Ú s t í n/L. - Druhý finálový duel přizval na ledovou plochu úplně jiné Ústí než v úterním zápase. Jestliže úterní Lvi rozsápali soupeře a nenechali mu kousíček ledu, ve středu byli aktivnějšími šelmami Chomutovští. Ani úvodní branka v první minutě a skvělá divácká kulisa nevedly k vítěznému konci. „Nás ten rychlý gól ukolébal,“ hledá dokonce negativa na rychlé brance Jakub Grof. „Inkasovali jsme brzo, nevypadalo to dobře. Ale řekli jsme si, že nás přece jeden gól nezlomí a otočili jsme to,“ tak situaci viděl z pohledu druhé strany kapitán Radek Šíp.

Utkání začalo pro domácí dle nejrůžovějších představ. Poslední opozdilci ještě ani neusedli a už celá aréna, opět vyprodaná do posledního místečka, jásala a radovala se z první branky Milana Hluchého. Ten po vyhraném buly Martince, který kotouč poslal Hluchému přímo na čepel hole, napřáhl a puk propadl až za záda Horčičky. „Nás ten rychlý gól ukolébal, my jsme hned v dalším střídání mohli dát na 2:0 a škoda, že to tam nepadlo, bylo by to úplně skvělý. My jsme pak ale dostali tři góly po sobě, to se nesmí stát. Měli jsme špatný pohyb a udělali jsme tři hrubé chyby a to se už nesmí opakovat,“ zdvihá ukazováček Grof. Po první třetině byl stav 1:2, ve finále nervozitu přinášející vztah za každých okolností. Ale ve Lví aréně vládl klid, Ústečtí v tomto roce obrátili bezpočet utkání, a to i za mnohem méně příznivých stavů. „Bohužel jsme to už potom nedokázali otočit jako v posledních zápasech. Chomutov dobře bránil, měli trošku štěstí,“ smutní Grof. I on sám měl ale jednu z největších šancí na snížení, když se octl sám před Horčičkou. V plné rychlosti šel do blafáku, ale místo odkryté klece trefil břevno. Čím to neproměňování šancí? „To už bylo po těch velkých chybách, nepadalo to tam. Chybělo nám trošku štěstí, ty dvě vysoké hole na konci byly také smolné, to je vše z přemíry snahy,“ vysvětluje pilíř obrany nezdary.

Co naplat, stav je po dvou zápasech vyrovnaný 1:1. „ Já myslím, že ty zápasy byly úplně stejné, jen si mužstva vyměnily role. Včera jsme byli lepší my, dnes Chomutov. Stav je takový, jaký jsme si nepřáli. Ale nedá se nic dělat,“ otevřeně vyjadřuje nespokojenost za kabinu Slovanu Grof. Ale nervozita zatím není nikde patrná, přestávka je jeden den, to není mnoho času ani na rekonvalescenci ani na velké rozbory. Jak budou trávit tuto pauzu Lvi, aby byli co nejlépe naladěni na třetí duel? „Dáme si trénink, vyříkáme si to a do Chomutova pojedeme s čistou hlavou a s tím, že musíme vyhrát. Všichni věříme, že se nám to povede. Minimálně jedno utkání,“ jako by zavelel na zteč.


Před vyprodanou Lví arénu vedl svou smečku podruhé už také harcovník Radek Šíp, který válčí za modrobílé už osmou sezonu. „Jsme rádi, že jsme to utkání dotáhli do vítězného konce. Sice to nezačalo vůbec dobře, inkasovali jsem ještě dřív než včera, ale řekli jsme si, že nás přece jeden gól nemůže složit, což nás nesložil. My jsme vyrovnali a ihned šli do vedení, vyhráli, je to otevřené, žijeme, takže jsme spokojeni,“ shrnuje ve zkratce vše podstatné. V čem tkvěla rozdílnost obou utkání? V prvním podlehli Chomutovští čtyřbrankovým rozdílem, ve druhém tahali za kratší konec oni, avšak o výsledek se bylo třeba strachovat až do samotného konce. „Ty zápasy byly hodně podobné a vyrovnané, ale nám tam spadly dneska nějaké góly. To, že jsme včera nedali gól, neznamená, že jsme v nějaké střelecké krizi, což se dneska potvrdilo. Štěstí se přiklonilo k nám a doufám, že se u nás udrží,“ vzhlíží už k dalším odvetám chomutovský kapitán. S jakým záměrem povede svůj tým do dalších bojů? „Půjdeme zápas od zápasu, třetinu od třetiny, střídání od střídání, soustředit se na každý moment. Ze zajištěné obrany, počkat si na chyby a na svoje šance. Hrajeme doma a tam se nám hraje líp než venku, věříme si,“ přesvědčivě ukončuje Šíp debatu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže