Ú s t í n/L. - Jako jediný z Ústečanů našel ve včerejší druhé finálové bitvě recept na obranu Chomutova. Milan Hluchý nejprve v první minutě otevřel skóre utkání. Ve druhé třetině pak jeho střelu Luboš Horčička jen vyrazil před odrážejícího Petra Hořavu. Další branky však Lvi vstřelit nedokázali a poprvé v letošním play off padli. Série o extraligu se stěhuje do Chomutova za vyrovnaného stavu. „Pojedeme tam se svým hokejem. Začít od maličkostí a hrát dobře dozadu,“ prohlásil Milan Hluchý.
Ústeckým Lvům se náramně povedl vstup do druhého finálového utkání. Už po 38 vteřinách rozsvítili červené světlo za brankou Luboše Horčičky. To Tomáš Martinec vyhrál buly a Milan Hluchý z první prásknul do puku, který zaplul přesně mezi betony chomutovského brankáře. „Z první jsem vystřelil, to je vždycky trochu o štěstí,“ říkal střelec po zápase.

Lvi měli v začátku mače další šance. „Právě neproměněné šance, když Tomáš Micka jel sám, nebo Klozovi to vypíchl Horčička,“ vyjmenovával Hluchý důvody nezdaru domácích. Ti navrch po vyrovnání soka měli minutu a půl možnost hrát ve dvojnásobné přesilovce. „Určitě to byla nabídnutá šance, která se musí zužitkovat,“ ví mladý forvard. To se Ústí nepovedlo. „Málo střelby, měli jsme je trošku více rozhýbat,“ hledal příčiny. Jenže hosté krátce po ubráněném oslabení udeřili. Ve druhé třetině dokonce odskočili na rozdíl dvou branek. A Lví aréna ztichla. „To je normální, když vedete všichni vás plácají po zádech, když prohráváte všichni jsou zticha. Když dostanete gól na 1:3, celá hala oněmí. To samé my. Koukáme po sobě. Diváci jsou, co my. V tu chvíli začali mlčet, ale je to přirozená reakce,“ nezlobil se na ústecké příznivce.

Hosté si už do konce vedení vzít nenechali. „Věřili jsme si. Podařilo se nám to otočit v zápasech předtím. Dneska se to nepovedlo. Musíme jít dál,“ nabádá ústecká devítka. „Série je dlouhá.“

Už zítra se série stěhuje do Chomutova. „Určitě to bude velice těžké. Pojedeme tam se svým hokejem. Začít od maličkostí a hrát dobře dozadu. Nic nevypustit,“ nabádá Hluchý, který od příští sezony posílí Karlovy Vary. Nesvazuje mu nyní na ledě nohy vědomí, že musí na ledě soupeře vyhrát? „Oni taky chtějí vyhrát a postoupit. Na nás je možná větší tlak, ale nemyslím si, že by to hrálo rozhodují roli. Když budu mluvit za sebe, necítím se strašně svázaný, ale vyhrát to chci a to je v každém z nás.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže