Jiří Vykoukal, který zajistil Spartě první vedení v zápase. ">
Ú s t í n/L. - Po první třetině duelu se Lvy musela Sparta vstřebávat menší šok. Na nováčka ztrácela po dvaceti minutách dvě branky. Nakonec se však mistr po závěrečném hvizdu radoval z výhry 4:3 v prodloužení a bral dva body. Nicméně domácí Lvi je nedali hostům z Holešovic zadarmo a ti museli proti žlutomodrým bojovat 65 minut. "Čekali jsme, že se budeme v Ústí trochu trápit. Ústí hrálo doma a má dobrý mančaft," hodnotí soupeře Jiří Vykoukal, který zajistil Spartě první vedení v zápase.
Hosté z Holešovic vstoupili do zápasu ve velkém stylu. Ústeckou obranu zatlačili až před gólmana Přikryla a několikrát sahali po gólu. “Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany a chodit do brejků. Ale zafungovalo to naopak. První minuty jsme tlačili a Ústí jenom sledovalo, co děláme. Z dvou neškodných situací nám pak dali dva góly a narostli,“ zasteskl si po zápase doyen sparťanské obrany Jiří Vykoukal.
Dva náhlé údery žlutomodré ofenzivy Spartou viditelně otřásly. Pražané se na několik minut stáhli a tatam byly jejich úchvatné kombinace ve strhující rychlosti. “Když máte tlak sedm minut, dostanete se do přesilovky, vytvoříte si spoustu šancí a pak ze dvou střel dostanete dva góly, tak to s týmem, navíc venku, zamává.“
Po první dvacetiminutovce se hosté poroučeli do kabin s dvoubrankovým mankem, což mistr nejspíš nečekal ani v těch nejdivočejších představách. “V šatně byl klid. My jsme věděli, že hrajeme dobře a že jsme byli v první třetině lepší. Chtěli jsme si udržet naši hru, nezbláznit se z toho stavu a pracovat dál. Věřili jsme, že to otočíme,“ vrací se do první přestávky mistr světa z Vídně.
Sparta se chytla hned v úvodu druhé části. Bleskovým volejem okamžitě po buly trefil kontaktní branku Martin Štrba. Mistr pak po zbytek zápasu prokazoval svoje kvality, kdy Lvy několikrát sevřel v drtivých kleštích. Nicméně nováček se snažil oplácet stejnou mincí a i on dokázal Pražany řádně zmáčknout. “Vedli dva nula, takže sebevědomí jim určitě nechybělo. Byly tam střídání, kdy nás tlačili. Ale hráli doma, těžko mohli být jen zalezlí,“ vidí v ústecké snaze prozaický důvod odchovanec olomouckého hokeje.
Během dvanácti minut posledního dějství hosté dvěma brankami otočili vývoj utkání a zdálo se, že tři body už nepustí. Slovan však vydoloval zbytek sil a díky velké bojovnosti urval minutu před koncem vyrovnávací branku. “Byla to velká škoda. Už jsme cítili, že to dohrajeme a pohlídáme si výsledek. Pak tam šla bekhendová nahrávka do našeho brankoviště a lehká teč skončila gólem. Mrzelo nás to, ale zaplaťpánbůh za dva body.“
V prodloužení vystřelil Spartě prémiový bod po Vykoukalově namazání obránce Jan Hanzlík, který pro domácí nešťastnou střelou překonal do té doby výtečného Přikryla. Ústecký brankář čelil v utkání spršce padesáti střel a některé z nich zneškodnil prvotřídními zákroky. “Vždycky proti nám chytá dobře. Zná nás, má proti nám motivaci a dokáže se vyhecovat. Řekl bych, že proti nám chytá líp než normálně,“ uzavírá napůl v žertu Jiří Vykoukal.

foto: www.hcsparta.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže