Ú s t í n/L. - Ústí z těžkých zápasů před domácím publikem se Spartou a Karlovými Vary vydřelo tři body. Jistě cenná kořist. Po 11 dnech vyráží Ústečtí Lvi opět na cestu. Konečnou destinací je Třinec. Tamější Oceláři se drobnými krůčky posunují vzhůru tabulkou. Naposledy rozstříleli doma Plzeň 4:1 a brankář Martin Vojtek se pomalu ukazuje jako výtečná náhrada za zraněného Čechmánka. Oba zítřejší soupeře dělí v tabulce jeden bod. Utkání začíná v úterý 9. října v 17:00 hod.
Sezóna 2006/2007

Až v posledním kole základní části stvrdil Třinec účast v předkole play-off. O místo mezi čtvrtfinalisty se museli Oceláři poměřit s karlovarskou Energií. Třinec vyhrál na západě Čech obě utkání, i když v tom druhém musel po půlhodině hry otáčet nepříznivé skóre 0:2. Postup přinesl Třinci hned první domácí zápas, který dospěl až do samostatných nájezdů. V nich byli úspěšnější Oceláři.
Ve čtvrtfinále čekal Třinec vítěz základní části Liberec. Série nenaplnila papírové předpoklady, favorit z Liberce se s Oceláři trápil sedm zápasů. V šestém utkání Třinec ještě zažehnal nebezpečí vyřazení, v tom sedmém však úlohu lídra potvrdil Liberec. Ve třech zápasech muselo vítěze určit prodloužení, dvakrát se jím stal Liberec.

Změny v kádru

Před sezonou přišla třinecká obrana o Radima Tesaříka (Znojmo) a Tomáše Frola, který odešel do Českých Budějovic. Trojice Jaroslav Bartoň, Tomáš Kundrátek a Alexandr Hegegy letos vypomáhají prvoligovému Prostějovu. Defenzivu přišli vyztužit borci z ciziny. Prvním je Tomáš Malec, slovenský obránce se zkušenostmi z NHL i nižších zámořských soutěží. V nižších ligách za mořem působil i nitranský rodák Ivan Švarný. Lotyšský mladíček Janis Andersons, kmenový hráč týmu Latvija Riga, si českou extraligu osahal již v minulé sezoně, kdy nastoupil v 15 utkáních za Vsetín.
Ještě během loňské sezony přišel třinecký útok o dvě osobnosti. Vladimír Vůjtek ukončil svou bohatou hráčskou kariéru a Jaroslav Kudrna vyrazil za hokejem do Metalurgu Magnitogorsk, s kterým záhy slavil titul. Na rozdíl od loňského roku, kdy na střídavé starty bojovali za Třinec, se letos v dresu Ocelářů ještě neobjevili Lukáš Říha a Roman Hlouch. Naopak ze Vsetína přišli útočníci David Květoň a lotyšský reprezentant Lauris Darzins. Největší posila Róbert Tomík se stěhovala do Třince ze Zlína.

Tahouni mužstva

Od loňské sezony hájí svatyni Třince Roman Čechmánek, kterému jeho výkony v dresu Ocelářů vynesly po roční pauze pozvánku do reprezentačního celku. I letos měl být Čechmánek postrachem střelců soupeře. Avšak po odstoupení ze zápasů se Zlínem a Libercem, kdy „Čemana“ dostihlo zranění, za něj již dva zápasy zaskakuje Martin Vojtek.
Obraně velí dva nestoři. Devětatřicetiletý L’ubomír Sekeráš (0+5, +5) se do Třince vrátil po sedmi letech. Bývalý slovenský reprezentant se mezitím dokázal prosadit v týmu NHL Minnesota Wild, po návratu do české soutěže působil v loňské sezoně ve Zlíně. Tomáš Pácal (0+4, +5), jenž v září oslavil pětatřicáté narozeniny, válí v Třinci již třetím rokem. Předtím byl dlouhá léta oporou Pardubic.
Na špici tabulky střelců se drží Róbert Tomík (7+1). Pro někdejšího slovenského reprezentanta je Třinec po Karlových Varech, Spartě, Vsetínu a Zlínu pátým působištěm v české extralize. Centr třetího útoku Jan Peterek (3+4) se podíval i do národního týmu, největšími úspěchy pro něj však zůstávají dva tituly z ruské superligy s Jaroslavlí Moskva. Ve formaci s Tomíkem rozráží obranné valy soupeřů Juraj Štefanka (3+3), který svou nejlepší extraligovou sezonu odehrál v dresu Znojma před dvěma lety.

Příprava a vstup do soutěže

V Tipsport Cupu opanovali Oceláři čelo skupiny D, prohráli pouze ve Vítkovicích a ve Zlíně. Ve zbylých čtyřech utkáních Třinec své soupeře předčil. Nejhůře to odnesl Vsetín, který u Ocelářů dostal nakládačku 1:6. Vítězství ve skupině vyneslo Oceláře do semifinále poháru, v něm však nestačili na Pardubice a prohráli 2:4.
Během léta se Třinec účastnil také slovenského RONA Cupu, kde v konkurenci domácích celků Trenčína, Zvolena, Košic, Žiliny a souputníka z české extraligy Zlína obsadil čtvtré místo. Vítězství nakonec slavil tým Trenčína, který turnaj vyhrál již potřetí.
Valná část přípravy Třince se nesla ve slovenském duchu. Oceláři se představili také v Bratislavě, kde tamnímu Slovanu nastříleli pět branek a zvítězili 5:3. Doma pak koncem srpna hostili MHC Martin, jenž v Třinci během posledních deseti minut dotáhl manko dvou branek a remizoval 2:2.

V tabulce zatím Třinec ztrácí bod na šestou Plzeň, ale zároveň má k dobru pouhý bodík na jedenácté Ústí. Na první výhru čekal Třinec až do 6. kola, ačkoliv bodově se předtím urodilo již třikrát. Pokaždé se tak stalo po samostatných nájezdech, v nichž ovšem Kladno (4:3sn), Karlovy Vary (1:0sn) i Pardubice (3:2sn) byly úspěšnější. Navíc Oceláři vyšli naprázdno v Litvínově (2:4) i na Slavii (2:5).
Až drtivá výhra doma nad Zlínem (8:2) nakopla Třinec k lepším výkonům. Oceláři sice premiérovou výhru v Liberci nepotvrdili (2:4), ale ve Vítkovicích poté konečně zlomili prokletí trestných střílení (3:2sn) a následně porazili doma Plzeň (4:1).

Sestavy z posledních zápasů

Třinec: Vojtek - Sekeráš, Švarný, Pácal, Malec, Kroupa, Andersons - Tomas, Polanský, Zálešák - Tomík, Štefanka, Steber - D. Květoň, Peterek, Martynek - Vrba, Skořepa, Hampl - Kolusz.

Ústí n./L.: Přikryl - Novotný, Vágner, Zeman, Evan, Ficenc, Hořava, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Špirko, Martinec, Klimt - Mrázek, Nedorost, Hašek - Šaffer, Heřman, Klobouček.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže