Ú s t í n/L. - Výborný výkon proti mistrovské Spartě předvedli dnes Ústečtí Lvi v čele s gólmanem Petrem Přikrylem. Ten musel čelit bezmála padesátce střel! I když žlutomodří neudrželi dvoubrankový náskok z první třetiny, má vybojovaný bod nad nejúspěšnějším týmem uplynulých dvou sezón. určitě hodně velkou cenu. Vyrovnávací gól vstřelil 59 sekund před koncem třetí třetiny František Mrázek.
„Bylo to jak na houpačce, mohli jsme mít tři body, ale nemuseli jsme mít žádný. Škoda toho gólu v prodloužení, na nájezdy jsme se věřili,“ hodnotí zápas úspěšný střelec. „Vedli jsme dva nula, ale taky jsem mohli pět dva prohrávat, to je nutné podotknout. Zatím se tu extraligu učíme, škoda, že jsme to nepodrželi. Až budeme zkušenější, tak si myslím, že si tyhle výsledky pohlídáme, “ vyhlíží „Fery“ Mrázek budoucnost.

Františku Mrázkovi se v dosavadních šesti extraligových zápasech nedařilo střelecky prosadit. „To mi ani nepovídejte, já se hodně trápil,“ reaguje na otázku k prvnímu extraligovému gólu za Ústecké Lvy a pokračuje: „Zaplaťpánbůh jsem vystřelil bod.“ Gólová střela ze šedesáté minuty by mohutnému forvardovi měla pomoci do dalších zápasů. „Každému hráči dodá vstřelená branka na pohodě a já se pokusím na tom stavět a pomoct týmu co nejvíc,“ přeje si Mrázek a vrací se ke gólové akci: „Tam byla hlavně skvělá nahrávka,“ chválí práci Andreje Nedorosta. „Já jsem šel vyloženě do branky, tam by to dal i slepej, stačilo nastavit hokejku,“ říká skromně. Jedna věc však ústeckou devětadvacítku u premérového gólu mrzí: "Škoda, že nebyl až tak platný, že nebyl třeba vítězný.“

Další zápas čeká Ústecké Lvy v neděli proti karlovarské Energii. „Vary jsou překvapení soutěže, ale musíme se porvat jako dnes. Každý čekal, že Sparta nás přejede a nebylo to tak," říká František Mrázek na závěr.

Proti svým bývalým spoluhráčům se postavil gólman Petr Přikryl. V holešovickém klubu strávil velkou část své kariéry, byl i u dvou mistrovských titulů. „Vždycky je to zvláštní, strávil jsem tam spoustu let. Ale teď už to tolik neberu, byl to soupeř jako každej jinej, i když ty kluky trochu znám.“

V takových zápasech vypisují hráči odměny pro tým v případě úspěchu. Bylo tomu tak i nyní? „Slíbil jsem menší prémie, ale ono to bylo spíš vyžádaný od kluků,“ říká gólman s úsměvem.

Na otázku, zda je bod ziskem či ztrátou, má Přikryl jasnou odpověď: Bod je určitě ziskem! Prohrávali jsme 3:2, dali jsme šťastný gól, bojovali jsme až do konce. Já si myslím, že bod se Spartou je výborný." Na ústeckou branku míří v každém zápase velký počet střel, tentokrát to byla padesátka sparťanských pokusů. „Hráli jsme zápas jako všechny ostatní, snažili jsme se bránit, snažili jsme se eliminovat jejich rychlé útočníky.“ Hned několikrát se však Holešovičtí dostali do přečíslení. "Občas se to bohužel stane a od toho tam je brankář," nestěžuje si Přikryl. „Je to lepší než jako to měl Tomáš Duba. Ten měl první třetinu hodně těžkou, bylo na něj málo střel a padly mu tam dva šťastný góly. Pro gólmana je určitě lepší, když se více střílí.“

Během zápasu i po jeho skončení vyvolávaly oba kotle Přikrylovo jméno, ten jim nezapomněl poděkovat. „Já si vážím sparťanských i ústeckých fanoušků, protože mi fanděj a držej palce. Bylo to pro mě doopravdy příjemný.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže