Ú s t í n/L. - Po utkání české reprezentace se na led Lví arény postaví k utkání ústecký Slovan. V dalším přípravném zápase se potká se svým nedávným sokem z finále 1. ligy KLH Chomutov. Chomutovští mají za sebou o něco zdařilejší účinkování v Tipsport Cupu. Ve své skupině sice také skončili na posledním místě, ale dokázali dvakrát zvítězit. Utkání začíná ve čtvrtek 30. srpna v 17:30 hod.
Sezóna 2006-2007

Stejně jako v posledních letech vstupoval Chomutov do uplynulého ročníku 1. ligy s nálepkou jednoho z největších favoritů. Svou pozici potvrzovali Severočeši od prvních kol, kdy se usadili mezi nejlepší trojici ligy. Po Novém roce se na špici tabulky začala mocným finišem dotahovat Mladá Boleslav, jež v konečném účtování odsunula Chomutov na čtvrté místo. Ojedinělou vyrovnanost prvoligových celků dokazuje stobodový účet prvních pěti týmů.
V 1. kole play-off se Chomutov pustil do křížku s ambiciózní Kometou Brno, kterou však poslední týdny základní části pronásledovaly nevyrovnané výkony. Chomutovští se s Brnem vypořádali ve čtyřech zápasech, kdy dokázali zcela eliminovat největší útočné zbraně Komety Appela s Hodkem. Cestu do finále se Chomutovu snažil přehradit vítěz základní části Hradec Králové. Energetici také vstoupili do série brilantním způsobem, Chomutov deklasovali 7:3. Severočeši se v druhém zápase obdivuhodně otřepali a v samostatných nájezdech stav čtvrtfinále srovnali. V prvním domácím utkání KLH strhl vedení v sérii na svou stranu vítězným gólem na 3:2, který minutu před koncem zařídil Petr Jíra. Páté utkání se stalo pro Chomutov jednoznačnou záležitostí a po vítězství 5:1 zamířil do bojů o extraligu.
První krok ve finále se Chomutovu nepovedl stejně jako v předchozí sérii, na úvod obdržel od Ústeckých čtyři branky. Další dva zápasy pro sebe Chomutov získal výsledkem 3:2, když vedení ve finále vystřelil KLH v prodloužení třetího duelu Michal Jeslínek. Chomutov tak sahal ve čtvrtém střetnutí po extralize, tu jim ale v prodloužení vyrval z rukou Petr Hořava. Poslední utkání sezony odsoudilo Chomutov k dalšímu roku čekání, nejvyšší soutěž si výhrou 5:1 zajistili Ústečtí lvi.

Změny v kádru

V nadcházející sezoně budou chomutovské obraně chybět Martin Nosek s Filipem Vaněčkem, jenž se stěhoval do nedaleké Kadaně. Stejným směrem putoval i útočník Tomáš Polanský, jenž bude opět nastupovat za svůj mateřský klub.
Zadní řady Chomutova rožšíří dvojice z Mladé Boleslavi Ladislav Kolda a chomutovský odchovanec Martin Ťupa. Z Kadaně přišel posílit útok Petr Freiberg, který hrál v dorosteneckých výběrech Sparty či IFK Helsinki. Vedle Ťupy se ze Sparty vrací do svého mateřského týmu i nadějný junior Karel Ton, jenž už oblékl i dres reprezentační „20“.

Přípravné zápasy

Na úvod přípravy Chomutov vyhrál v Kadani 5:2. Následný Tipsport Cup, kde KLH jako jediný reprezentoval 1. ligu, si ještě proložil domácí remízou 4:4 s týmem nejvyšší německé ligy Iserlohn Roosters.
Letní pohár odstartoval Chomutov překvapivou domácí výhrou nad Litvínovem 7:2, hned v dalším duelu ovšem schladily KLH Karlovy Vary čtyřmi góly. Chomutov pak čekal na body až do posledního zápasu, kdy v odvetě porazil Kladno 3:1 a o skóre ze vzájemných zápasů skončil právě za Středočechy na posledním místě. Nejvíce bodů v přípravě posbírali tradiční tahouni chomutovské ofenzivy Milan Kostourek (6+2) a Ladislav Boušek (6+1).

Sestavy z posledních zápasů

Ústí n. L.: Zikmund – Houdek, Vágner, Zeman, Hořava, Vomela, Ficenc, Pojkar, Zápotočný – Janků, Pazourek, Antoš – Čaloun, Liščák, Mrázek – Šaffer, Špirko, Klimt – Míka, Slížek, Hašek.

Chomutov: Podolka - Révay, Ťupa, Bombic, Trefný, Chatrnúch, Malinský, Kolda, Černý - Hašek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Mikšovic - Charousek, Tauš, Havlůj - Ton, Stehlík, Šulc.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže