Ú s t í n/L. - Lajna Liščák-Čaloun-Mrázek na sebe upozorňuje během celé přípravy. Proti Chomutovu zařídila dvě branky, na konečných 3:3 srovnal vynikajícím švihem z voleje František Mrázek. "Spolu nám to vychází, dali jsme dvě branky, ale musíme proměňovat víc šancí," říká bývalý pardubický útočník.
Na rozdíl od duelu s Kladnem zamířili hokejisté Slovanu do černého hned třikrát, ale víc než remízu 3:3 ze své střelecké potence nevytěžili. “Měli jsme šance na pět na šest gólů, ale spoustu šancí zahazujeme. Musíme zlepšit koncovku, nedáme v zápasech víc jak tři góly a to je málo. Musíme na tom pracovat,“ volá po větší produktivitě týmu František Mrázek.
V posledních zápasech tlačí Lvy bota i v obraně, po Liberci a Kladnu využil také Chomutov mezer v zadních řadách a třikrát úspěšně vpadnul do otevřené defenzivy. “Pramení to z toho, že chceme dopředu, navíc proti Chomutovu když jsme prohrávali. Obrana se tak otvírá. Musíme si dát pozor na ztráty puku na útočné modré, protože pak jde soupeř do brejků a my to musíme vzadu hasit.“
Příprava se obvykle nese v duchu menšího nasazení a větší opatrnosti, ale proti sokovi z nedávných soubojů o extraligu prý nebyla o motivaci nouze. “My jsme měli motivaci velkou, poslední dva zápasy jsme prohráli a proti Chomutovu jsme chtěli vyhrát. Navíc Chomutov porazil Kladno a Litvínov, takže chuť do hry jsme měli velkou. Spousta kluků se na Chomutov těšila, protože si ho dobře pamatují z 1. ligy. Všichni jsme hráli naplno,“ ujišťuje o stoprocentním přístupu mužstva Mrázek.
Urostlý forvard se také ohlédl za skončeným Tipsport Cupem, v kterém si Lvi až na odvetu z Libercem nepočínali nijak zle. “V poháru jsme měli nejtěžší skupinu ze všech. Až na šest gólů od Liberce v posledním utkání jsme dokázali hrát vcelku vyrovnané partie. Ale těžko to hodnotit, protože všechno to byli soupeři z jiné kategorie. My se musíme soustředit na to, abychom poráželi týmy ze středu a spodku tabulky a od toho se bude sezona odvíjet.“
Do začátku sezony zbývá čtrnáct dní a Slovan bude mít poslední dvě utkání na to, aby zkusil odstranit poslední nedostatky a zapracoval na herním projevu. “V obraně máme rezervy, především v rozebírání a přebírání hráčů v obranné fázi. I po taktické stránce se musíme všichni zlepšit, čeká nás ještě hodně práce,“ ví jedna z nejvýraznějších letních posil Lvů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže