Ú s t í n/L. - V posledním kole sehrál Slovan své nejpovedenější extraligové představení a po výhře 5:1 na Kladně se odpoutal ode dna tabulky, kam spadli právě Středočeši. O šest bodů se Lvi vedle Třince dělí také se Znojmem. Orli v posledním kole doma statečně dotahovali čtyřgólový náskok Slavie, nakonec chyběla jedna branka. Svěřenci trenérů Václava Sýkory a Pavla Hynkav neděli 30. září v 17:30 hod.
Sezóna 2006/2007

V dramatickém finiši základní části proklouzlo Znojmo o jediný bod před Vítkovicemi do předkola play-off. V boji o čtvrtfinále soutěže změřilo své síly se sedmým Kladnem. Středočechům pouze jedinkrát v celé sérii zafungovala jejich smrtící zbraň a to výtečné přesilovky, což přispělo k jasnému postupu Znojma. Byť Orli v každém ze tří střetnutí přetlačili Kladno o jediný gól.
Ve čtvrfinále se Znojmu postavil nepoměrně těžší soupeř. Pardubice před sebe v základní části pustily pouze Liberec a byly odhodlané napravit blamáž z předchozí sezony, kdy se jako obhájce titulu nevešly mezi osm postupujícíh do play-off.
Po třech zápasech čtvrtfinále byly karty rozdány podle papírových předpokladů, Znojmo bylo po třech porážkách zralé na odpis. Nicméně další tři duely byly svědkem orlího zmrtvýchvstání a rázem měl o postupu rozhodnout sedmý zápas. V něm už Znojmo odpadlo fyzicky a nechalo si od Pardubic nasázet pět branek, čímž tak ukončilo své vystoupení ve vyřazovacích bojích.

Změny v kádru

Výraznou změnou v zadních řadách Znojma je pouze odchod Romana Němečka do Slavie. Ani útok nepřišel o žádné klíčové osobnosti. Vladimír Říha, který již válčí za jihlavské barvy, a David Nedorost, jenž se vrátil z hostování do Berouna, se loni dokázali střelecky uplatnit pouze jednou. Michal Tvrdík na sebe sice v útoku Orlů upozornil výrazněji, vstřelil 9 branek, ale i on se vrací do svého kmenového klubu do Pardubic.
Obrana posílila jednak o bývalého mládežnického reprezentanta Lukáše Chmelíře, který valnou část loňské sezony strávil ve Vítkovích, ale především o Radima Tesaříka, jenž po dvou letech opustil Třinec.
Z Jihlavy přibyl do útoku Orlů Tomáš Čachotský, zatím však nastoupil jen ve dvou zápasech. Ústecký osud v baráži Tomáš Demel přestoupil ze Vsetína a olomoucký odchovanec Radek Procházka se stěhoval z Vítkovic.

Osobnosti týmu

Poslední dva roky je jistotou znojemského brankoviště Jiří Trvaj. Někdejší oporu Vítkovic a bývaleho reprezentanta však v úvodu sezony trápí zdravotní problémy, a tak v brance Orlů dostal prostor Jaroslav Kameš.
Nejvýraznější osobností znojemské obrany je Radim Tesařík. Trojnásobný mistr se Vsetínem a držitel mistrovského titulu se Zlínem z před tří let přešel do týmu Orlů před touto sezonou z Třince. Přes stovku zápasů v NHL v dresech Ottawy, Chicaga a Columbusu má na svém kontě jiný mazák defenzivy Orlů Radim Bičánek, který na Moravě načal svůj čtvrtý rok.
Největší postavu domácí hokejové scény 90. let Jiřího Dopitu získalo Znojmo do svých řad před dvěma lety. Dopita má sice svá střelecká léta dávno za sebou, ale bojovný duch a vůdcovské schopnosti mu zůstaly. Šestým rokem hájí dres Znojma Roman Erat, starší bratr slavnějšího Martina, který válí v NHL. Roman prožil svou nejlepší sezonu v uplynulém roce, kdy v základní části nasázel 16 branek. Sedm let je stálicí znojemského týmu Karel Plášek. Známý hračička se díky svým kouskům stal jednou z ikon znojemských příznivců.

Příprava a vstup do soutěže

Letní Tipsport Cupu předznamenalo Znojmo domácím střetnutím s týmem Skalice, kterou po velkém boji přehrálo 3:2. Pak už se Orli vrhli do víru pohárové soutěže, odkud si v konfrontaci s Budějovicemi, Plzní a Slavií přinesli vyrovnanou bilanci tří výher a tří porážek. V konečném účtování skupiny B to však stačilo jen na Slavii, kterou Moravané porazili doma i venku.
Po svém pohárovém účinkování vyzvalo Znojmo tentokrát obě pražská „S“. Na Spartě ještě čtyři minuty před koncem vedli Orli 4:2, nakonec však spolupráce bratří Nedvědů zajistila Spartě výhru 5:4 v prodloužení. Na Slavii se taktéž nerozhodlo v normální hrací době, Znojmo svou další výhru (4:3) nad červenobílými muselo potvrdit až v samostatných nájezdech.
Přípravu zakončili Moravané lehkou výhrou 3:0 nad prvoligovou Jihlavou, a potvrdili tak své upracované vítězství nad dalším zástupcem 1. ligy Olomoucí 5:4 ze začátku srpna.
Orli začali sezonu porážkou v Litvínově. Nad Chemiky sice od 6. minuty vedli brankou Svobody, ale šňůrou čtyř gólů pak pro sebe zápas v poměru 4:2 rozhodli domácí. Znojmo si spravilo chuť doma proti Pardubicím, které po úporném boji přehrálo 4:3. Orli pak ještě bodovali na půdě silného Zlína, kde zápas dotáhli v nájezdech k výsledku 3:2. V dalších třech zápasech se však urodil pouze jediný bod - v Plzni podlehli Moravané na penalty 3:4. Doma s Vítkovicemi (1:2) a se Slavií (3:4), kdy heroickým výkonem v závěru zápasu sahali přes počáteční čtyřbrankové ztrátě po bodu, však vyšli naprázdno.

Sestavy z posledních zápasů

Ústí n./L.: Přikryl - Novotný, Vágner, Houdek, Ficenc, Zeman, Evan, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Míka, Nedorost, Liščák - Špirko, Martinec, Klimt - Šaffer, Mrázek, Hašek.

Znojmo: Kameš - Chmelíř, Chvátal, Tesařík, Jareš, Mojžíš, Kotaška, Kříž, Švrček - Erat, Demel, Růžička - Plášek, Haman, Padělek - Selingr, Čachotský, Beroun, Procházka - Meidl.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže