P r a h a - Sparťanský brankář Petr Přikryl bude v následující sezoně hostovat v Ústí nad Labem. Přikryl strávil v dresu severočeského klubu už polovinu loňské sezony, když odešel do Ústí v listopadu loňského roku po návratu Tomáše Duby do Sparty. Přikryl odchytal v Ústí většinu zápasů, během finále s Chomutovem se ale zranil a zastoupit jej musel Jiří Zikmund.
K hokeji se Přikryl dostal v rodných Litoměřicích na doporučení lékařky. Začínal v útoku i v obraně, do branky jej na jednom z tréninků poslal tehdejší trenér. Že to byla správná volba se ukázalo o pár let později, když Přikryl prošel talentovanými zkouškami na Kladně a ve čtrnácti letech zamířil do bílomodrého klubu. Nedaleko Prahy se mu dařilo, což dokumentovali také pozvánky do mládežnických reprezentačních výběrů. Na vrcholový šampionát ale nikdy neodcestoval. V osmnácti letech si Přikryla vyhlédla sousední Sparta, Přikryl s nabídkou dlouho neváhal a zamířil do holešovické juniorky. V sezóně 1998/99 si k jednomu startu mezi muži na Kladně připsal první zápasy v „A“ mužstvu Pražanů. Po většinu své kariéry ale kryl záda Hniličkovi a následně zejména Břízovi. Přesto byl součástí mužstev, která vyhrála v letech 2000 a 2002 mistrovský titul. Svůj třetí triumf zaznamenal Přikryl ve slovenské Dukle Trenčín, kam zamířil v létě 2003. Své zkušenosti se vrátil prodat do extraligy, ale v dresu znojemských Orlů se v nabité sezóně hvězdami z NHL neprosadil. Sezónu 2005/06 začínal gólman v prvoligové Mladé Boleslavi, vyšplhal na špici všech brankářských statistik, když si jej na přelomu roku vybrala karlovarská Energie. V létě 2006 se Přikryl vrátil do Sparty jako druhý brankář za Dušanem Salfickým. Po listopadovém návratu Tomáše Duby do Sparty se Přikryl vydal hostovat do prvoligového Ústí nad Labem. V dresu severočeského klubu se Přikrylovi velmi dařilo, výrazným dílem pomohl k premiérovému postupu Ústí nad Labem do extraligy.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže