Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi prokazují nadále výbornou formu a po prvním finálovém večeru jsou extralize zatím blíže než jejich sok z Chomutova. Velkou měrou se na tom podílelo i trio Micka, Liščák, Přikryl. Zatímco Tomáš Micka Chomutovské úvodním gólem načal, Róbert Lišák pak svou trefou na tři nula dorazil. Vše korunoval svým výkonem Petr Přikryl, který udržel druhou nulu v play-off. ”Zítra to bude ještě těžší než dneska,” varuje ústecký gólman před odvetou. Modrobílí nemohou za porážku vinit nikoho jiného, než svou tentokrát vychýlenou střeleckou mušku. ”Měli jsme spoustu šancí v první třetině. Bohužel to tam nespadlo,” potvrdil chomutovský kapitán Radek Šíp.
Na rozdíl od všech semifinálových zápasů, ve kterých Ústečtí Lvi vždy inkasovali jako první, v prvním finálovém duelu to bylo tentokrát jinak. Již ve druhé minutě se prosadil bojovník Tomáš Micka. ”Trošku to z nás spadlo. Byla tam nervozita z jedné i druhé strany a oni se pak do nás museli víc tlačit. Určitě měli hodně šancí, ale Bingo (gólman Přikryl) to dobře zavřel a naštěstí jsme vyhráli,” rozdával úsměvy vytáhlý forvard.
Po úvodní brance však Slovan nabídl soupeři několik přesilovek, ve kterých Chomutov zahodil hned několik pěkných příležitostí. ”V přesilovkách měli hodně šancí. Řekl bych, že v pěti proti pěti jsme na ně měli a možná jsme byli v některých fázích i lepší. Ty přesilovky nás ale sráželi trochu dolů.” Žádná z nich však nebyla využita, a tak udeřil Slovan. Na konci druhé a začátku třetí třetiny dvěma góly odskočil až na tříbrankový rozdíl, který utkání rozhodl. ”Určitě. Když je to dva nula, stále máte šanci na kontaktní gól. Můžete hrát power-play. Takle to bylo tři nula. Kluci z Chomutova to sice nezabalili, ale bylo vidět, že jsou z toho skleslí,” všiml si Tomáš Micka, který pak svým druhým gólem na 4:0 připojil pojistku. ”Určitě jsem štastný, zvlášť když je to ve finále, ale nic to neznamená. Zítra je další zápas a musíme hrát zase od nuly.”

Krásný hokejový gólový moment si pro vyprodanou Lví arénu přichystal Róbert Liščák . Ve druhé minutě poslední třetiny se nadechl k velkému sólu přes celé hřiště, které zakončil střelou pod víko Horčičkovy svatyně. Zřejmě i pod dojmem této parádní akce pak byl určen na samostatný nájezd, který následoval necelých šest minut poté. ”Trenér na mě ukázal, že mám jet. Asi se mu líbil ten gól předtím. Pro mě je to ale jednodušší z nějaké akce v zápase, než když jedu nájezd. Pak přemýšlím moc nad tím, co udělám. Nemusím mít také tu rychlost, prostě je pro mě jednodušší, když se ocitnu před brankářem v rozehraném zápase,” hodnotila obě situace zahraniční posila. ”Chtěl jsem si tam z boku najet a naznačit mu trošku, ale už mi tady Petr Přikryl i Jiří Zikmund řekli, že hodně zalézá a že pracuje s hokejkou, s kterou si mě tam vyčíhal a vypíchnul mi to. Chtěl jsem se vrátit do bekhendu a dát to nahoru, ale on to udělal skvěle. Počkal si na mě, neudělal žádný pohyb a vypíchl mi to,” pochválil Horčičku.

Nemenší pochvalu si zaslouží i gólman Lvů Petr Přikryl, který si hlavně v první polovině utkání na nedostatek práce nemohl stěžovat. ”Trochu jsem se bál, že Chomutov bude bránit. Oni ale stříleli a já jsem se cítil dobře. Vyhovuje mi to, že hodně střílejí,” pochvaloval si zápřah. I přes mnohé šance však udržel již podruhé v play-off čisté konto. ”V Jihlavě to byl poslední krok a byl hodně těžký. Každá nula je těžká, ale rozhodující je vítězství. Kluci dneska hráli výborně. Je to práce celého mužstva a je to perfektní, když to takhle vyjde. Zítra máme před sebou ale další zápas a musíme myslet na něj,” říká Přikryl a již se dívá směrem k dalšímu duelu: ”Čekáme to samé. Chomutov v prvním zápase v Hradci také prohrál a pak vyhrál. Zítra to bude ještě těžší než dneska,” varuje před soupeřem ústecká brankářská jednička.

Chomutov se na finále nachystal s jasnou taktikou, ta však dostala po rychle inkasované brance významné trhliny. ”Ten začátek byl pro nás dost nešťastný. V druhý minutě dostat góla. Řekli jsme si, že nesmíme inkasovat, bohužel se nám to nepovedlo. Ústí si pak dokázalo pohlídat ten náskok,” chmuřil se Radek Šíp. ”Měli jsme pak spoustu šancí v první třetině. Bohužel to tam nespadlo. Myslím, že kdybychom proměnili nějakou přesilovku, tak by ten zápas vypadal úplně jinak. Ústí svoje šance využilo. Hráli dobře dozadu. Myslím, že zítra to bude obdobný zápas. Budeme vycházet z obrany a čekat na chyby soupeře,” přibližuje taktický plán chomutovský kapitán.
Rozhodujícím momenem zápasu byl mimo zmiňovaných nevyužitých přesilovek též přelom druhé a třetí třetiny, kdy Chomutov dvakrát inkasoval. ”Ten zápas se lámal ve druhé třetině. Ale i za stavu 3:0 jsme měli šance. Bohužel dneska to tam nespadlo, doufejme, že zítra to bude úplně jinak.” Střeleckou nepohodu nedokázal prolomit ani zkušený forvard a poprvé v play-off vyšli modrobílí gólově naprázdno. ”Šancí jsme měli dost. Měli jsme i prázdnou branku, netrefovali jsme to, nebo jsme trefili nějakého obránce. Snad jsme si tu smůlu vybrali. Myslím si, že to bylo jenom smůlou, že na nás nepadla nějaká střelecká nemohoucnost.”
A co udělat pro to, aby to ve druhém finále dopadlo pro ústeckého severočeského rivala lépe? ”Možná zlepšit nasazení. Začali jsme ten zápas dost bojácně. Čekali jsme, s čím Ústí přijde. To na nás vlítlo a byli jsme z toho trošku vyjukaní. Od desáté minuty se to už srovnalo. Nesmíme čekat, co s náma provedou. Musíme začít hrát od první vteřiny zápasu. Musíme zabrat a nesmíme dopustit, aby to bylo dva nula,” burcuje Radek Šíp.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže