Ú s t í n/L. - Letní přípravné období, které většinou nebývá mezi hokejisty příliš oblíbené, je i v ústeckém extraligovém týmu v plném proudu. Svěřenci trenérů Vladimíra Evana a Miroslava Macha polykají kilometry všemi různými způsoby. Ať už to je běh, kolo nebo třeba spinning. Nechybí ani posilovna, bazén a další sporty.

A jak trenér Vladimír Evan zatím přípravu hodnotí? „Vzhledem k tomu, že jsme začali pozdě, tak se to rozjelo výborně a doháníme tu čtrnáctidenní ztrátu, která vznikla pozdním koncem loňské sezóny. Ale kluci do toho vstoupili výborně, takže tam je maximální spokojenost.“

Do týmu přišlo podle očekávání hodně nových tváří, k dispozici jsou s osmi novici tři desítky hráčů. "My jsme rádi, že jsme tým dali dohromady už takhle v létě, protože jakékoliv doplňování v průběhu sezóny je trochu sázka do loterie na to, jak ti hráči do mužstva zapadnou. Je rozdíl, když přijde jeden hráč a když jich přijde pět, šest. Ta kostra týmu zůstala stejná, takže staří hráči to vedou směrem, kterým by se to vést mělo."

Jaká byla kritéria pro výběr hráčů, kteří budou bojovat ve lvím dresu v první extraligové sezóně? „Koukali jsme na hráčské i morální kvality. V téhle fázi mi přijde, že noví kluci do týmu zapadli a že i ten tým je vzal. Všem je jasné, že je tady třicet hráčů a každý nový bude konkurentem, ale zatím to žádným způsobem neovlivňuje to, že by tady byly nějaké špatné vlivy. Myslím si, že kluci zapadli výborně a že se tady tvoří fakt dobrá parta,“ říká trenér spokojeně a pokračuje: „Také to bylo v rámci možností našeho klubu a výběru a nabídky na trhu. Dávali jsme přednost klukům, o kterých jsme přesvědčení, že tomu týmu pomohou. Není to jen o Janu Čalounovi. Ať je to Mrázek, Hašek, Zeman či Vágner, všichni už mají něco za sebou. Pak jsou tu mladí - Heřman, Vondráček, Vomela, budu jmenovat i Honzu Kloze – ti jsou mladí a chtějí tu extraligu hrát, chtějí něco dokázat. Tak jsme tým stavěli, abychom tady měli zkušené hráče, ale i ty mladé dravce.“

Je jasné, že všichni hráči z loňské postupové sezóny si extraligu za Ústí nad Labem nezahrají. „Brali jsme sem hráče, kteří tomu týmu pomohou, to je úplně jednoznačné. Pak jsou tady hráči, kteří o to místo budou bojovat. My náš kádr ale chceme mít širší, protože soutěž je strašně dlouhá a že by to tady odehrálo 20 hráčů bez jakéhokoliv zranění nebo výkonnostního výkyvu, to se asi nikomu nepodaří, takže určitě musíme mít hráče navíc, jak útočníky, tak obránce. U některých hráčů se to vyřeší střídavým startem, že budou pořád naši, a uvidíme, jak ta situace bude vypadat dál,“ dává Evan větší šanci hráčům z vítězné sezóny.

Zranění se hokejistům nevyhýbají ani v přípravě. Po pádu na kole přišli Českobudějovičtí o zkušeného Jindřicha Kotrlu, u kterého je podezření na poranění vazů v rameni. To Ústeckým se zatím vážnější zranění vyhýbají. „Jsou tu jen drobné šrámy, taková menší svalová zranění, která vzniknou při námaze. Jsme rádi, že se nám dávají dohromady hráči, kteří byli vážně zranění. Ať už je to Přikryl nebo Kudrna, pak také Heřmánek, všichni jmenovaní jsou po operaci s kolenem.“

A jak tedy vypadají tréninky Ústeckých Lvů? „Od začátku jsme se věnovali aerobní vytrvalosti, v tom pokračujeme pořád, protože ten aerobní základ je strašně důležitý. Využíváme palubovku, která je na zimním stadiónu, což je výborná věc, trénují zde všichni od žáků až po juniory, dále posilovnu a bazén na Klíši, halu UJEP, kde je dobrá tělocvična s posilovnou, tenisové kurty a squash, pro hráče nepříjemný Střižák a doplňujeme to cyklistickými etapami v okolí Ústí. Když se nejede etapa, tak tam je spinning,“ ukazuje ústecký kormidelník rozmanitost tréninkových dávek.

Pokračování přípravy ovlivní dětská olympiáda, kterou bude hostit naše krajské město ve druhé polovině června. Hokejisty čeká poslední týden v domácím prostředí. „V neděli odjíždíme na čtrnáct dní na soustředění, nejprve do Mutěnic u Hodonína, kde už máme zablokovanou tělocvičnu, posilovnu a fotbalové hřiště. Tam budeme od pondělí do středy pracovat a ve čtvrtek začne dvoudenní turnaj extraligových týmů. Kromě nás se zúčastní týmy Pardubic, Zlína a Karlových Varů. Vrátíme se v pátek a hned v neděli odjíždíme do Nové Včelnice, kde už jsme byli vloni. Tam je takové hezké středisko s tartanovým povrchem, tělocvičnou a posilovnou, takže vybavení na trénink je tam dobré. Poté se hráči rozjedou po dovolených a 22. července vyjedeme na led.“

Třítýdenní pauza však pro Lvy nebude odpočinková, o nějakém lenošení nemůže být řeč. „Je potřeba pracovat i o dovolené, protože kdybychom tady dřeli a pak by si někdo na tři týdny lehnul, tak to by tady ani nemusel být, protože by ztratil 30 až 40 procent toho, co tady natrénoval. Hráči budou mít individuální plány a myslím si, že to chápou a že jsou rozumní natolik, že to určitě budou plnit. Chceme, aby 22. července přišli připravení.“

Ještě, než tým opustí příští víkend brány našeho města, čeká ho jedna zajímavá událost – fotbalový zápas proti celku I.A třídy, týmu Velkého Března. "Je to takové zpestření. Rozdělíme to na dvě poloviny, polovina půjde hrát fotbal a druhá půlka půjde klasicky na kolo. S tím, že na ten fotbal půjdou hráči, kteří jsou úplně zdraví, protože někteří mají problémy s koleny, nemůžou do toho kopnout, takže radši pojedou na kole. Půjdou tam tedy ti, kteří jsou úplně zdraví a ti, kteří fotbal umí. Hraje se ve čtvrtek 14. června od 16:00 hod. ve Velkém Březně," odkrývá trenér fanouškům možnost vidět v akci Ústecké Lvy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrál Slaný vysoko 11:1, Domácí se povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Další zápas čeká hráče v neděli proti Litoměřicím.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže