Ú s t í n/L. - Krůček po krůčku se hokejisté Slovanu propracovávají k extraligovým bodům. Nyní je však čeká těžká prověrka. HC MOUNTFIELD se po penaltovém zaváhání na Slavii v 1. kole nadechl k velkým výkonům a po třech výhrách v řadě dotírá na vedoucí Liberec. Atmosféru nedávných bitev z 1. ligy si ústecký stadion připomene v úterý 25. září od 17:30 hod.
Sezóna 2006/2007

I v druhé sezoně po návratu na extraligová kolbiště si České Budějovice našly cestu mezi nejlepší celky. V základní části byly lepší MOUNTFIELDU pouze Liberec a pardubický Moeller. Výrazný otisk zanechala na bronzové příčce Jihočechů především tvrz jménem Budvar aréna, kde Budějovice přišly během 26 utkání pouze o 8 bodů.
Hned ve čtvrtfinále play-off se Jihočechům naskytla možnost revanšovat se za semifinále 2005/2006, kdy Budějovice skončily na hokejkách pražské Slavie. MOUNTFIELD v pomyslné odvetě splatil staré dlouhy a v šesti zápasech se probil mezi čtveřici nejlepších. Pardubice se však v semifinále ukázaly jako nepřekonatelná překážka. Jihočeši v této sérii pouze jedinkrát zvedli hlavu, zbylé čtyři mače měli jasného lídra v mužstvu Moelleru.

Změny v kádru

Po konci loňského ročníku se z budějovické kabiny postupně vytratilo osm hráčů - čtyři obránci a čtyři útočníci. Jakub Kovář se v dresu Oshawa Generals podívá do juniorské OHL (Ontario Hockey League), Zdeněk Kutlák přestoupil do švýcarského celku Ambri Piotta a Marek Posmyk už nastupuje za Pardubice. Z jihu Čech se oklikou přes mateřské Pardubice přestěhoval do ústecké metropole Martin Vágner. Podruhé v kariéře hájí liberecké barvy útočník Václav Nedorost, z jihočeského hostování se do svých mateřských klubů vrátili forvardi Róbert Krajči (Žilina), Roman Stantien (Vsetín) a Jiří Hašek, který si to však z Třince zamířil na střídačku ústeckého Slovanu.
Nových tváří v porovnání s odchody přibylo méně. S tříměsíčním hostování v týmu MOUNTFIELDU souhlasil gólman Martin Alrichter (Mladá Boleslav). Díry v zadních řadách se pokusí zacelit trojice obránců. Tomáš Frolo je z nich jediným zástupcem domácí školy (Třinec). Vladimír Sičák se vrátil do české nejvyšší soutěže ze švédského Malmö a ještě delší cestu má za sebou Filip Novák (Columbus Blue Jackets). I dva noví muži do útoku přichází ze zahraničních soutěží. Litvínovský odchovanec Tomáš Kůrka zakončil loňskou sezonu ve švédském Södertalje, mezitím však stačil nastoupit ve finské lize za Tampere a Kuopio. Filip Kuchejda si svůj křest mezi seniory odbyl právě za České Budějovice, tehdy ještě v 1. lize. Nyní se po dvou letech strávených v týmu OHL Sault Ste. Marie Greyhounds, kde před třiceti lety zářil Wayne Gretzky, znovu objevil v Českých Budějovicích.

Příprava a vstup do soutěže

V letním Tipsport Cupu opanovaly Budějovice skupinu B, byť první místo jim připadlo jen díky lepšímu skóre před druhou Plzní. O finále se pak MOUNTFIELD utkal s lídrem skupiny A Karlovými Vary. Západočeši ustáli bleskový nástup Budějovic, za které skóroval už ve 34. sekundě Kůrka, a čtyřmi brankami v řadě rozhodli o svém postupu.
V přípravě okusili Jihočeši i zahraniční pohárovou soutěž, německý Mercur cup jim však příliš nevyšel. Ve třech zápasech neurval MOUNTFIELD ani bod, podlehl jak domácím týmum Norimberku (2:3) a Straubingu (2:4), tak švýcarskému Rapperswillu (2:5).
Na úvod sezony se Jihočeši předvádějí ve vynikajícím světle. V prvním kole sice padli na Slavii, ale červenobílým vzdorovali až do samostatných nájezdů. Příští tři utkání neopustily Budějovice hradby Budvar arény, kde postupně sestřelily Plzeň (3:1), vicemistra z Pardubic (5:3) a zatím nejtvrdším kalibrem také Zlín (6:1).

Sestavy z posledních zápasů

Ústí n./L.: Přikryl - Houdek, Vágner, Novotný, Hořava, Evan, Ficenc, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Nedorost, Liščák, Mrázek - Míka, Martinec, Klimt - Hašek, Špirko, Klobouček.

České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, F. Novák, Melichar, Bolf - Hřebejk, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Hudec, Vak, Veselý - Mertl, L. Květoň, Kotrla.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže