Ú s t í n/L. - Ústečtí hokejisté jsou dvě vítězství od extraligy. Tedy přesně stejně daleko jako v loňské baráži proti Vsetínu. Tehdy vedli 2:1 na utkání a čtvrtý zápas hráli před vlastním publikem. Přes příznivě se vyvíjecí souboj nakonec padli v prodloužení. Další vítězství v sérii už neurvali a nakonec extraligové myšlenky na rok odložili. Nyní opět ožívají. Udělá Slovan další krok a bude je moci nechat naplno propuknout?
Varování první: Nenechat se vedením uchlácholit. Včerejší vítězství 4:0 je příliš lichotivé. Dění na ledě takovému rozdílu rozhodně neodpovídalo. Vždyť Chomutovští byli až do druhého ústeckého střeleckého zápisu aktivněší, měli spousty vyložených brankových příležitostí a je jen s podivem, že nejlépe střílející tým základní části v koncovce, často před opuštěnou klecí, tolikrát selhal. To se mu jistě dvakrát za sebou nestane!

Varování druhé: Mít na paměti semifinálový zvrat soupeře. Chomutov v prvním semifinále v Hradci schytal podobný výprask ve skóre. A druhý den? Oklepal se a dokázal vyrovnanou řež urvat v nájezdech. Tehdy zlomovým krokem našlápl do finále. „Jsme štastní, že vedeme 1:0. Chomutov je však jasně nejsilnější soupeř, byť to výsledkově nevypadá. Je tak zkušený a my musíme být ještě více ve střehu než včera,“ varuje trenér Vadimír Evan.

Varování třetí: Nezaleknout se šance. Ústečané nesmí myslet na to, že jsou již tak blízko, musí pokračovat ve své v play off tak úspěšné hře. Věřit jako dosud ve vlastní síly a hrát disciplinovaně, protože jestli je Chomutov nebezpečný soupeř, tak v přesilovkách dvojnásob. A těžko bude opakovat včerejší dvakrát promarněnou dvojnásobnou početní výhodu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže