Ú s t í n/L. - Necelé dva týdny před startem extraligy zúžili ústečtí trenéři kádr o další dva hráče. Zatímco Lukáš Vomela se na severu Čech jen mihl v letošní přípravě, kde stihl dát gól Spartě, Ladislav Slížek odehrál ve městě celé dvě sezony. Měl skvělý start do angažmá, když v předloňské sezoně byl asi nejlepším Ústečanem v první čtvrtině ligy, poté už jen nepravidleně oslnil, jinak zapadl do průměru. Nyní svůj post neobhájil, trenér Evan věří jiným a Slížek do dvou letech z klubu mizí. Běžně za sezony nasbíral přes třicet kanadských bodů, převážně za nahrávky.
Impozatně se Ladislav Slížek v Ústí uvedl. V prvních pěti kolech ročníku 2005/06 nastřílel čtyři branky a přidal dvě gólové přihrávky. V útoku začal Kyselou a Kuchlerem. Dominoval v prvních třech kolech hlasování o Krále Lví arény. Dlouho se držel na vrcholu celkového pořadí, o primát nakonec v druhé polovině přišel.

Ústecká třináctka to v následující sezoně měla komplikovanější. Když se loni na podzim zranil David Pazourek, povýšil Slížek na prvního centra. Na prominentním místě nehrál zle. Sbíral nahrávky, ale branky, kterých nikdy přehršel nestřílel, nedával žádné. Až mu to i tehdejší kouč Pavel Hynek veřejně vyčítal. Pazourek se vrátil do sestavy a pro Slížka se hledalo místo. Dlouho se objevoval na pravém křídlě a tam se necítil ve své kůži.

Před vrcholem sezony projevil přání hrát na svém oblíbeném místě, tedy v centru.„Chci být na puku, tvořit hru. V tom se cítím silný,“ říkal. Takto spadl až do čtvrtého útoku. Ale byl spokojenější. S křídly Klozem a Přeučilem působili živě. Sice se občas dostal i do přesilovky, ale výkony Slovanu stály více na jiných. I tak stihl Slížek důležité momenty. Zvláště nastartoval tým k čtvrtfinálovému obratu v úvodním duelu s Jihlavou. V semifinálové sérii byl nemocný a zeslábl.

Do přípravy naskočil zase jako čtvrtý centr. Stihl sice hattrick v duelu s Mostem. Pak už nic. Navíc jeho pětka až příliš často inkasovala. Sám Slížek měl v Tipsport cupu hodnocení účasti na ledě bilanci -4, navíc se často neubránil oslabení. I tak jeho odchod fanoušky Slovanu spíše zamrzí. Prezentoval se jako bojovník s týmovým duchem. Trenér Evan však vsadil na trojici Pazourek, Liščák, Martinec a zřejmě nechat zkušeného Slížka zase až ve čtvrté by byl přílišný luxus.


Nejlepší vystoupení Ladislava Slížka ve Slovanu

5. kolo, září 2005
Ústí – Chomutov 2:2, vstřelil obě branky

52. kolo, únor 2006
Ústí – Prostějov 7:3, dva góly

Čtvrfinále play off, březen 2007
Ústí – Jihlava 3:2 a 5:2, dva góly

Příprava 2007
Ústí – Most 6:1, hattrick

Lukáš Vomela byl na začátku přípravy zraněn, což mu asi v boji o sestavu uškodilo. Stihl sice vstřellit branku na Spartě, trenéři však zřejmě mají obranné dvojky již spárované a poslali mladého beka na střídavý start do první ligy, třeba o něm ještě uslyšíme.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže