Ú s t í n/L. - Kdyby se mělo vycházet z faktů posledních sezon, bude mít vedení klubu jasno: Dělejme co nejméně hráčských změn během roku, zvýšíme šanci na úspěch. V posledních třech letech to pro Slovan takto platilo. Tým vždy došel do finále, loni pak i do baráže. Z posledního vítězství v sezoně se radoval jen jednou. Letos. To během roku nedošlo na žádný trejd, nikdo nebyl poslán na hostování.
V sezoně příští se nebude po Slovanu chtít, aby vyhrál poslední zápas sezony (pokud, nedej bože, nespadne do baráže). Bude muset trpělivě sbírat bod po bodu. Narozdíl od let minulých, kdy bylo jasné, že se bude rozhodovat v jarním play off a kádr se musí řádně vybrousit na vrchol sezony. Bude se tím měnit hráčská politika? Na to si ještě počkáme, ale uveďme srovnání let minulých.

Usazený kádr dělá své. O tom se Ústečané přesvědčili loni. Neprovedli žádný trejd, nikoho neposlali „rozehrát se“ do jiného klubu. V poli se protočilo jen dvanáct obránců (z toho Jaroslav Mrázek nastoupil jen jednou a Jakubové Evan a Suchánek šestkrát) a 18 útočníků (z toho Marek Čurila pouze dvakrát).

Pro srovnání: V barvách pozaraženého finalisty z Chomutova se vystřídalo 15 beků a 21 útočníků a u semifinálového soka z Mladé Boleslavi dokonce 16 obránců a závratný počet 26 forvardů (více než osm kompletních řad!).

Jak to bylo s hráčskými výměnami ve Slovanu v posledních letech.

V poslední sezoně se vedení opravdu povedl majstrštik v podobě příchodu Tomáše Micky, který se vypracoval na nejproduktivnějšího ústeckého hráče play off. Po sezoně si jej stáhla pražská Slavia a manažer Šaffer mu do dvou let předpovídá reprezentační tričko. Povedené kaufy byly i s Róbertem Liščákem a Milanem Hluchým, kteří mimo posledních mačů finále, kdy se již zdáli unavení, hráli výborně. Hluchý již měl v kapse smlouvu s Karlovými Vary. Liščák zůstane i do příští sezony.

Což je ovšem výjimka. Ten, kdo do Ústí přišel během ročníku, většinou po jeho konci (kdy se v letech 2005 i 2006 nenaplnil postupový sen) odešel. Vyjma Jana Kloboučka, který od svého příchodu v lednu 2005 válí ve Slovanu dále, a Petra Hořavy. Ten toho však v loňském závěru mnoho neodehrál. Sázka na něj do další sezony se však vyplatila. Patřil k vytíženým bekům.

Mezi další podařené oživení sestavy během rozehrané sezony lze uvést příchody Václava Eiselta (pak dal přednost Mladé Boleslavi), Romana Červenky a Michala Havla (oba se vrátili do extraligových mateřských klubů) (2005/06), rok předtím pak především Martina Štěpánka (zlákala jej pak Plzeň).

SHRNUTÍ

2006/07

Příchody
Tomáš Micka: 28 zápasů / 22 b + v play off 12 zápasů / 14 bodů – nejproduktivnější v play off
Jakub Bauer: 22/3 – neprosadil se, hostoval v Kadani
Robert Liščák: 13/7 + 12/12 – jeden z nejproduktivnějších
Milan Hluchý: 10/8 + 10/7 – přinesl osvěžující pohyb
Marek Čurila: 2 zápasy

Odchody
NIKDO (v play off vyřazen z kádru Marek Ivan)

Trejdy
NIKDO

2005/06

Trejdy
Václav Drábek (10 zápasů / 8 bodů za Mladou Boleslav), play off pak nehrál. Za Jiřího Jelínka (8/1)
Milan Buďa (9 zápasů / 5 bodů za Beroun), pak se zranil a nehrál. Za Václava Eiselta – na konci sezony se vrátil do Ústí zpět (17/7 + 17/8)

Hostování
Tomáš Sýkora (10 zápasů – Beroun), po návratu opět platný člen ofenzivy

Příchody
Ctibor Jech (24 zápasů / 4 bodů) z Liberce, neuplatnil se, pak nehrál
Roman Červenka (23 zápasů / 13 bodů + 17/6) ze Slavie – jeden z nejlepších
Petr Hořava (14 zápasů + 5 zápasů) z Kladna – moc toho v závěru nenahrál, prosadil se další rok
Michal Havel (15 zápasů / 12 bodů + 16/7) z Kladna – byl velkým oživením
David Hájek (8/4 + 17/3) z Kladna – nebyl příliš vidět
Roman Málek z Plzně – vsetínský Sasu Hovi jej v baráži předčil

Odchody
Robert Kysela 25 zápasů / 7 bodů – ukončil kariéru

2004/05

Hostování
Petr Lipina (9 zápasů v Havířově / 8 bodů), po návratu se neprosadil, v play off hrál jen 1 zápas

Příchody
Adam Šaffer 39/11 + 10/3 z Plzně – oživil hru
Martin Štěpánek 20/3 + 10/3 z Ruska – nejlepší defenzivní bek týmu
Libor Pavliš 17/11 + 10/3 – po skvělém startu uvadal
Miroslav Barus 10/7 + 9/4 – přinesl zkušenost, hrál dobře
Jan Klobouček 7/7 + 10/3 z Litvínova – i po další roky byl platným hráčem a pozitivní náladou

Odchody
Ondřej Kubeš (30/1 do Písku)
Petr Jelínek (17/6 do Hradce Králové)
Ladislav Vlček (8/1 do Olomouce)

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže