Ú s t í n/L. - Před zápasem v Ústí ohlašovaly Pardubice útok na tři body. A svému slovu také dostály. Matný výkon domácích v první třetině nabídl Moelleru dvoubrankový náskok, který se Lvům do konce zápasu nepodařilo zlikvidovat. Jediné úspěšné zakončení ve žlutomodrém provedení měl na svědomí Tomáš Klimt. Důležitou třetí branku Pardubic vstřelil z bleskového výpadu Petr Sýkora, pro kterého to byl první gól po čtyřech utkáních. Své statistiky si na severu Čech vylepšil také Ján Lašák.
Žlutomodří si utkání s Pardubicemi zkomplikovali po pár minutách úvodní části, kdy nechali hosty vstřelit první branku. “Z Pardubic jsme měli zbytečně velký respekt. Ze začátku jsme hráli špatně, nebruslili jsme jako ta utkání předtím,“ vrací se k prvním chvílím zápasu Tomáš Klimt.
Už v minulém duelu proti Zlínu si Ústí samo zatopilo, když nechalo skórovat v 6. minutě Lešku. Tentokrát potrestal domácí za ztrátu koncentrace Koukal a Ústí muselo znovu dotahovat, leč bezvýsledně. “Samozřejmě se začíná utkání špatně, když dostaneme rychlou branku. První třetinu jsme prostě nezvládli, dostali jsme zbytečné góly,“ žehrá na první dvacetiminutovku Klimt.
Ústečtí měli ve zbytku střetnutí viditelnou snahu zvrátit nepříznivý stav, ale vedle další inkasované branky je často srážela ve finálních fázích útoku křeč a nepřesnosti. “Nebyli jsme nervózní, ale nešly nám nohy, všude jsme byli pozdě a z toho pak pramenila naše špatná hra.“
Dvě třetiny žlutomodrého úsilí byly tentokrát málo. Pardubice si první tři body nenechaly vzít. “Hráli jsme dvě třetiny do plných a stálo nás to nějaké síly. Ale Pardubice si to hlídaly a myslím, že jim to šlo v pohodě,“ chválí na dálku Východočechy střelec jediné ústecké branky.
V třetím dějství posílal trenér Evan na led jen tři formace. Krok ústeckého lodivoda byl z větší části vynucený, protože zraněním Haška se rozpadla druhá lajna. Pohromadě nezůstal ani Klimtův útok, Tomáš Martinec rovněž odstoupil ze zdravotních důvodů. “Tomáše tahal sval. Naskočil k nám Adam Šaffer, navíc se zranil Jirka Hašek. Ze čtyř formací jsme museli dát dohromady tři.“
Ve čtvrtek se Ústí potřetí za sebou představí domácím divákům, v televizním utkání hostí v severočeském derby Litvínov. Lvi mají tedy dobrou motivaci ke zlepšenému výkonu. “Musíme líp začít, bruslit, hrát náš hokej a pak to půjde,“ nabádá Tomáš Klimt.


Pardubice zavítaly do Ústí jako poslední tým extraligy, ale na jedenáctý pokus už svěřenci kouče Říhy ochutnali pocit z tříbodového vítězství. “Už v Liberci jsme hráli dobře a doufám, že od vítězství s Ústím se odrazíme,“ přeje si nejlepší střelec Moelleru Petr Sýkora.
Východočeši si zadělali na premiérové vítězství v první třetině. Z důrazu před brankovištěm vytěžili dvě branky, tu první s přispěním špatné rozehry domácí obrany. “Gól v úvodu nás uklidnil, pak jsme dokázali přidat ještě jednu branku. V druhé třetině jsme sice nehráli podle našich představ, ale naštěstí to dobře dopadlo.“
Zbylé dvě dvacetiminutovky útočili do plných Ústečtí Lvi, ale Pardubice si pouze jednou nepohlídaly útočnou snahu domácích. Navíc samy ve 27. minutě navýšily své vedení, a výrazně se tak přiblížily ke třem bodům. “Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany, to jsme zvádli. Dali jsme i góly, takže jsme vyhráli a jsme za to rádi,“ je strohý nejlepší kanonýr loňského ročníku.
A právě pardubický kapitán se v době optické převahy Slovanu vytrhl ústeckým bekům a suverénním švihem pod víko přidal třetí branku hostí. “Na zakončení jsem neměl moc času, musel jsem se rychle rozhodnout a povedlo se to.“
Po výhře na ledě benjamínka se Pardubice konečně dočkají podpory domácích fanoušků, v úterý se poprvé postaví soupeři ve zrekonstruované ČEZ aréně. “Domácí hřiště nám moc chybělo, protože pořád cestovat po venku není nic příjemného. Domu se moc těšíme,“ vyhlíží k utkání se Zlínem pardubický rychlík.

Šestadvaceti úspěšnými zákroky podpořil první výhru Moelleru gólman Ján Lašák, který si výkon svého celku pochvaloval. “Od začátku až do konce utkání jsme podali dobrý, taktický výkon. Ve druhé třetině jsme ustáli tlak domácích, z brejku jsme dali branku na 3:0. V poslední třetině jsme měli hru pod kontrolou.“
K prvním třem bodům měli Východočeši našlápnuto už v minulém kole v Liberci, kde třikrát vedli. Nakonec prohráli 5:6 v prodloužení, ale výkon Pardubic značil správnou cestu. “V Liberci jsme sehráli vynikající zápas, všichni věděli, že takhle musíme hrát dál. To se proti Ústí povedlo, moc nám ten zápas v Liberci pomohl,“ usmíval se Lašák.
Jedenáctizápasové vyhnanství Moelleru skončilo ve Zlatopramen aréně. Borci Moelleru si svůj zrekonstruovaný stánek stačili osahat už v tréninku před cestou do lví sluje a letošní sezonu v něm zahájí proti Zlínu. “Před zápasem v Ústí jsme měli v naší hale trénink, možná i to nám pomohlo k vítězství. Všechny ten pocit, že jsme zas doma, i když jen na tréningu, moc těšil. Doufám, že se ale v úterý z domácího prostředí nezblázníme a že budeme hrát zodpovědně.“
Po tříbodové injekci z Ústí nad Labem a s podporou domácích fanoušků se dá očekávat cesta Moelleru tabulkou vzhůru. “Máme dobrý, kvalitní tým. Je naším úkolem dostat se nahoru, kam patříme. Pokud budeme bojovat a já budu dobře chytat, tak se zvedneme,“ věří slovenský reprezentant.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže