Ú s t í n/L. - Česká reprezentace se po šestnácti letech ukázala před ústeckým publikem při souboji s Německem. Pod drobnohledem televizních kamer se však s hrstkou diváků vítězně neloučila. Češi dobyli německou branku již v 6. minutě, avšak záznam ukázal, že v tu dobu již nebyla na svém místě a tak se na stav 1:0 čekalo dalších 10 minut. To vypálil kanonýr Sýkora a před Müllerem tečoval Rolinek. V druhé části zvýšil Straka, ale pak už úřadoval jen soupeř, vývoj utkání otočil a gólem do opuštěné klece završil výhru 4:2.
Čeští reprezentanti měli hru výborně rozjetou, po neuznané brance z počátku utkání se dočkali úspěchu později a Josef Straka ve 24. minutě tečí zvyšoval už na 2:0. Jestli v tu chvíli někdo očekával jasný další vývoj, mýlil se. Otěže si vzali do rukou černí koně žokeje Kruppa. Během pěti minut vyrovnali a nadále dirigovali tempo hry. „Dostali jsme třetí gól a už jsme se na nic nezmohli, i když jsme tam pár šancí měli,“ vrací se Tomáš Rolinek do 50. minuty zápasu, kdy Němci úřadovali potřetí. Důsledná obrana, pokrytí středního pásma, brzké přistupování k soupeři, takový recept měli západní sousedi na domácí tým – a vaří podle něj již delší dobu. Paralela s utkáním na mistrovství světa byla patrná. „Stojí to hodně sil, oni brání a my se do nich nutíme. Trenéři nám radili, ale my jsme bohužel nenašli recept. Možná se to dá srovnat s utkáním v Mytišči, ale já nevím, co bych k tomu řekl, takové utkání bolí,“ věší hlavu dolu střelec první české branky. „Já jsem to utkání na mistrovství sledoval z tribuny, takže jsem si na to vzpomněl. Ale to nebylo v dnešní hře znát, my jsme měli za úkol je porazit, to se nepodařilo,“ znovu otevírá téma zakletí soubojů s Německem.

Za nepříznivého stavu 2:3 si trenér Hadamczik vyžádal oddechový čas a zkoušel své svěřence polít živou vodou. Müller pak měl dostatek práce, tlak umocnila i dvojnásobná přesilovka, kterou měli domácí k dispozici. Rolinek měl na hokejce vyrovnání, ale nedokázal trefit odkrytou část branky. A následně se nechal vyloučit Sýkora a šance se krátily. „Přes minutu pět na tři, to byla velká škoda. Nějaké střely tam byly, já jsem dostal v brankovišti puk, ale v tom závaru jsem to nedokázal zvednout. Trenéři nám dávali pokyny, abychom dobře bruslili, vytvořili si tlak a hlavně stříleli, ale nám se nedařilo dát gól, takže je to špatný,“ zakončuje pesimisticky další odpověď pardubický forvard. Byl mu i jeho kolegům z útoku převelikou překážkou brankář Müller? „Nemyslím, že by podal nějaký výborný výkon. My jsme ho nepřekonali, ale nedělal bych z toho vědu, určitě nás Müller nevychytal,“ nehledá důvod neúspěchu v kvalitách soupeře avšak ve vlastních nekvalitách. Ve čtvrtek se po 20 hodinách chystá odveta v Karlových Varech. Češi začali v prvním utkání dobře, čeho se budou držet v tom druhém? „Musíme si z dnešku vzít to pozitivní, co se nám povedlo. Dali jsme na začátku gól a vedli jsme 2:0. Takže jim zase dát na začátku góly a hlavně to ubránit. Nedopouštět se chyb a vyloučení, která by oni trestali, to bude základ,“ mluví již optimisticky a vyhlíží bojácně k repete v lázeňském městě Rolinek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže