Ú s t í n/L. - Jan Švík, Milan Antoš a Ladislav Slížek. Co mají tito hokejisté společného? Mimo toho, že se všichni objevovali nebo objevují v dresu ústeckého Slovanu, jsou to poslední tři autoři hattricků ve Lvím dresu. Právě Ladislav Slížek, jinak spíše excelentní nahrávač, v dnešním prvním přípravném zápase po dlouhé době třikrát v jediném zápase pokořil soupeřova brankáře.
Už ve 3. minutě převzal pěknou zadovku od Jana Kloze. Napoprvé proti Slipčenkovi ještě neuspěl. Dorážku proti rozhozenému brankáři už nasměroval na místo určení. Druhý úspěch si připsal tečí přesilovkové rány Jana Kudrny. Třetí zásah byl trochu šťastný. V pádu dorážel střelu Jiřího Kudrny a puk se dokodrcal za záda mosteckého gólmana. Běžela 39. minuta.

Ladislav Slížek začíná v Ústí svou třetí sezonu. Ve dvou předchozích v soutěžních zápasech nastřílel dohromady 25 branek. Asistencí přidal přesně dvojnásobek, 50! Za šest ročníků I. ligy, které předtím s dvouletou zahraniční přestávkou strávil v Berouně, nastřádal celkem 181 bodů.

Předtím Milan Antoš svůj hattrick zkompletoval také v přípravě: 5. srpna 2005 v Berouně za 44 minut. Lvi přemohli Medvědy 7:3. Antoš střílel postupně ve 3., 18. a 47. minutě. Podobně jako dnes Slížkovi i tehdy Antošovi asistoval u dvou branek Jan Kloz!

V utkání dospělých je Slížek se svými třemi trefami teprve druhým Ústečanem, kterému se podobný kousek v rekonstruované Lví aréně povedl. Poslední hattrick předtím se ve Lví aréně podařil 8. září 2004 ve 4. kole I. ligy, hned v prvním zápase po rekonstrukci, proti Písku. Jan Švík tehdy v 5. minutě skóre otevřel. Další zásahy přidal ve 20. a 40. minutě. Jednou mu asistoval i dnešní asistent Jan Kudrna.

Poslední utkání před rekonstrukcí, v semifinále play off 2004 proti Berounu třikrát skóroval tehdejší kapitán Daniel Hodek. Na výhru to nestačilo a sezona pro Slovan skončila.

Vůbec poslední hattrick viděla Lví aréna 19. prosince 2005. Ovšem střelec byl z celku soupeře. Při ústecké výhře 4:3 po prodloužení v utkání s Berounem všechny branky soupeře nastřílel exústecký forvard Martin Tvrzník.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže