Ú s t í n/L. - Důležitým článkem sestavy Ústeckých Lvů byl v loňské sezóně bezesporu gólman Petr Přikryl, který přišel v průběhu sezóny z pražské Sparty. Ač podával spolehlivé výkony, v nejdůležitějším zápase sezóny si nezachytal. Ve čtvrtém finálovém zápase si při střetu s protihráčem poranil koleno, diagnoza zněla natržené vazy. Při oslavách titulu se nechal slyšet, že by v hlavním městě Severočeského kraje rád působil i v příští sezóně. Byl však hráčem holešovického týmu a tak záleželo na dohodě mezi oběma kluby. „Já jsem si tu samozřejmě hrozně přál zůstat. Jsem rád, že se kluby dohodly a těším se na příští sezónu, která bude extraligová. My všichni máme šanci něco dokázat a snad se to povede.“

Jak hodnotíte přípravu na první extraligovou sezónu v historii ústeckého klubu?
Já to můžu porovnat ze dvou pohledů. A to, že jsem byl po zranění a hrozně dlouho jsem se do toho dostával a musím říct, že tentokrát to opravdu nebyla sranda. Když to vezmu globálně, tak ta příprava byla opravdu taková pestrá a byla výborná. Ono to taky trochu ovlivnilo to, že jsme tak dlouho hráli, takže byla o malinko kratší. Ale já si myslím, že splnila účel a všichni víme, že musíme trénovat i o dovolené, protože tři týdny je dost dlouhá doba a tam bychom asi všichni dost ztratili.

Jak nyní trávíte volné červencové týdny?
Já si dal týden volno a teď už trénuji s trenérem brankářů, kterého mi doporučil Pepa Bruk (trenér brankářů ve Spartě). Takže já už se normálně připravuji.

Během čtvrtého finálového zápasu jste musel odstoupit se zraněným kolenem. Jak se cítíte v současnosti?
Cítím se stoprocentně v pohodě. Já měl spíš problém s tím, že noha mi hodně zhubla a musel jsem to nějak dohnat. Veškerou přípravu, co jsem chtěl dělat s týmem, jsem zatěžoval tu nohu víc a potom začaly bolet svaly na druhý noze. Tak jsem se to snažil nějak vyrovnat.

Měl jste v přípravě nějaké úlevy nebo jste se snažil dělat všechno s ostatními spoluhráči?
Tak na začátku jsme s Kudrnkou (Janem Kudrnou, také po operaci kolena – pozn. red.) určitě měli úlevy, nemohli jsme dělat všechno, ale po nějakých 14 dnech už se to vyrovnalo.

Jak se těšíte trénink na ledě?
Já se těším určitě, myslím, že se těšíme všichni stejně. Pro každýho to bude něco novýho, teda ne úplně novýho, všichni jsme tu extraligu nějakým způsobem hráli, ale ne třeba v takovém zápřahu, takovém týmu, co zrovna postoupil. Já se těším a budu chtít všem dokázat, stejně jako všichni v týmu, že na to máme.

Co říkáte na skupinu letního Hokejového poháru? První tři týmy loňské extraligy, To určitě nebudou zápasy z nejlehčích...
Tak to určitě nebudou, ale nejsme tady ve Spartě, aby byl na nás tak vysokej tlak, aby nám řekli, že musíme ten pohár vyhrát. Je to určitě dobrá příprava na extraligu. Na co hrát se slabýma soupeřema? Já si myslím, že to zahájení, kdy hrajeme s těmi slabšími, začínáme s Mostem, pak startuje pohár, je ideální. Všichni se na to těšíme.

Vaše kariéra je hodně spjatá se Spartou, byl jste u dvou titulů. Jak se těšíte na zápasy proti bývalým spoluhráčům?
My se teď hecujeme hlavně s panem Brukem, takže já se na to těším. Bude to skvělý, já jim musím dokázat, že to umím a oni na druhou stranu taky věděj, co ve mně je. Znaj mě, takže se moc těším.

Probíhá hecování i s hráči?
Tak to stoprocentně, ale zatím to není tak vysoký, to spíš až potom v lize. Až je přivítáme tady doma a porazíme je, tak to bude super!

Co říkáte na los extraligy? V prvním kole opět Liberec, ve druhém Slavia...
Tam když se podíváme na tabulku, tak tam není nikdo jednoduchej soupeř. O tom extraliga je, že je vyrovnaná. Ale na druhou stranu nechci používat to, že nemáme co ztratit. To samozřejmě máme, ale my můžeme překvapit a když budeme bojovat tak, jak jsme hráli v play-off a vlastně náš kádr byl tak doplněný, řekněme bojovníkama a šikovnejma hráčema, takže já si myslím, že to bude dobrý...

Děkuji za rozhovor.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže