Ú s t í n/L. - První zápas Tipsport Hockey Cupu mají za sebou Ústečtí Lvi. S Bílými Tygry z Liberce dokázali hrát rovnocennou partii. Prvním pohárovým střelcem Slovanu byl obránce Tomáš Ficenc: „Tady nejde o góly, jde o to, aby se sehrály pětky, abychom si na sebe všichni zvykli. Kdo dá gól, je úplně jedno,“ nepřeceňuje trefu nepříliš častý střelec.

Bek, který nosil v loňském ročníku dvaadvacítku na dresu, byl s výkonem v Liberci spokojen. „Dalo nám to, co jsme očekávali, Liberec je vítěz základní části v loňském ročníku, takže kvality má. My jsme se snažili být mu vyrovnaným soupeřem. Dostali jsme se i do vedení, neudrželi jsme to, ale myslím si, že to byl kvalitní zápas," shrnuje včerejší vystoupení ve Svijanské aréně.

První gól v ústeckém dresu vstřelil útočník Jan Heřman, který se zatím představil ve všech přátelácích. Hráč s devítkou na dresu, postavou i hrou připomínající Milana Hluchého z loňské sezóny, je zatím určitě příjemným překvapením. „Uvidíme, je to vlastně furt příprava, hraju víceméně pořád s Petrem Míkou, se kterým si celkem rozumíme a někdo se tam s námi točí. Byl tam Jirka Hašek, pak Kudrnka a teď je tam Petr Přeučil. Uvidíme, je to fakt jen příprava,“ ví, že zatím nemá nic jisté. Jak se Honzovi zatím líbí v Ústí? „Je to fantastický, je tady super kolektiv, fakt je to tu hrozně přátelský," tváří se bývalý plzeňský hráč spokojeně.

"Z mého pohledu jsem neodehráli vůbec špatnej zápas. Na to, že Liberečtí už jsou tři sezóny pohromadě, chyběli jim asi dva hráči, tak musím říct, že jsme odehráli super zápas. Škoda těch chyb, ale na tom se dá ještě zapracovat, do začátku soutěže zbývá ještě měsíc. Myslím si, že to byl povedený zápas. Škoda, že jsme ho nedotáhli aspoň k tý remíze,“ vrací se ještě forvard k úternímu mači.

První zápas za Lvy má za sebou také nejčersvější akvizice, obránce Andrej Novotný: „Bylo cítit, že je to první zápas, určitě to ještě nebylo ono. Určitě se budu zlepšovat,“ je si jistý. Andrej měl nastoupit už minulý týden, přibrzdily ho však zdravotní potíže. „Už jsem zdravý, měl jsem nějakou virózu, tři dny jsem měl klid. Na konci týdne už jsem začal trénovat,“ říká bek, který bude pravděpodobně členem první obranné dvojice.

Jak jemu se líbí v Ústí? „Je to pro mě něco nového, ale zatím se tu cítím výborně, kluci jsou super, líbí se mi prostředí, i zimák je hezký.“

Do zhodnocení zápasu v Liberci se pustil i asistent trenéra Miroslav Mach: „Myslím si, že první třetinu jsme byli takoví zakřiknutí, od tý desátý minuty jsme začali hrát trošku hokej a od té druhé třetiny jsme asi byli trošku lepší. Měli jsme tam za stavu 2:1 nějaké šance, neproměnili jsme je, dostali jsme na 2:2 a ve třetí třetině už byl Liberec lepší.“

Začíná už se krystalizovat sestava pro první extraligovou sezónu Ústeckých Lvů? „Myslím si, že máme tři pětky, který hrajou stabilně, takže něco už tam je,“ uzavřel Mach.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže