Ú s t í n/L. - V utkání s Benátkami, které bylo plné zvratů, se poprvé v ústeckém dresu proháněl po ledě 17letý mladík David Moravec. Pokud vám hned naskočí jméno olympijského vítěze z Nagana, jedná se o pouhou shodu jmen. Tento mladý obránce nastoupil poprvé v Chance lize a svou premiérovou brankou zavelel k ústeckému obratu, který nakonec znamenal cenné dva body pro domácí Slovan.

Davide, vzhledem k průběhu utkání nakonec zlaté dva body v důležitém utkání s Benátkami. Jak vypadalo z Vašeho pohledu?
Ano, tak jak říkáte, zlaté dva body. Určitě se budou hodit do tabulky. Z mého pohledu si myslím, že super vstup do zápasu. Utekli jsme hned o dva góly, což nám pomohlo. Měli jsme klid na hokejce, ale pak menší chyby a ty soupeř potrestal.

Pro Vás premiérový zápas v Chance lize, premiérová branka, která zahájila obrat ve skóre. Jak si jí vážíte a jak byste ji popsal?
Tak vážím si už jen toho, že jsem mohl nastoupit do zápasu. Té branky samozřejmě taky. Byla vyhrána bule, dostal jsem puk na modrou čáru a jel jsem s pukem na osu hřiště. Chtěl jsem to hlavně dostat na bránu a nakonec se mi poštěstilo a spadlo to tam.

David Moravec

  • Místo narození: Havlíčkův Brod.
  • Věk: 17.
  • Pozice: Obránce.
  • Počet startů v Extralize: 10.
  • Počet branek v Extralize: 1.

Schoval jste si puk po premiérové trefě? Mám pocit, že Michal Trávníček si jej žádal od rozhodčích.
Ano, puk jsem si schoval. Přesně tak, Michal Trávníček mi dojel pro puk a poté mi ho v kabině věnoval.

Už jste si vyslechl od pokladníka Vladimíra Brože, kolik Vás bude stát dnešní utkání?
Zatím jsem si nevyslechl, kolik mě to všechno bude stát.

V zápase jste odehrál 12 minut, byl jste na ledě i v závěrečných minutách. Jak jste viděl vůbec tempo Chance ligy a Váš dnešní výkon?
Tak tempo bylo docela slušný. Hrál proti nám celkem mladý tým, takže se hodně bruslilo. Můj výkon? Měl jsem tam pár malých chyb. Kluci mě vždycky podrželi a hlavně parádní výkon od Olivera Šatného v brance.

Hodně jste se snažil podporovat útok, považujete se za obránce s ofensivními choutky, jak byste se fanouškům charakterizoval?
Tak hlavně jsem obránce, mám za úkol hrát dobře do defensivy a poté, když je určitě nějaká možnost, tak do útoku hned vyjedu.

Jak se vůbec zrodilo angažmá ve Slovanu a jak dlouhé bude?
Tak juniorské soutěže jsou pozastavené a v A týmu v Boleslavi se uzdravili obránci, takže jsem jel do Ústí. Nedokážu Vám teď říct, jak dlouhé to bude.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže