Ú s t í n/L. - Právě v duelu Ústeckých Lvů s karlovarskou Energií vyrovnal Josef Řezníček rekord v počtu odehraných extraligových utkání a dotáhl se na dosud vedoucího Ladislava Lubinu. Nejstraršího extraligového hráče však významný mezník příliš nevzrušuje: ”Já to slavit nijak nebudu.” Karlovy Vary dosud bodovali ve všech zápasech a ten v Ústí nebyl výjimkou. “Pro nás je bod také dobrý. Myslím, že tady moc mužstev bodovat nebude,” je spokojen Řezníček, kterému v podobném tónu přizvukoval i exústecký Jakub Grof: “Za bod jsme rádi, protože domácí předváděli výborný hokej a měli spoustu šancí.“
”Strašně těžké utkání. Domácí hráli aktivně. Oba brankáři byli dneska skvělí. Obrany byly výborné. Trochu nás trápila koncovka. Hráli jsme velice aktivně, ale jsme rádi i za ten bod,” glosoval po zápase karlovarský obránce Josef Řezníček a doplnil: ”Ústí hrálo naprosto obětavě, tak jak hrává nováček. Výborně jim zachytal gólman. Nám to v některých okamžicích trochu přeskakovalo. Možná jsme víc nahrávali než stříleli. Dneska jsme nehráli špatně a myslím, že jsme měli chvilkama i víc ze hry. Ale jak říkám, domácí hráli na hranici obětavosti a myslím, že to byl pro diváky krásný hokej.”

Utkání provázel velký počet vyloučených. Zatímco Slovan jednu přesilovku proměnit dokázal, Energie ze dvanácti pokusů nepřetavila v gól ani jediný. ”V posledních zápasech jsme jich tolik nehráli a mám pocit, že jsme z toho trochu vypadli. Budeme se tomu musít víc věnovat,” říká Řezníček.
Utkání dospělo do samostaných nájezdů a nejstarší extraligový hráč dostal šanci i jako exekutor samostatného nájezdu. Svůj pokus však neproměnil a rozpoutal tím nadšení v ústeckých řadách. ”Bingo mě zná, my jsme spolu hodně blbli, takže věděl, co asi udělám. Nakonec jsem se rozhodl pro něco jiného. Já jsem zajel moc blízko k brankovišti, tam už moc šancí není a on se tam krásně roztáhl,” líčil svůj neúspěšný pokus. Přesto byl se ziskem bodu spokojen: ”Já si myslím, že Ústí není vůbec špatné mužstvo. Musím před nima smeknout klobouk. Jsou to kluci, kteří jeli úplně na doraz. Dnes není slabého soupeře. Není to vůbec žádná ostuda. Pro nás je bod také dobrý. Myslím, že tady moc mužstev bodovat nebude,” chválí nováčka karlovarský rekordman. V nedělním duelu totiž Josef Řezníček vyrovnal record v počtu odehraných extraligových utkání. Spolu s Ladislavem Lubinou je nyní na čísle 910 zápasů. ”Aspoň máte o čem psát. Je to nějaký mezník, ale pro mě je důležité, že mužstvo sbírá body a že hraje výborně. Já to slavit nijak nebudu,” nedělá z rekordu žádnou vědu a nevzrušuje ho ani případná meta tisíce odehraných zápasů. ”To je hudba budoucnosti. Zatím nad tím nepřemýšlím.”

Po šesti měsících se vrátil na ústecký led Jakub Grof, nyní však již jako hráč Energie. A svůj návrat okořenil ofenzivní bek již třetí letošní brankou. ”Bylo příjemné, že jsem dal gól, ale co se týče výsledku, tak to mohlo být možná lepší. Na druhou stranu jsme ale zase za bod rádi, protože domácí předváděli výborný hokej a měli spoustu šancí,” potvrzuje Řezníčkova slova. Blízko ke druhému bodu měli Karlovy Vary v prodloužení, když si zachytala i Přikrylova tyčka. ”V prodloužení jsme to zkoušeli hop nebo trop. Vrhali jsme se do útoku a jenom škoda, že to nevyšlo. Nájezdy jsou pak už jen otázka štěstí. Dneska bylo šťastnější Ústí a já věřím, že jim to doma oplatíme,” slibuje Grof.

Produktivní obránce strávil poslední dvě sezóny v Ústí nad Labem, nyní již válí za mateřský tým. ”Potřeboval jsem nějaký nový impuls. Zatím jsem spokojený, jsem doma a zatím to hodnotím velice kladně. Daří se nám a je to paráda. Když to takhle půjde dál, tak to bude super. Máme vynikající partu a dobrý tým. Výborně chytá Mensi (Lukáš Mensator). To co si řekneme, tak plníme a hrajeme výborně dozadu. Pak nám nějaké ty výpady dopředu vyjdou a pak to umlátíme. Zatím se nám to daří a je to paráda,” pochvaluje si návrat na rodnou hroudu a je spokojený i se svým pracovním využitím: ”My máme čtyři vyrovnané lajny a hrajeme na čtyři lajny přesilovky i oslabení. V tom problem není. Naopak jsem sám překvapený, jak jsem vytížený.”

A jak zatím hodnotí počínání svého bývalého týmu v nejvyšší soutěži? ”Podávají výborné výkony a potrápili spoustu soupeřů. Mají výborný tým a neměli by mít žádné problémy se záchranou,” předpovídá a nevěří, že by Slovan měl hrát baráž: ”Já si myslím, že se baráži určitě vyhne. Tým na to má, zatím se daří a je to paráda. Určitě jim to přeju,” říká Jakub Grof.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže