Jiří Zeman. Jednoznačně největším pozitivem zpackaného zápasu s vítkovickým Steelem je výkon Martina Volkeho. Třetí brankář Ústí strávil mezi tyčemi téměř půl zápasu, aniž by inkasoval. "Nečekal jsem, že se do branky dostanu tak rychle," hlásí Volke. ">
Ú s t í n/L. - Z posledních dvou zápasů si Ústečtí Lvi odnášejí skóre 1:10. Po šesti gólech na Slavii přišel čtyřbrankový příděl od Vítkovic. "Je to mizérie," nebere si servítky Jiří Zeman. Jednoznačně největším pozitivem zpackaného zápasu s vítkovickým Steelem je výkon Martina Volkeho. Třetí brankář Ústí strávil mezi tyčemi téměř půl zápasu, aniž by inkasoval. "Nečekal jsem, že se do branky dostanu tak rychle," hlásí Volke.
Už poněkolikáté nesedl Lvům doma úvod utkání. Hned ve 4. minutě vyškraboval Zikmund puk z branky po teči Šimíčka. Za velikou pasivitu v prvním dějství pykali Lvi ještě jednou, v přesilovce se trefil Ujčík. “Celá první třetina byla hodně špatná. Vůbec jsme nebruslili, Vítkovice nás přehrály ve všech ohledech. Neřekl bych, že jsme se třeba špatně rozcvičili nebo že jsme Vítkovice podcenili. Ale vstupy do zápasů nám v poslední době nejdou a těžko říct, čím to je,“ krčí rameny Jiří Zeman.
Přesto ještě v úvodní části měli žlutomodří šanci naskočit zpátky do utkání. Dvakrát měli proti sobě jen tři hráče v bílém, chvíli před první sirénou skoro 50 sekund. Ale z žádné přesilovky 5 na 3 se domácím střelcům neurodilo. “Říká se, že jakmile se hraje 5 na 3, musí z toho padnout branka. Takový situace rozhodujou zápasy, ale my jsme ty branky nedali.“
Lvi navíc mohli po první třetině dotahovat třígólové manko. Až konzultace sudího Husičky s videorozhodčím určila, že Krenželok skóroval po siréně. “Já jsem stál u mantinelu, když padla třetí branka. Myslel jsem si, že nebude platit. Ale po našem rozpačitým výkonu jsem šel raději do kabiny. Na verdikt rozhodčího jsem nečekal, dozvěděl jsem se až od masérů, jak to dopadlo,“ nevzrušoval se subtilní bek.
Slovanu se nevyvedla ani druhá část. Jeho ztráta narostla o další dva zásahy a navíc ho Vítkovice po většinu času držely v bezpečné vzdálenosti od Pince. “Měli jsme malej tlak do branky. Když soupeře zamkneme v útočným pásmu, tak hrajeme většinou jen v rozích. Chce to víc střílet, aby jeden dva hráči byli před brankou a doráželi. Nedáváme branky z dorážek.“
Nejblíže měl v druhé třetině k úspěšnému zakončení právě Zeman. V přesilovce se dvakrát díval Marku Pincovi zblízka do očí, ale ani jednou nenaložil s kotoučem podle svých představ. “Poprvé mi šla špatná nahrávka, kdy jsem chtěl hned vystřelit. Podruhý jsme tam byli v kombinovaný sestavě s Antym a Pavlem, to jsem dostal puk od Hořáka (Petr Hořava - pozn. autora). Puk jsem si zastavil, ale měl jsem hned střílet. Takže jsem to pokaždé udělal obráceně,“ litovala posila z Kladna.
Ústečtí Lvi zmobilizovali síly až v závěru utkání, sympatická snaha o korekci skóre však vedla jen k čestné brance. “Možná jsme začli hrát líp, ale spíš bych řekl, že Vítkovice v závěru ubrali. Tím jsme se zvedli. To je ale za stavu 0:4 pozdě. Navíc už jsme byli v křeči a když jsme tam něco měli, tak to Pincák až na jednu výjimku pochytal.“
Po výprasku na Slavii tak Ústí podruhé za sebou zůstalo s prázdnýma rukama. Navíc při minimální střelecké potenci a hrozivé bilanci obdržených branek. Lvi se pokusí dát dohromady v nedělním zápase v Plzni. “Ve dvou zápasech jsme dostali deset branek a jen jednu dali. To je mizérie. Musíme se zvednout. Do Plzně musíme jet s tím, že dostaneme co nejmíň gólů a nějaký dáme. Na začátku souteže jsme hráli přesilovky slušně, ale teď nám chybí tlak do branky. Odražený puky po tom, co beci střílej, nedojíždíme,“ smutní Jiří Zeman.

Ve 31. minutě musel nasadit helmu a zaujmout místo Jiřího Zikmunda. Do konce utkání se žádný puk z holí Steelu za jeho záda nedostal. Přesto odešel ze svého prvního extraligového zápasu Martin Volke jako poražený. “Nedali jsme ze začátku góly. Jim to tam spadlo dvakrát štastně a od toho se odvíjel zápas. Na co šáhli, to se jim povedlo. Nám se puky odrážely mimo hokejky a když to bylo do prázdný, tak nám puk skočil nebo jsme se nedostali k dorážce,“ hodnotí brankářská trojka Lvů duel s Vítkovicemi.
Jako jedna z možných příčin špatného výkonu Ústí se nabízí úterní lekce na Slavii. Sešívaní zadupali nováčka do země šesti góly. “Ja si myslím, že se z toho kluci už oklepali. Prostě se nám nepovedl zápas. Jsme nováček, jednou musel takovej vejprask přijít. Proti Vítkovicím jsme měli na začátku smůlu a podle toho se odvíjelo,“ neláme si hlavu pětadvacetiletý gólman.
A jak vůbec chutnal Volkemu první zápas s extraligovým puncem? “Já jsem si ho dost užil. Jen jsem se bál, abych nedostal blbou branku. Ale pak jsem si na to dvakrát šáhnul a bylo to v pohodě. Dopadlo to dobře.“ Vychytanou nulu nejspíš nenechají Volkeho spoluhráči bez odezvy. “Asi mě to něco bude stát. Pokladník mi řekne kolik. Jsem rád,“ škubou Volkemu koutky.
Na odchovance ústecké brankářské školy si tedy žádný forvard Vítkovic nepřišel. A že několikrát musel Volke sáhnout po zákroku té nejvyšší třídy. Jeho výkon může přidělat trenérskému duu Lvů příjemné starosti, jestli nedat Volkemu příležitost odchytat celých 60 minut. “Nemyslím, že v nejbližší době půjdu do hry od začátku. Zikymu se prostě nepovedl zápas. Jirka je hlavní gólman, když je Petr zraněnej. Každopádne si to užívám,“ stojí na zemi Volke.
Obvykle se Martin Volke jako třetí brankář nedostane během utkání Slovanu ve výstroji ani na lavičku. Aby nezakrněl, dalo mu vedení Slovanu možnost nastupovat za druholigové Litoměřice. “To víte, že to není takový jako tady. Hrajou to chlapi hlavně po práci. Přijdou strhaný z práce, dají si tréning a pak odehrajou zápas. Podle toho to vypadá. Ale není to zas tak špatná liga, jsou tam starší hráči, co hráli v 1. lize i extralize. Je to ale samozřejmě pomalejší.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže