Ú s t í n/L. - Již téměř tradičně dospělo utkání ve Zlatopramen Aréně do prodloužení. Na rozdíl od předchozích duelů však tentokrát Ústečtí Lvi dokázali v prodloužení ubránit Přikrylovu svatyni a došlo na penaltovou loterii. Překvapivým trumfem v ní byl Daniel Zápotočný, jehož trefa byla ta vítězná. “Já jsem si věřil. I když mi to sjelo, tak to tam padlo a jsem za to rád,” pochvaloval si ústecký bek. Nájezd naopak tentokrát vynechal tradiční střelec Pavel Janků: “Dneska jsem určen nebyl.”
Zápas s karlovarskou Energií přinesl do ústecké arény vyrovnanou hokejovou bitvu, ve které byli nakonec šťastnější domácí. ”Výsledek odpovídá utkání. Zápas byl vyrovnaný na šance i na góly. My jsme remizovali čtvrté nebo páté utkání. Góly nedostáváme a zatím je nedáváme a musíme ty body sbírat takhle. Spodek tabulky je vyrovnaný a jsme vděční za každý bod,” s povděkem kvitoval dva body Daniel Zápotočný.
”Věděli jsme jakým způsobem hrají, že to čistí před gólmanem a nenechají nás vystřelit. Taktika byla chodit před něj a zamezit mu ve výhledu,” přiblížil řízný bek recept na Energii. ”My máme rozjezdy do zápasů vždycky pomalejší a spoléháme na to, že nás Petr Přikryl podrží. Zatím to klape a jsme za to vděční.”

Stejně jako předchozí zápasy se Znojmem a se Spartou, také duel s Karlovými Vary dospěl do prodloužení. V tom měli navrch hráči Energie a nechybělo mnoho, aby v prodloužení uspěli. ”Oni mají silné a rychlé hráče, je tam moc prostoru a je těžké to pokrýt. Ti hráči jsou zkušení a umí si to rozehrát,” přibližuje úskalí hry čtyř proti čtyřem. ”V posledních zápasech tam byla vždycky chyba nějakého našeho jednotlivce. Oni nás přečíslili a padlo nám to dvakrát pod horní tyčku. Nebylo to nekoncentrovaností nebo taktikou, byla to chyba jednotlivce,” říká k předchozím neúspěchům.

Tentokrát však Lvi prodloužení přežili a došlo na samostatné nájezdy. Po osvědčeném šikulkovi Rastislavu Špirkovi, který svůj nájezd parádně proměnil, přišel na řadu trochu překvapivě sváteční střelec Daniel Zápotočný. ”Poslední dny, když jsem jel nájezdy, tak jsem dával góly, tak jsem ze srandy řekl, že bych mohl jet. Když na to došlo, tak se mě trenéři ptali a já řekl, že pojedu. I před střídačkou mi přišlo blbý říct ne. Já jsem si věřil. I když mi to sjelo, tak to tam padlo a jsem za to rád. Kdybych nedal, tak mě nikdo nezabije. Nemohl jsem nic ztratit.,” nijak se nenervoval Zápotočný.

Slovan si zatím drží výbornou jedenáctou příčku.”Potřebujeme si držet odstup od soupeřu i z psychického hlediska. Je důležité, že body sbíráme. Stačí, že Kladno jednou dvakrát vyhraje a je před námi. Nerad bych, aby na mužstvo padla psychická deka, že je poslední. Poslední místo je mediálně hodně propírané a nechceme se tam dostat.” říká ústecký obránce.

S dvoubodovým vítězstvím byl nadšený i znovu skvělý Pavel Janků: ”Se dvěma body jsme maximálně spokojení. Dneska jsme podali perfektní kolektivní výkon. Musím ale vyzdvihnout Binga, který byl dneska fantastický, a samozřejmě střelce penalt. Jsme moc rádi. Chtěli jsme z těch dvou zápasů tři body a máme je,” září nestárnoucí hrdina, jemuž před prodloužením vzhledem k předchozím zápasům nebylo moc veselo. ”Samozřejmě, že jsme se báli. Myslím ale, že jsme pracovali docela dobře. Měli jsme i štěstí, když nám dali tyčku. Dneska jsme si ty dva body určitě zasloužili.”

Zdá se, že Lvům stačí dostat se k samostatným nájezdům, a druhý bod je doma. ”My máme výborného gólmana, na kterého spoléháme. A také výborné střelce, hlavně Rasťa Špirko to famózně proměňuje. Penalty jsou ale vždycky o štěstí,” potvrzuje Janků, který však protentokrát mezi “nájezdníky” nebyl: ”Dneska jsem určen nebyl. Trenér se mě ptal, ale určil jiné.” Možná jedinou kaňkou na bojovném duelu byla poněkud menší stabilita karlovarských hráčů. ”Zdálo se mi, že zbytečně skákali. Já tohle neuznávám. Každý si musí sáhnout sám do svého svědomí,” mračí se Pavel Janků.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže