Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi porážkou v Třinci přerušili čtyřzápasovou bodovou sérii. Nyní čeká na Slovan šňůra čtyř domácích zápasů v řadě. Jako první se ve Zlatopramen Aréně představí RI OKNA Zlín. Okenáři neprožívají v poslední době příliš plodné období, z posledních čtyř utkání vydolovali pouhý bod. Podaří se Slovanu navázat na předchozí úspěchy a nebo se Zlín vymaní z krize? Důležité utkání tabulkově blízkých soupeřů se hraje v pátek 12.října od 17:30 hod.
Sezóna 2006/2007

Zlínští v minulé sezóně uhráli bez větších potíží po základní části páté místo a vyhnuli se tak předkolu play-off. Bylo to i díky tomu, že Moravanům se velmi dařilo na hřištích soupeřů, odkud si přivezli 34 bodů a byli tak pouze o dva body horší než v tomto směru nejlepší Pardubice.
Ještě pod starým názvem Hamé se v prvním kole vyřazovacích bojů utkali se Spartou. S klubem z Holešovic měli Zlínští nevyřízené účty z minulého play-off, kdy je Sparta vyřadila 4:2 na zápasy. Ani tentokrát to lepší nebylo, spíš naopak. Sparta v prvních třech zápasech, z nichž první dva hrála doma, vyhrála, byť druhý i třetí duel byly velmi vyrovnané. Ve čtvrtém utkání ještě Hamé odvrátilo hrozbu vyřazení, pátý duel v T-Mobile Aréně však již Sparta mečbol proměnila a odrazila se znovu přes Zlín k jízdě za ziskem mistrovského titulu.

Změny v týmu

Mezi největší ztráty, které Zlín zasáhly, patří odchody třech zkušených útočníků Marka Melenovského, Pavla Kašpaříka a Róberta Tomíka. Prvně jmenovaný zamířil do karlovarské Energie, druhý na sever za Bílými Tygry, a třetí přes Švédsko do Třince. Jako hlavní posila, která měla zacelit mezery, byl angažován Jaroslav Balaštík. Nejčerstvější posilou do útoku, která se poprvé představí ve zlínském dresu právě v Ústí, je Dušan Andrašovský z pardubického Moelleru. Ten by měl pomoci vylepšit zatím ne příliš dobrou produktivitu týmu.
V obranných řadách se udály pouze kosmetické změny. Do konce ledna byl poslán na hostování Andrej Novotný, který nyní odvádí cenné služby Ústeckým Lvům. Do ruského Podolsku odešel Jan Horáček. Jedinou novou tváří mezi beky je Miroslav Ďurák.

Vstup do soutěže

Zlínští vstoupili do nové sezóny velmi svižně, když se nejprve na domácím ledě alespoň trochu pomstili Spartě (2:1) a ve druhém kole bez problémů uspěli v Kladně (1:4). První zadrhnutí rozjetého stroje přišlo doma se Znojmem (2:3sn). Poté přišel první debakl Zlína v této sezóně, z budějovického ledu si odvezl „šestku“ (6:1). Zatím poslední zlínské vítězství má datum 25.9 a odnesl to v pátém kole Litvínov (6:3).
Od tohoto kola však padla na mužstvo krize, vždyť v následujících čtyřech kolech získal Zlín pouhý bod (doma s Energií 3:4pp). Ponurou náladu umocnily debakly v Třinci (8:2) a doma se Slavií (2:7). V posledním kole hostili Zlínští Plzeň, ohlašované zlepšení defenzivy se však nekonalo a Lasselsberger se odvezl tři body za výhru 0:4.

Tahouni mužstva

Trochu za očekáváním je zatím největší přestupový trumf “Okenářů” Jaroslav Blaštík. S bilancí 2+2 se krčí na šestém místě klubové produktivity. Jeho kolega z útoku Petr Leška je na tom o něco lépe (1+5) a vede zlínské statistiky. S pěti kanadskými body mu konkurují Pavel Kubiš (3+2) s Ivanem Rachůnkem (2+3).
Zlín zatím trápí propustná obrana. Kdysi chlouba mužstva je po Kladnu v extralize ta nejhorší a moc to nevytrhnou ani Lubomír Vosátko (3+2, -1) s Davidem Noskem (2+2, +1). Naopak dlouholeté opoře Martinu Hamrlíkovi se příliš nedaří (2+0, -6!).
Vše navíc podtrhuje nepřesvědčivá forma Igora Murína, aktuálně nejhoršího pravidelně chytajícího gólmana. S téměř čtyřmi obdrženými góly na zápas a úspěšností zákroků hluboko pod devadesáti procenty ho lze mezi extraligovými brankáři nalézt až na sedmnácté pozici (Ø3,81, 88,52%).

Předpokládané sestavy

Ústí n.L.: Přikryl - Novotný, Vágner, Hořava, Houdek, Zeman, Evan, Ficenc, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš – Mrázek, Nedorost, Hašek - Špirko, Martinec, Klimt - Šaffer, Klobouček, Liščák.

Zlín: Murín - Hamrlík, Lučka, Nosek, Zubíček, Vosátko, Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - Kubiš, Balán, Rachůnek - Mokrejš, M. Čech, F. Čech – Vlach, Ondráček, R. Pšurný.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže