí a bylo srovnáno.“

Utkání, které se dočkalo svého rozřešení až v loterii samostatných nájezdů, bylo vlastně setkáním starých známých. Na patnáct hráčů z obou stran působilo v dresu soupeře. „S klukama jsme se trochu hecli, ale na ledě se nic zvláštního nedělo. Do Ústí jsem se jinak těšil. Jsou tady super diváci, pěknej stadion. Hraje se tady dobře,“ usmál se kladenský odchovanec.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže