Ú s t í n/L. - Několik premiér si ústecká Zlatopramen Lví aréna odbude při čtvrtečním souboji Ústeckých Lvů s Litvínovem. Předně půjde o první soutěžní extraligový duel blízkých severočeských rivalů. Jiškřivé podkrušnohorské derby bude prvním zápasem z Ústí, ve kterém se představí v televizním studiu Buly. Městský stadion již v posledních letech nabídl televizním divákům některé duely, barážový souboj se Vsetínem v předloňské sezoně, rozhodující finále s Chomutovem na jaře nebo reprezentační vstup do sezony. Nyní bude zápas poprvé hlavní náplní hokejového magazínu. „Ústečáci, nezůstávejte doma u TV a přijďte nám pomoc,“ volá marketinkový manažer klubu Přemysl Zeman.
Poprvé se bude z Ústí vysílat živě extraliga, poprvé na ČT2 budou moci vidět ústeckou arénou v utkání domách borců televizní diváci v celé republice. Poznají to i diváci přímo na stadionu? Čekájí je nějaká omezení?
Když opomenu přítomnost samotných kamer, tak při každém přímém TV přenosu bude umístěn v rohu areny vůz partnera O2 Extraligy Škoda Auto. Kamery jsou na tribuně sever a jih umístěny citlivě, aby nepřekážely návštěvníkům při utkání. Na fanoušky žádné zvláštní omezení nečeká.

Už se z Ústí vysílala baráž, loňské finále. Ale až nyní bude zápas součástí tradiční magazínu Buly? Změní se tím pro návštěvníka zápasu něco, třeba ve srovnání se zmiňovanými utkáními?
Ten koncept TV utkání zůstává prakticky pořád stejný. Určitou výhodu pro klub i štáb České televize je znalost požadavků a přípravy na samotný přenos. Není to pro nás absolutní novinka, jako při baráži se Vsetínem.

Kde bude přenosový vůz? Pokud na parkovišti, ubere místa na parkování?
Přenosový vůz bude umístěn za severní tribunou, u bývalého obchodu Julius Meinl. Parkoviště tedy nebudeme blokovat.

Kdo rozhodl, či konzultoval někdo umístění kamer. Víte už nyní, kolik a kde v hledišti budou? Odkud budou komentovat komentátoři?
Umístění kamer konzultuje režie ČT s pracovníky Městských služeb ve Zlatopramen areně. Hlavní kamera bude umístěna na severní tribuně, tzv. reversní kamera pro opakované záběry je na jižní tribuně. U ledové plochy v rozích kluziště jsou další dvě kamery. Jde celkově o standardní rozložení kamer, které se neliší od ostatních extraligových aren. Komentátoři (Michal Dusík a Josef Zajíc – pozn. red.) min. 2 hodiny před utkáním jsou již na místě a zjišťují aktuální sestavy obou soupeřů. Budou mít stanoviště přímo u hlavní kamery na severní tribuně.

Muselo se něco na zimním stadionu kvůli přenosu předělávat?
Samozřejmě jsme se museli přenosům ČT přizpůsobit. Pro hlavní kameru instalujeme speciální plošinu. Ledovou plochu jsme zhoblovali, aby reklamy našich partnerů byly při přímém přenosu viditelnější.

Nemáte obavy, že televizní přenos ovlivní návštěvu zápasu?
Vzhledem k atraktivnosti utkání výraznější snížení návštěvy neočekáváme. Již teď (rozhovor vznikal ve středu dopoledne – pozn. red.) registrujeme zájem o tento duel. Čekáme kolem 5.000 diváku, i více.

Chcete něco vzkázat divákům, aby se Ústí dobře přezentovalo?
Diváky srdečně zveme na historicky první vzájemné derby s Litvínovem. Bude to jistě atraktivní souboj, podpořený bouřlivou atmosférou. Přejeme si, aby utkání proběhlo ve sportovní atmosféře, bez zbytečných prohřešků. Proto posílíme i bezpečnostní opatření. Ústečáci, nezůstávejte doma u TV a přijďte nám pomoc přímo do Zlatopramen arény!

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže