Ú s t í n/L. - Přičinil se o první gól a navíc uspěl při svém samostatném nájezdu a tím zajistil Lvům druhý bonusový bod. Nová posila Rastislav Špirko ukázala šikovné ruce a trenér Evan má možná vyřešen rébus, koho posílat na samostatné nájezdy. Jejich velmistrem je bezesporu Tomáš Vlasák a v Ústí to opět ukázal. ”To je zatím to jediné, co se mi momentálně daří,” kabonil se po zápase.
Rastislav Špirko zatím cestuje sestavou a před zápasem s plzeňským Lasselsbergerem nastoupil na centru čtvrté lajny. Zasloužil se o první branku a v závěru utkání rozhodl proměněným samostatným nájezdem o první extraligové výhře Slovanu v historii. ”Na blafák jsem si věřil. Trenér se mě zeptal, zda jsem v pohodě, řekl jsem, že ano. Šel jsem jako třetí a chvála bohu, padlo to tam. Jsem šťastný, že právě mým gólem získalo Ústí dva body,” popisoval mladý útočník.
Slovan v utkání třikrát vedl, pokaždé však o svůj náskok přišel. Žádný obdržený gól však domácí nepoložil. ”V mužstvu je velká touha po vítězství. Blízko k němu bylo již ve Vítkovicích a jednoznačným cílem dnešního dne bylo zvítězit. Nevzdávali jsme se za žádných okolností. Šli jsme do toho jednoznačně s tím, že chceme uspět.”
Málo vídaná byla situace, kdy Slovan dostal při vlastní přesilovce pěti proti třem. ”Mohli jsme se odpoutat od soupeře na dva góly. Místo toho to bylo dva dva. My jsme se ale nepoložili. Řekli jsme si nevadí, stalo se, hodíme to za sebe a jedeme dál.” A jak je posila ze slovenského Martina spokojena s výsledkem? ”Tři body by byly lepší, ale vzhledem k tomu jak se hra vyvíjela, tak jsme spokojení i se dvěma body.”
Plzeňští hokejisté byli ziskem pouhého jednoho bodu velmi zklamáni. ”My jsme odehráli super první třetinu. K ničemu jsme je nepustili. Dalo by se říct, že možná celý zápas jsme byli lepší, aktivnější. Nemůžeme ale dát gól a pak po zbytečných chybách dostáváme branky. Každý gól nás sráží níž a níž,” litoval neproměněných šancí Jakub Šindel.
Talentovaný forvard si v letošním sezóně vede velmi dobře a se čtyřmi kanadskými body je nejproduktivnější muž Západočechů. V Ústí vstřelil první gól Plzně, a když zápas dospěl do samostatných nájezdů, byl znovu jedním z vyvolených. Zatímco doma proti Vítkovicím a Kladnu proměnil, v Ústí se usmálo štěstí na Petra Přikryla: ”Měl jsem smůlu. Binga jsem poslal na druhou stranu a pak mi to trochu sklouzlo. Byly to milimetry. Takovéhle nájezdy jsou z 95% gól. Je to škoda, to mě moc mrzí,” smutnil Šindel. Ve dvou předchozích nájezdových sériích Plzeňští uspěli, proti Ústí ne. ”Na nájezdy jsme si věřili. Všichni tři umíme nájezdy a navíc je tam Tomáš. Bingo mě ale zná, a tak jsem musel volit trochu jinou variantu. Aspoň Tomáš to tam zavěsil,” našel na celé situaci alespoň jedno pozitivum. ”Věřili jsme v plný bodový zisk, bohužel máme jenom jeden bod. Ústí odehrálo dobrou obranu, z protiútoků dávalo góly a to dnes rozhodlo. Už nám uteklo sedm bodů. Chtěli jsme se do soutěže odrazit trochu líp,” kroutí hlavou Jakub Šindel.

Velmi zachmuřený obličej “zdobil” plzeňské eso Tomáše Vlasáka. ”Myslím, že jsme byli dnes lepší, ale nedáme gól a potom samozřejmě ti nováčkové hrají nadšeně. Každý gól jim pomůže. Když neproměníme ty šance… Samozřejmě chybějí moje góly a chybějí góly naší lajny. Trápíme se a musíme to zlomit,“ sypal kanonýr popel na hlavy členů první plzeňské formace Vlasák-Divíšek-Ludvík. Na jednu věc se ale Tomáš Vlasák mohl spolehnout. Jakmile jede sám na brankáře, je to snad pokaždé gól. ”To je málo. To je zatím to jediné, co se mi momentálně daří. My musíme makat dál a překonat to,” neopouští ho špatná nálada. Plzeň má v této sezóně jediný cíl. Letos musí po třech neúspěšných sezónách dobýt play-off. Neprojevuje se tato povinnost na hráčích přílišnou nervozitou? ”Já myslím, že nás to nesvazuje. Je to prostě o tom, že naší pětce se nedaří a ty naše góly chyběj. Nám se v přípravě dařilo, teď to nejde. My se o tom samozřejmě bavíme a čím dřív to zlomíme tím lépe,” doufá v lepší zítřky Vlasák.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže