Ú s t í n/L. - Po posledním odehraném kole se Litvínov znovu dostal před Ústecké Lvy. Chemici doma díky drtivému úvodu porazili vedoucí České Budějovice a na devátém místě tabulky vystřídali právě rivala z Ústí. Slovan totiž tratil na domácím hřišti s Pardubicemi, které poprvé slavily tříbodové vítězství. Prestižní derby, umocněné přítomností televizních kamer, začíná ve čtvrtek 18. října v 17:25 hod.
Sezóna 2006/2007

Až porážka 3:4 v Pardubicích v posledním kole základní části, o které rozhodl 22 sekund před vypršením 60. minuty Pucher, zarazila Litvínovu cestu do předkola play-off. Jako zásadní se také pak ukázala domácí ztráta se Znojmem, kterému v 50. kole podlehli Chemici 1:2.
Litvínov tak obhájil dvanáctou pozici z předešlé sezony a jeho čekání na play-off se tedy natáhne o další rok. Naposledy se Chemici ukázali ve vyřazovací části v ročníku 2004/2005.

Změny v kádru

Během léta se žádné čistky v kabině Litvínova nekonaly. Mužstvo opustil obránce Angel Nikolov (Plzeň), útočník Ivo Prorok se stěhoval do Vítkovic a další forvard Milan Kopecký se vydal až do Jižní Koreje (Anyang Halla). Daleko více dbalo vedení Chemiků na nové tváře.
Ze Slavie získal Litvínov gólmana Petra Fraňka. Výrazně se rozšířily obranné řady, o což se postarali Jaroslav Koma (hostování z Pardubic), Matěj Stříteský (Vsetín), který však vypomáhá především litvínovské juniorce, a Milan Vobořil z Plzně.
Útok přivítal Vladimíra Machuldu z Karlových Varů a Zdeňka Bahenského. Bahenský postupně procházel mládežnickými výběry od 16 do 20 let. Poslední tři roky čekal na příležitost v zámoří, zkoušel se prosadit i do prvního mužstva New York Rangers. Po štacích po farmářských týmech raději zvolil návrat domů.

Tahouni mužstva

Nová brankářská akvizice Petr Franěk se od léta potýkal se vzácným virem, který na něj nejspíše přeneslo klíště. Jeho léčení zasáhlo i do úvodu sezony, chyběl deset zápasů. V nich jistil litvínovskou obranu Jaroslav Hübl (3,36 a 90,76%).
Defenziva Chemiků patří k nejhorším v lize, ve svém středu však má produktivní beky Jaroslava Komu (1+3, -3) a Jana Hranáče (3+0, +3). Špatně si nevede také Radim Skuhrovec (1+1, +2).
K úderné dvojici z prvního útoku Robertu Reichelovi (7+3) a Vojtěchu Kubinčákovi (2+7) se prokousal sestavou František Lukeš (5+3). Nejproduktivnější trojice Chemiků drží pohromadě od 10. kola, kdy Kladnu nastřílela čtyři branky.

Příprava

V Tipsport Cupu si Litvínov cestu ze skupiny A nenašel, skončil na druhé pozici za pozdějším finalistou Karlovými Vary. S Energetiky padl v obou zápasech, navíc hned na začátek poháru senzačně prohrál 2:7 v Chomutově.
Chemici si pak za další pohárovou soutěží vyrazili do švýcarského Zugu. V Kolin Cupu přemohl Litvínov pouze švýcarskou Ambri Piottu (3:2sn). Domácí EV Zug (3:7) a německý Adler Manheim (2:3) byly nad jeho síly.
V přípravě se Severočeši ještě dvakrát neúspěšně střetli s Plzní (1:6, 2:4) a v Ústí se ve vyhecovaném derby rozešli se Lvy remízou 0:0.

Vstup do sezony

Litvínovu se vydařil první domácí zápas sezony, v 1. kole porazil Znojmo 4:2. Stejným poměrem, jen v opačném gardu, poté podlehl na Spartě, nicméně v dalším utkání doma s Třincem už bylo skóre 4:2 pro Chemiky znovu vítězné.
Příštích šest zápasů se Litvínov snažil marně potkat s formou. Body bral pouze za nepovedený penaltový rozstřel s hosty z Pardubic (1:2sn) a ztracené prodloužení v Plzni (5:6). Ze zájezdů v Karlových Varech (1:3), Zlíně (3:6), Liberci (2:5) a domácího duelu se Slavií (2:3) rezultovala na kontě žlutočerných velká nula.
Litvínov nakopla v 10. kole výhra nad Kladnem (6:2), bod poté Chemici urvali i ve Vítkovicích (3:4pp). Poslední zápas slavil Litvínov velké vítězství před vlastními diváky, lídra z Českých Budějovic přestřílel 5:3.

Sestavy z posledních zápasů

Ústí n. L.: Zikmund - Novotný, Vágner, Ficenc, Hořava, Zeman, Evan, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Mrázek, Liščák, Hašek - Špirko, Martinec, Klimt - Šaffer, Heřman, Klobouček.

Litvínov: Franěk - Šlégr, Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Kubát - Lukeš, Reichel, Kubinčák - Bednařík, Branda, Benda - Jenáček, J. Černý, Jánský - Machulda, Rindoš, Sklenička.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže