Ú s t í n/L. - Dnešním dnem skončila Lvům dovolená a ve čtyři hodiny už se hlásili trenéru Evanovi ve Lví aréně. V kabině na každého čekala výstroj na letošní sezónu. Kolem šesté hodiny už se hokejisté v tréninkových dresech začali přesunovat na ledovou plochu, kde je čekalo první rozbruslení před letošní sezónou, jehož hlavním úkolem bylo vyzkoušení nové výstroje.

První trénink na ledě

Prvním nedočkavcem byl brankář Martin Volke, který už byl na ledě v době, kdy byl ještě upravován rolbou. Právě on bude v letošní sezóně roli trojky. „Je to mladý kluk, který letos hodně pomohl Děčínu. Rozhodli jsme se, že ho letos vrátíme do týmu,“ říká o něm Vladimír Evan.

Premiérové tréninkové dávce přihlíželo i několik natěšených fanoušků. První čekalo na Lvy lehké rozbruslení, později přišla na řadu střelba na trojici gólmanů, na závěr čekalo ústecký tým několik rychlých koleček. Většinu tréninku zvládli hokejisté s úsměvem, po půl druhé hodině už byli vděční za pokyn k odchodu do kabin. Dnešní první trénink sloužil především k vyzkoušení nové výstroje. „Je to hrozný, než se to rozšlape, tak to bude asi trošku bolet, ale je to každej rok stejný,“ hlásil po tréninku smířeně David Pazourek. O trošku lépe na to byl Jan Klobouček: „Já mám starý brusle, ale pár prvků výstroje je nových, takže to stejně úplně ideální není.“

Většina hráčů byla dnes na ledě po tříměsíční pauze. Výjimkou byl ale Adam Šaffer: „Já už byl párkrát v červenci bruslit s klukama v hale v Leťnanech, takže docela dobrý. Akorát jsem měl nový brusle, novou výstroj, tak to je znát. Po tejdnu už si ale člověk zvykne.“ Asi opravdu těžce by se hledal hokejista, který by měl rád suchou přípravu, v tom se všichni dotazovaní shodli. „Určitě. Ta letní příprava, to běhání, jízda na kole, to není ono. Ta dřina na ledě bude určitě lepší,“ pokračuje navrátilec v ústeckém týmu .

Hrači už se také velmi těší na začátek extraligy. „Bude něco novýho,“ říká na závěr Jan Klobouček.

Posila v realizačním týmu

Novým mužem na ústecké střídačce bude Josef Březina, který bude mít na starost přípravu brankářů. „Petr Přikryl přišel s tím, že existuje firma, která se zabývá brankářským tréninkem. Všichni tři gólmani tam dojížděli už v létě. Byl tam umělý led, tělocvična a bazén. Dojíždí tam i Zdeněk Orct z Kladna. Gólmani si to strašně moc pochvalovali a dostali jsme i nabídku, že by se ten trénink mohl přesunout i sem na led,“ říká o novém kolegovi trenér Evan.

Josef Březina působil čtyři roky v Litvínově, mezi tím vybudoval sportovní centrum v Lomu u Litvínova, které je specializované pro trénink hokejových brankářů. „Budeme mít trenéra brankářů, který pod sebou bude mít áčko, dorost i juniory. Byl jsem se tam podívat a ty metody jsou vynikající. I brankářská komise, která tam byla, to zhodnotila na velmi vysoké úrovni. Věřím, že to bude ku prospěchu všech gólmanů.“

A co nový člen realizačního týmu myslí o svých nových svěřencích? “Já jsem s nimi velice spokojen, jsou to kluci, kteří na sobě chtějí pracovat, chtějí se zdokonalovat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže