Ú s t í n/L. - Hokejový svátek ve Lví aréně! Chrám ústeckých hokejistů propůjčí své jeviště na jeden večer národnímu týmu. Český reprezentační výběr zde 29. srpna odstartuje novou sezonu. Místo tradičního turnaje Euro hockey tour, jehož termín se posunul na jaro vyzve reprezentaci Německa. Utkání na reprezentační úrovni se do Ústí nad Labem vrací po 16 letech. Odvetu uvidí v Karlových Varech.
3. listopadu 1991 ještě společný výběr Čechů a Slováků pod hlavičkou ČSFR podlehl olympijskému týmu Kanady (vedenému Erikem Lindrosem) 4:6 (1:3, 1:2, 2:1). Mači aplaudoval čtyřmi tisíci lidí zaplněný zimní stadion. České branky stříleli Kampf 2, Kolník a Hrbek. nepříliš šťastnou premiéru reprezentaci prožil Milan Hnilička, který figuruje ve výběru trenéra Aloise Hadamcika i letos. Do branky se však zřejmě postaví Marek Pinc, jenž se po zápase připojí ke svému klubu.

Za éry samostatné ČR se reprezentační zápas konal pouze v nedalekém Děčíně. Téměř na den přesně, 28. srpna v roce 1994 tehdy čerstvě nastupivší trenér Luděk Bukač začínal skládat tým, který později vybojoval ve Vídni 1996 zlaté medaile. Severočechům se tehdy představili Pavel Patera s Martinem Procházkou nebo Antonín Stavjaňa, Radek Bělohlav a Roman Turek. Reprezentační debut si odbyl Viktor Uhřík. Na jednom z posledních reprezentačních srazů byl už tehdy veterán Jaromír Šindel.
Samotný zápas dopadl před více než 2 tisíci diváky smírně 2:2, když branky Čechů dávali Stavjaňa a Alinč. Den předtím Češi zvítězili v Liberci 3:2 a o dva dny později v Bratislavě 7:4.

Spojení Ústí – reprezentace

V kádru reprezentačního výběru jsou tři plejeři, kteří si zahráli v ústeckém dresu. Roman Červenka byl dodatečně nominován za Jana Marka odehrál v Ústí závěr sezony 2005/2006. Tomáš Netík odehrál v ústí v sezonách 2000 – 2003 celkem 53 ligových zápasů. Zvláště v sezoně 2002/03 patřil k základním kamenům sestavy. Jakub Langhammer se ve žlutomodrém mihl v přípravě na sezonu 2005/06. Po triumfálním vítězství 6:2 nad mateřskou Spartou byl stažen zpět a sezonu z poloviny strávil ve Spartě a Mladé Boleslavi. O rok později se již zařadil k platným kádrům mistrovského týmu.

Z nynějšího ústeckého týmu má reprezentační zkušenosti Jan Čaloun (olympijský vítěz 1998 a mistr světa 1999), Pavel Janků (MS 1994), jednou i František Mrázek. Jeden zápas si za Slovensko zahrál Andrej Novotný. V mládežnických výběrech si zahráli Petr Přikryl, Tomáš Ficenc, Petr Hořava, David Pojkar, Martin Vágner, Lukáš Vomela, Jan Heřman, Jan Kloz a Petr Míka.


Předpokládaná sestava České republiky:

Pinc - Píša, Čáslava, Richter, Žižka, Kroupa, Zíb, Hunkes, Kutlák - P. Sýkora, J. Straka, Rolinek - Irgl, Červenka, Varaďa - Kumstát, Skuhravý, Tenkrát - Netík, Huml, Langhammer.

Nominace Německa na dva zápasy s Českou republikou:

Brankáři:
Dimitrij Kotschnew (Norimberk), Robert Müller (Mannheim).

Obránci:
Sascha Goc (Hannover), Sebastian Osterloh (Frankfurt), Tobias Draxinger (Eisbären Berlín), Robert Dietrich (Düsseldorf), Michael Bakos, Jason Holland (oba Ingolstadt), Martin Ančička, Felix Petermann (oba Mannheim), Andreas Renz (Kolín nad Rýnem).

Útočníci:
Sven Felski, Florian Busch (oba Eisbären Berlín), Michael Wolf (Iserlohn), Alexander Barta, John Tripp (oba Hamburk), Michael Hackert, Christoph Ullmann (oba Mannheim), Aleksander Polaczek, Petr Fical (oba Norimberk), Yannic Seidenberg, Felix Schütz (oba Ingolstadt), Philip Gogulla (Kolín nad Rýnem), Manuel Klinge (Kassel).

Trenéři:
Uwe Krupp, Ernst Höfner a Klaus Merk.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže