Ú s t í n/L. - Po výhře nad Mostem a remíze s Hradcem Králové čeká Ústecké Lvy ostrá část letní přípravy. V rámci Tipsport Hockey Cupu se utkají s Bílými Tygry Liberec. Liberečtí zatím obě svá utkání prohráli. Proti Ústí budou moct vylepšit svou pohárovou bilanci v úterý 7. srpna od 17:00 hod.
Sezóna 2006-2007

Druhou sezonu po sobě dokončili Liberečtí základní část na první příčce. A podruhé se stobodovým ziskem, tentokrát s náskokem osmi bodů na druhé Pardubice.
Stejně jako v sezoně 2005-2006 tak ani v lonškém ročníku se ambice Severočechů nenaplnily na sto procent. Jako vítězové základní části se sice Liberec probil přes čtvrtfinále, nicméně s Třincem se v sedmi zápasech nadřeli Tygři víc, než sami čekali. V semifinále pak pohřbila naděje Libereckých Sparta, která dovolila Severočechům jen jednou vychutnat pocit vítezství. Ostatní čtyři utkání tahal Liberec za kratší konec.

Změny v kádru

Nejvýraznější změna se udála v realizačním týmu. Hlavní kouč Bílých Tygrů Josef Paleček se vydal hledat štěstí k národnímu týmu, kde bude po ruce jako asistent hlavnímu kouči Aloisi Hadamczikovi. Na Palečkovo místo angažovalo liberecké vedení Dušana Gregora, který předtím působil ve slovenské Žilině.
Během léta se v kabině Liberce vystřídala celá řada hráčů. V týmu skončila smlouva obránci Jakubu Čuttovi (Něftěchimik Nižněkamsk), stejně jako čtveřici útočníků Janu Tomajkovi (bez angažmá), Ľubomíru Vaicovi (Sparta Praha), Roku Pajičovi (Vrchlabí) a Andreji Podkonickému (Víťaz Čechov). S Pajičem má namířeno do Vrchlabí další forvard Michal Nevyhoštěný.
Jen na otočku se zastavili v liberecké šatně brankář Pavel Falta, který obratem putoval na hostování do Vrchlabí, a Jiří Stejskal, jenž prozměnu do konce dubna příštího roku bude hostovat v Kadani.
V Liberci pochopitelně nezapomněli ani na posily a tygří řady rozšířili obránce Jiří Hunkes (Pelicans Lahti) a forvardi Václav Nedorost (HC Mountfield) s Pavlem Kašpaříkem (HC Hamé). Z hostování se pak vrátili brankář Jiří Tomíček, obránce Jan Holub a z týmu WHL Lethbridge Hurricanes útočník Lukáš Vantuch. Jednou z nových tváří v libereckém dresu je i bývalý Lev Michal Fikrt, jenž by měl u Tygrů setrvat na ročním hostování.

Přípravné zápasy

Přípravu zahájil Liberec koncem července na ledě Kladna. Hosté museli v jednu chvíli dohánět manko 1:3, nakonec těsně prohráli 3:4. Další dva zápasy sehráli Severočeši v rámci Tipsport Hockey Cupu. V prvním podlehli pražské Spartě 3:4 po samostatných nájezdech, o den později, 3. srpna, Tygři znovu prohráli o jedinou branku, tentokrát 1:2 s Pardubicemi.

Pozor, hlavní příjezdová trasa ke Svijanské aréně je uzavřená!!! více zde

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže