Ú s t í n/L. - Okamžik, na který se už několik měsíců těší všichni fanoušci Ústeckých Lvů, se blíží. Už v neděli 16.9. přivítá Ústí nad Labem tým Slavie Praha. Obě mužstva první kolo předehrávali, Slavia doma porazila až v samostatných nájezdech České Budějovice, Ústečtí si přivezli z Liberce šestigólový příděl. Jak si povedou Lvi na vlastním ledě, se ukáže od 17:30.
Sezóna 2006-2007:

Slavia nezačala loňskou sezónu nejlépe. Na úvod si sice připsala tři body ze střetnutí s Plzní, ale pak následovalo jedenáct zápasů, z nichž vítězství znamenal pouze jeden. Nepříznivou bilanci, ale brzy pražský klub zvrátil přesně do opačných poloh. Nejprve zaznamenal pět vítězství v řadě, pak čtyři, ve zbytku základní části bylo střídavě oblačno. Pro Slavii to znamenalo šestou pozici a přímý postup do play of. Soupeřem pro čtvrtfinále se tak staly po základní části třetí České Budějovice. Série začala na jihu Čech dvěma vítězstvími domácích, po přesunu do Prahy se zase dvakrát radovala Slavia, v pátém zápase si Českobudějovičtí podrželi domácí neporazitelnost v sérii a jeli na led svého soupeře s tím, že je dělí jedna výhra od postupu do semifinále. Vedení v utkání se sice ujali domácí, ale čtyři góly jihočechů nasměrovaly Mountfield do dalšího kola play of, zatímco pro Slavii sezóna skončila.

Sestava:

Na postu brankáře má Slavia jasno, Adam Svoboda odchytal loni 25 zápasů s průměrem 2,84 gólů na zápas. Záda by mu měl krýt jedenadvacetiletý Vitali Taskinen. Lukáš Hronek zamířil v červenci do Komety Brno.
Z obránců se s pražským klubem rozloučili Jan Novák a Dominik Graňák, oba budou působit ve švédské lize. Do Avangardu Omsk se přesunul Petr Kadlec. Zadní řady naopak posílili Karol Sloboda (HK 36 Skalica) a Roman Němeček (HC Znojemští Orli).
Útočné řady opustil Vladimír Sobotka (Boston Bruins), Radek Dlouhý a Jakub Stromko si zahrají první ligu. Svými výkony v Ústí nad Labem upoutal Vladimíra Růžičku slavistivký odchovanec Tomáš Micka, který byl zařazen do třetího útoku k Ratajovi a Supovi. Poměrně novou, nebo spíše staronovou, posilou se stal Radek Duda, který musel opustit své ruské angažmá.
Jinak se v útoku Slavia může stále spolehnout na velmi produktivní hráče Jaroslava Bednáře (loni 45 bodů), Josefa Beránka (40), Davida Hrušku nebo Michala Supa. Jistotou v defenzivě je Tomáš Žižka, který minulou sezónu získal 11 plusových bodů, Pavel Kolařík si jich připsal šest.

Příprava:

V přípravných zápasech a Tipsport Cupu Slavia příliš nezazářila. Z dvanácti zápasů zaznamenala tři výhry, z toho dvě proti Havlíčkovu Brodu, jednou pak porazila České Budějovice. Třikrát podlehla Znojmu, jednou až na samostatné nájezdy, prohry znamenaly i duely s Plzní, Norimberkem, a dokonce i s Chomutovem.

Přípravné zápasy:
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Slavia Praha 2:5
Norimberk - HC Slavia Praha 4:3
HC Slavia Praha – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:3 pr.
HC Slavia Praha – Norimberk 2:3
HC Slavia Praha – HC Znojemští Orli 3:4 sn.
HC Slavia Praha – Chomutov 2:3

Tip Sport Hockey Cup:
HC Slavia Praha – HC Znojemští Orli 2:5
HC Slavia Praha – HC Mountfield České Budějovice 3:2
HC Slavia Praha – HC Lassersberger Plzeň 1:3
HC Mountfield České Budějovice - HC Slavia Praha 2:1
HC Znojemští Orli - HC Slavia Praha 4:0
HC Lassersberger Plzeň - HC Slavia Praha 4:2

Sestavy z posledních zápasů:

Ústí nad Labem: Přikryl - Houdek, Zeman, Hořava, Ficenc, Evan, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Heřman, Liščák, Mrázek - Šaffer, Špirko, Klimt - Hašek, Míka, Klobouček.

Slavia Praha: Svoboda - Žižka, Kadlec, Vašíček, Drtina, Sloboda, Hlavačka, Kolařík, Němeček - Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Duda, Růžička, Doležal.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže