Ú s t í n/L. - Jako správný kapitán zavelel Milan Antoš k obratu. Po nešťastném gólu v posledních vteřinách druhé části Lvi doslova vlétli do třetí třetiny a hned v první minutě srovnali. Ústecký člen útoku veteránů přihrál hbitému Špirkovi, ten mu poté vrátil přihrávku ideálně před bránu a po přesné ráně z voleje se puk objevil v litvínovské svatyni. Antošova nechytatelná střela pod břevno znamenala důležité vyrovnání na 1:1. Po zranění Pavla Janků nejstarší hráč na ledě měl prsty i ve druhém gólu, kdy jeho přesnou nahrávku zužitkoval Andrej Novotný. „To je štěstí. Kdyby ty góly dal někdo jiný, tak bych měl úplně stejnou radost. Jsem rád, že se nám podařilo bodovat,“ hlásil po zápase ústecký kapitán.

Lvi vstoupili do utkání velmi aktivně, první třetina byla i přes častá oslabení v jejich režii, žádná ze šancí však gólem neskončila. Od druhé části už se však dostávali více do hry hosté. "My jsme se snažili hrát aktivně, ale v první třetině jsme hráli čtyři oslabení a jen jednu přesilovku a to bylo málo. Musím říct, že Litvínov má skvělý tým. Mají hodně mladých hráčů a překvapilo mě, jak hráli dobře. Myslím si, že do budoucna půjde Litvínov hodně nahoru," předpovídá Milan Antoš světlou budoucnost litvínovské družině.

„Ve druhé třetině jsem ztratili hru, na konci jsme ještě dostali nešťastný gól, zase bohužel vlastní. Ale vrátili jsme se do zápasu a dokázali to otočit,“ pokračuje ve svém hodnocení zápasu. V pravou chvíli přišla jeho třetí trefa v sezóně. „Byla to určitě nejdůležitější chvíle zápasu. Jakmile jsme srovnali, tak oni neměli co bránit. V tu chvíli jsme se dostali zpátky do hry a ten obraz byl úplně jiný.“

Do prodloužení vstupovali Ústečtí už poněkolikáté v sezóně. Předchozí nastavený čas s Energií dospěl až k samostatným nájezdům. Proti Litvínovu však penaltové loterii hned v první minutě prodloužení zabránil přesilovkovou trefou Andrej Novotný. „Dnes se nám konečně podařilo vyhrát. Je to vyloženě otázka štěstí. My jsme měli přesilovku a sehráli jsme ji dobře,“ neskrývá „Anty“ spokojenost.

Kaňkou na zápase byl faul Hranáče, který nevybíravým zákrokem mimo pozornost rozhodčího vyřadil ze hry Pavla Janků. Nejproduktivnější Lev bude svému týmu pravděpodobně několik utkání chybět. „Pavel je pro nás stěžejní hráč. Je pravda, že na dohrání zápasu nebo na jeden zápas se nahradit dá, ale dlouhodobě ho nahradit nemůžeme. To mužstvo ale musí být tak silně, že to zvládne i bez něj. Musíme hrát dál a bodovat. To tak je, jestli se zraní Honza Čaloun, já nebo Pavel Janků, musíme bojovat,“ burcuje Antoš.

Po Klozovi, Čalounovi, Nedorostovi a Heřmanovi je Janků už pátým forvardem na ústecké marodce. V útoku ve čtvrtek nastoupil i obránce Jakub Evan. „Už jsme přemýšleli, že vezmeme nějaké juniory, ale nakonec jsme se rozhodli, že to zkusíme uhrát tak, jak tady jsme. Na druhou stranu je to výborný pro ten tým, který se tady začíná tvořit a který pracuje dohromady, věříme jeden druhému a snažíme se hrát to, co chceme. To je důležité,“ snaží se kapitán hledat pozitiva.

Vítěznou trefu si v derby s Litvínovem připsal obránce Andrej Novotný. „Dostal jsem křížnou přihrávku od Milana Antoše, útočník proti mně nevyjel, tak jsem zkusil střelu,“ popisuje gólový moment.

Do prodloužení šli Ústečtí s výhodou jednoho hráče v poli. Už v jednom utkání však tuto výhodu nevyužili. „Věděli jsme, že je před námi ještě ta půlminuta přesilovky, tak jsme chtěli hlavně co nejvíce střílet. Na nájezdy jsme nemysleli,“ odmítá slovenský bek domněnku, že by se prodloužení Lvi snažili opět dotáhnout až do trestných střílení, ve kterých ještě letos neprohráli.

Holohlavý hráč už mohl přiblížit vítězství na ústeckou stranu ve druhé části, když dostal osamocený přihrávku před gólmana Fraňka, toho však nepřekonal. „Spoluhráči mi pak říkali, že jsem měl jít radši do kličky, ale já jsem to viděl jinak. Těžko posuzovat, ještě se na to podívám v televizi.“

„Byl jsem strašně moc rád, že se mi ten gól nakonec podařilo dát, protože mi bylo hrozně líto té šance. Obránci se v takovéto situaci příliš často neobjevují. Opravdu mi bylo líto, že jsem to neproměnil.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže