Ú s t í n/L. - Jedním z hrdinů souboje s Plzní je bezesporu brankář Lvů Petr Přikryl. Během mače se Západočechy si na nedostatek práce určitě nemohl stěžovat a přestože vylovil ze své sítě tři kousky, byl stěžejním tvůrcem prvního vítězství Ústeckých Lvů v extralize. Skvělou náladu pak vyzařoval na míle daleko: “Dnes je to i na mě, dostal jsem tři góly a můj trenér asi nebude moc spokojený. Asi budu muset zítra hodně trénovat,” vtipkoval Přikryl.
V první třetině jsem tam měl dost práce. Druhou třetinu jsme se pak trochu zvedli. My paradoxně dostáváme góly, když se celkem dostáváme do hry. To musíme odstranit. My jsme ale nováček a tady těmi chybami se musíme učit. Když tohle zlepšíme, budeme doma hodně nepříjemný soupeř, varoval Petr Přikryl budoucí soupeře Slovanu.
Plzeňští hokejisté byli v utkání zřejmě hokejovějším týmem, Ústečtí Lvi ale přidali velkou dávku bojovnosti. My jsme takovýhle bojovný hokej hráli v play-off první ligy a musíme se k němu vrátit. Nemáme žádné velké osobnosti. Samozřejmě je tady Honza Čaloun, ten je ale zraněný a my musíme bojovat. Tudy vede cesta k dobrým výsledkům.

Přestože si Ústí připsalo první výhru, mohlo být ještě veseleji. To kdyby za stavu 2:1 pro Slovan nedostalo gól při vlastní přesilovce pět na tři. “Musíme si na to dát pozor. My se tlačíme, hrajeme to na beky a beci by měli hodně střílet. Bekům to tam přeskočilo, soupeř to vypíchl a jeli dva na jednoho. Tam jsem měl trochu smůlu, že mě prostřelili mezi betony. Z devadesáti procent z toho gól nepadne a teď z toho padnul. Naštěstí jsme to ubojovali,“ oddychla si ústecká gólmanská jednička.

Slovan v utkání třikrát vedl, Plzeň vždy srovnala krok. Dramatický duel tak dospěl až do prodloužení a posléze do samostatných nájezdů. ”Mě na nájezdech vadí, že to hrozně klouže. Člověk je vyjetý a když jede zpátky, tak skončí až v bráně. To mě trošku vadí. Musíme pilovat ty nájezdy. Dneska jsme vyhráli, měli jsme štěstí, je to super,” je šťastný za výhru v nájezdové ruletě. Sám k ní přispěl dvěma úspěšnými zákroky. Jediný nájezdník, který Přikryla překvapil nebyl nikdo jiný než Tomáš Vlasák. ”Tak on překvapí každého brankáře, takže to je v pohodě. Je to střelec, umí dát góla a dal ho i dneska. Já ale musím vyzdvihnout našeho Špirka. On dává parádní góly z nájezdů i při tréninku a dnes udržel nervy. Dát Romanovi Málkovi takový gól, to klobouk dolů před ním. Před nájezdy jsem ho doporučoval, vůbec mě nepřekvapil. Dnes to bylo hrozně důležité vítězství.”

Ústečtí Lvi pomalu vylepšují svou bilanci. Po výprasku v Liberci a těsné prohře se Slavií přišel první bod ve Vítkovicích a dva s Plzní. Adaptovali se již Lvi na extraligu? ”Po tom prvním výprasku v Liberci jsme se všichni trochu zlepšili. Řekli jsme si, že takhle to nejde. Na druhou stranu, nemáme co ztratit. Musíme bojovat. Ta mužstva nás třeba přestřílejí, ale o tom to není. My neděláme až tak velké chyby dozadu, že by jezdili sami na bránu, a o tom svědčí naše síla. My musíme proměňovat naše šance, protože si myslím, že hlavně na domácím ledě je máme,” kvituje Přikryl.
V dalším kole čekají Lvi České Budějovice. Na jaký bodový příděl si “Bingo“ věří? “Jelikož v Budějovicích hraje můj kamarád Milan Toman, tak já se budu snažit, aby to byly tři body,“ uzavírá se smíchem Přikryl.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže