Marek Pinc si liboval, že se mu další vystoupení ve Zlatopramen Areně na rozdíl od zápasu s Německem povedlo.">
Ú s t í n/L. - Do Ústí si Viktor Ujčík přivezl tajnou zbraň. Těžko říct, nakolik mu nová hokejka dopomohla k páté brance v sezoně, ale v konečném účtování platil jeho zásah za ten vítězný. "Je o něco tvrdší. Bude to s ní lepší, i když jsem jí měl dneska poprvý, tak se mi s ní hrálo líp, než s kteroukoliv holí předtím," pochvaluje si nový pracovní nástroj Ujčík. To Marek Pinc si liboval, že se mu další vystoupení ve Zlatopramen Areně na rozdíl od zápasu s Německem povedlo.
V posledních třech utkáních nastřílel Viktor Ujčík tři branky. Jednu z nich trefil i v Ústí. Příklepem mezi Zikmundovy betony zvýšil na 2:0. „Z pozice, kde jsem byl, se to trefit jinam moc nedá. Člověk si představuje, že to takhle trefí. Ale spíš je to o štěstí, že to tam padne. Možná to byla trošku chyba gólmana.“

Po minulém utkání s Libercem kouč Vítkovic Fryčer lamentoval nad chybami svých svěřenců, které stály Vítkovice všechny body. V Ústí však Steel zanechal velmi dobrý dojem. „Asi je předčasný tvrdit, že se zvedáme. I když herní projev byl dneska lepší. My to především musíme potvrdit v příštích dvou zápasech doma. Hrajeme s týmy, co jsou v tabulce pod námi a my je tam musíme nechat,“ přeje si vítkovický kanonýr.

Oproti posledním utkáním to navíc Vítkovicím šlapalo i v přesilovkách. Proti Slovanu uspěly v početní výhodě dvakrát. „Jednoduchost je nejlepší recept. Pokud to nejde jinak, tak je nejlepší házet to směrem na bránu. Ale je to zase o štěstí, protože v minulých zápasech nám tam nespadla ani jedna teč. Dneska nám to vyšlo hned napoprvé a to se člověk uklidní.“

Utkání v Ústí však nebyl pro Ujčíka jen příjemný výjezd podtrhnutý vstřelenou brankou. Několikásobný mistr světa se dvakrát poroučel na trestnou lavičku a pokaždé ho vzápětí doprovodil další spoluhráč. Dvakrát tedy Ujčík trnul při dvojnásobném oslabení svého týmu. Navíc bylo znát, že výrok sudího mu není dvakrát po chuti. „V naší lize v podstatě rozhodčí nutí hráče, aby filmovali. Já kolikrát ustojím souboj, kdy mě hákujou a to se nepíská. Pak jsem v souboji u mantinelu, druhej hráč se na mě pověsí hokejkou, bouchne sebou na zem a já jdu ven. To je frustrující. Já nejsem typ hráče, kterej to chce dělat, ale budu muset začít. Říkám na rovinu, jakmile na sobě ucítím hokejku, tak si lehám a bude to. Ve Finsku, jak mě hráč sekne nebo zahákuje, tak jde ven a já ze sebe nemusím dělat blbce a hrát divadlo,“ čertil se Viktor Ujčík.

Výpady ústeckých forvardů tlumil Marek Pinc. Branku Vítkovic hájil podruhé za sebou od první chvíle, neboť Martina Pruska sužují zdravotní lapálie. „My jsme v situaci, že chytá, kdo je zdravej. Já to neřeším, jestli chytám jako jednička. To je věc trenérů, koho nasadí,“ je rád za každou příležitost v brance Pinc.

V utkání se Lvy zneškodnil 39 střel, nedosáhl jen na dorážku Jana Kloboučka. Od první nuly v ročníku ho dělily dvě minuty. „Především šlo o to, abychom vyhráli a brali tři body. Nula by byla navíc, ale i tak je jedna branka dobrá.“

Pincův výkon korespondoval se snažením celého týmu Vítkovic, které na ledě soupeře vyhrály potřetí v sezoně, a odpoutaly se tak od devátého Litvínova. „Myslím, že jsme podali výbornej výkon. Zvládli jsme to i takticky, dali nějaké góly a po zásluze jsme vyhráli,“ je spokojený člen širšího kádru reprezentace.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže