Ch o m u t o v - To bylo zase drama! Megaderby o krále severu ve finále první ligy nemá ani po čtvrtém mači vítěze. A znovu to nebyl zápas pro slabší povahy. Podruhé za sebou se nerozhodlo v základní hrací době. Proti třetímu utkání, ve kterém se štěstí v nastavení přiklonilo na stranu domácích, vybuchli nadšením tentokrát Ústečtí Lvi. Díky brance Petra Hořavy vrátili sérii k rozhodujícímu klání do Lví arény. „Důležitější gól jsem v kariéře ještě nedal,” přiznal šťastný střelec.
Domácí se do Lvů pustili zhurta. Nejdřív musel Přikryl s potížemi řešit únik Charouska. O chvíli později už nestačil na přesilovkovu dorážku Jaroslava Haška. Domácích bylo první třetinu plné kluziště. „O přestávce, pan Evan trošku křičel,“ přiblížil přestávkou atmosféru Petr Hořava. Lvi se však na začátku druhé periody zvedli. Krev do žil jim vlilo Grofovo vyrovnání. „Rozhodl začátek třetiny, kde jsme neubránili oslabení, dostali jsme gól od modré. Narostli jim křídla, my jsme se dostali do útlumu,“ poznamenal chomutovský obránce Martin Nosek.

Ústečané pokračovali téměř celou třetinu v obléhání domácí branky. Ve 36. minutě vystřihl milimetrový švih z hranice pravého kruhu Tomáš Klimt. „Kluci to perfektně vybojovali. Trefil jsem to na bránu a padlo to tam,“ suše poznamenal střelec. Domácí byli opařeni. Do šancí se téměř nedostávali. „Jen jsme bránili, ani nebyly šance střílet,“ souhlasil Nosek.

Ve třetí periodě mohli Lvi několikrát své vedení podtrhnout. Samostatné uniky spálili Micka nebo Hluchý. Atmosféra na chomutovském stařičkém stadionu houstla. Každý výrok sudího byl doprovázen nevolí na obou stranách, v ochozech i na ledě. „Na rozhodčí se vymlouvat nemá cenu. Píská na obě strany stejně, píská na něj sedm tisíc lidí, žádnou vinu bych jim nepřikládal,“ už v klidu po zápase říkal ústecký forvard Klimt.

Když se zdálo, že Ústečtí celkem bezpečně hájí jednobrankový náskok, udeřili domácí v přesilovce. A znovu děčínský odchovanec Jaroslav Hašek. „Výborně nahrál Jirka Charousek, já jsem chtěl střílet, ale padal přede mnou hráč, tak jsem to ještě potáhl a zavřel oči.” popisoval střelec vyrovnávací branky. „Vykukoval jsem přes beka a asi jsem udělal blbý pohyb, když to prostřelil bekovi mezi nohama a zrovna v tom mi to tam padlo,“ zklamaně popisoval jediný nepovedený moment večera brankář Jiří Zikmund. Mač dospěl do prodloužení.

Branka dlouho nepadala. Už se blížily poprvé v sérii nájezdy. „Věřili bychom si na ně. Máme lepšího gólmana, zkušenější útočníky, kteří by si s tím poradili,“ věřil chomutovský bek Nosek. Na ně nakonec nedošlo. Rozhodl Hořava. „Každé prodloužení je o chybě, včera se od nás odklonilo štěstí, dnes jsme udělali všechno proto, abychom vyhráli,“ oddechl si Tomáš Klimt. „Jsme strašně šťastní, že se nám to povedlo.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže