Ú s t í n/L. - Za pochodu se tvoří tým ústeckých juniorů, kteří už začátkem září načnou svou druhou extraligovou sezónu za sebou. Z původního kádru zbylo asi deset hráčů, ke kterým je potřeba přičíst ještě necelou desítku loňských dorostenců. Jelikož s těmi se ale do jejich první sezóny tolik nepočítá, bylo potřeba kádr doplnit zkušenějšími hráči, a tak se klub poohlédl po posilách nejen z okolních týmů a Sparty, ale zalovil i na Slovensku.

Tým má za sebou zatím šest přípravných zápasů, tím posledním byl ve středu 15. srpna domácí zápas se Spartou. Hosté se do Ústí dostavili v notně prořídlé sestavě. Do pole nastoupili s patnácti hráči, z poloviny s loňskými dorostenci.
V první třetině působili domácí hokejisté trochu bezradně, byli bez pohybu a na ledě se hledali. Sparťané byli jednoznačně lepší a dvěma přesnými zásahy se zaslouženě ujali vedení. Druhá třetina přinesla oživení hry a mírnou převahu Slovanu. Hra ale působila hodně neurovnaně a obě mužstva se dopustila několika hrubých chyb. Závěrečná část hry byla už jasně v režii Sparty. Přestože domácí měli dvakrát výhodu dlouhé dvojnásobné přesilovky, branky už stříleli pouze hosté.

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Sparta Praha 2:6 (0:2, 2:1, 0:3)

vyloučení 5:8, bez využití, oslabení 0:1
branky a nahrávky: 32. Regner (Novák), 39. Šrámek (Kočí) - 3. Kolář (Kořínek), 19. Borovský (Bříza), 35. Fiala, 42. Hájek, 51. Bříza, 54. Bříza (Borovský)

sestava Ústečtí Lvi:
Dědek (Tichý) - Procházka, Musílek, Šulc, Mizera, Zachar, Brož, Šimon, Müller - Novák, Janíček, Salač, Bacovský, Svitavský, Regner, Hanzl, Šrámek, Kauschitz, Szabo, Místecký, Vernek, Kočí.

sestava HC Sparta:
Kalčík (Kareš) - Švácha, Kořínek, Hanzl, Vrána, Sem, Husák - Hájek, Pekárek, Osladil, Fiala, Borovský, Bříza, Forman, Kafka, Kolář


Výsledky všech dosud odehraných přípravných zápasů (k 31. 8. 2007)

Karlovy Vary - Ústí 4:2
Ústí - Liberec 1:1
Ústí - Karlovy Vary 2:2
Litvínov - Ústí 6:4 (hosté vedli už 4:1, 3. třetinu proháli 0:5)
Most - Ústí 5:7 (hosté vedli už 6:1, poté polevili a domácí náskok stáhli)
Ústí - Sparta 2:6
Slavia - Ústí 2:1
Liberec - Ústí 4:1
Most - Ústí 5:3
Ústí - Děčín 9:4

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže