Ú s t í n/L. - Již v úterý to opět vypukne. Po týdenním hokejovém půstu začíná poslední část prvoligové soutěže – finále play-off. Vítěz tohoto souboje má právo proniknout mezi extraligovou smetánku. Oběma týmům se v dosavadních vyřazovacích bojích velmi dařilo. KLH Chomutov neztratil ani jeden zápas s ambiciózní Kometou Brno a posléze přešel i přes první tým základní části, Hradec Králové. První zápas série, která se opět hraje na tři vítězná utkání, startuje v úterý 10. dubna od 18 hodin ve Lví aréně.
Porovnání týmů v play-off

6-1-0-0 celková bilance 6-1-0-1
3-0-0-0 zápasy venku 2-1-0-1
3-1-0-0 zápasy doma 4-0-0-0
30:14 skóre 26:17
1 utkání se shut-outem 0
R. Liščák; 9b (3+6) nejproduktivnější hráč L. Boušek; 12b (6+6)
Slížek, Houdek, Antoš, Klimt, Liščák; 3 nejlepší střelec L. Boušek; 6
T. Martinec; 7 nejvíce asistencí L. Boušek; 6
D. Zápotočný; 50 nejtrestanější hráč S. Mikšovic; 31
P. Přikryl - 93,69% úspěšnost brankáře L. Horčička - 94,12%
P. Přikryl - 1,99 průměr inkas. branek L. Horčička - 1,94
12 góly v přesilovkách 9
2 góly v oslabení 3

HC Slovan Ústí nad Labem – KLH Chomutov v základní části 2006-2007

13. kolo
Ústí – KLH Chomutov 2:4 report
Branky a nahrávky: 13. Janků (Vítek), 60. Klimt (Grof, Martinec) - 13. Malinský (Kostourek, Charousek), 26. Revay (Trefný, Kostourek), 40. Šíp (Boušek), 60. Šíp (Boušek, Polodna).

První letošní vzájemný souboj přinesl ve 13. kole jedinou výhru Chomutova v letošních duelech. Utkání rozhodly dvě využité přesilovky Chomutovských ve druhé části, po kterých se hosté ujali vedení 3:1. Utkání zdramatizoval v 60. minutě Tomáš Klimt, avšak krátce poté uzavřel do prázdné brány kapitán hostí Šíp. Pro Ústecké Lvy to byla druhá domácí porážka v řadě, když týden před tím nestačili na Jestřáby z Prostějova. Chomutov zvítězil ve Lví aréně téměř po dvou letech.

26. kolo
KLH Chomutov - Ústí 1:4 report
Branky a nahrávky: 58. Jíra (Kostourek, Chatrnúch) - 22. Jan Kudrna (Martinec), 25. Micka (Kolafa), 46. Janků (Martinec, Hořava), 57. Ivan (Vítek, Kolafa).

V 26. kole opět zvítězili hosté. V Chomutově se Lvi ujali čtyři minuty před koncem již čtyřbrankového náskoku. Nekonalo se tedy žádné drama jako v prvním zápase, tedy alespoň z pohledu herního. Část domácích vlajkonošů neunesla porážku svého týmu a začala pálit vlajku ústeckého týmu. Po konfliktu s policisty ještě vhodili na ledovou plochu světlici, kvůli které se muselo utkání přerušit. V závěru už jen chomutovští hokejisté snížili na konečných 1:4.

39. kolo
Ústí - KLH Chomutov 1:0 report
Branky a nahrávky: 58. Antoš (Micka).

Třetí derby mezi Ústím a Chomutovem přineslo branku jedinou. Štastným střelcem se stal kapitán Ústeckých Lvů Milan Antoš, který vstřelil gól v oslabení v 58. minutě, když dostal za bránou puk od Tomáše Micky, nabruslil si před Horčičku a bekhendem k tyči zakončil. Jeho gól byl o to cennější, že Antoše již v první třetině nepříjemně nastřelil do lýtkové kosti spoluhráč Ladislav Slížek. Ze zranění se nakonec vyklubala zlomenina a náš kapitán musel několik týdnů odpočívat. Pro ústecké hokejisty to byla devátá výhra v řadě.

52. kolo
KLH Chomutov - Ústí 1:3 report
Branky a nahrávky: 2. Charousek (Jeslínek, Hašek) - 39. Micka (Martinec, Hořava), 40. Liščák (Ficenc), 41. Grof (Nádašdi, Pazourek).

V posledním kole základní části inkasovali hokejisté Slovanu již ve druhé minutě. Na konci druhé části se jim však podařil parádní obrat, když během pár sekund nejprve vyrovanal Tomáš Micka a krátce poté dílo dokončil jeho parťák z útoku Róbert Liščák. Hned po přestávce zvýšil na dvoubrankový rozdíl Jakub Grof. Tento gól zůstal zatím posledním v letošních vzájemných soubojích...

Čtvrtfinále

Do play-off vstupovali Chomutovští ze čtvrté příčky, která jim přisoudila do prvního kola ambiciózní celek Komety Brno z pátého místa. Série dopadla až nečekaně jednoznačně pro severočeský tým, když svému soupeři nepovolil ani jednu výhru. Domácí zápasy vyhráli 4:2 a 3:1 a nezaváhali ani před zaplněnou halou Rondo v Brně, kde zvítězili 2:1 a 4:2. Brňanům tak skončila sezóna nečekaně brzo a Chomutovští potvrdili známou pravdu, že v play-off se jim velmi daří. Vzpomeňme si třeba na předloňské vyřazovací boje, kde byli jen krůček od postupu do finále přes České Budějovice s Prospalem, Dvořákem a dalšími.

Semifinále

Další část nezačala pro KLH Chomutov vůbec dobře. V prvním zápase podlehli Hradci Králové vysoko 7:2, v dalším vybojovali výhru až v prodloužení. Na domácí stadión tak přivezli slibný stav 1:1. Ve třetím souboji vyhráli svěřenci Vladimíra Kýhose 3:2 a poslední krok učinili ve druhém domácím zápase, kdy Hradec Králové přehráli 5:1.

Opory mužstev v play-off

Vyrovnané síly mají oba týmy ve svých brankách. Po semifinálových bojích je na tom se statistikami o trošku lépe chomutovský Luboš Horčička, který v osmi zápasech inkasoval patnáckrát a jednou uvolnil místo Lukáši Podolkovi. To ústecký Petr Přikryl zatím svého parťáka Jiřího Zikmunda do brány nepustil ani na minutu a v sedmi utkáních inkasoval čtrnáctkrát. Oba brankáři se tak mohou pyšnit průměrem obdržených gólů pod dva na zápas. U úspěšnosti zákroků jsou si oba také velmi blízko – Hočička 94,12% a Přikryl – 93,69%.

Stejně jako ve většině sezóny, tak i v play-off vévodí statistikám obránců první ligy Jakub Grof se šesti body za dva góly a čtyři asistence. O jeden bod méně má jeho spoluhráč Tomáš Houdek, který patří se třemi góly k nejlepším střelcům Slovanu. Pět bodů má i další ústecký bek Tomáš Ficenc, ten skóroval jednou a čtyřikrát asistoval. Nejproduktivnějším bekem Chomutovských je František Bombic, který si v osmi zápasech připsal čtyři gólové asistence. Druhým nejproduktivnějším obráncem KLH je Roman Chantrúch, který jednou skóroval a jednou asistoval. Mezi nimi se ještě vklínil ústecký bek Petr Hořava se třemi body za 2 góly a jednu asistenci.

Mezi útočníky je druhým nejproduktivnějším forvardem vyřazovacích bojů chomutovský Ladislav Boušek se 12 body za 6 gólů a stejný počet přihrávek. Toho předstihl jen královehradecký Roubík, ten zaznamenal bodů 17 (5+12). Z Ústeckých je nejproduktivnější devítibodové duo Róbert Liščák s Tomášem Martincem. První zaznamenal 3 góly a 6 asistencí, druhý 2 přesné trefy a 7 přihrávek. O jednu přihrávku za Tomášem Martincem zaostává Tomáš Micka (2+6). Ještě o bod méně má chomutovský Petr Jíra (4+3).

V hodnocení +/- bodů je na tom z obou týmů nejlépe Roman Chantrúch z KLH se sedmi plusovými body. O jeden bod méně mají Ústečtí Lvi Milan Antoš a Jakub Grof. Na pěti kladných bodech jsou zatím Kostourek s Bouškem, na ústecké straně to je obránce Tomáš Nádašdi.

Sestavy z posledních zápasů

Ústí n./L.: Přikryl - Grof, Nádašdi, Kolafa, Hořava, Houdek, Ficenc, Klobouček, Zápotočný - Antoš, Pazourek, Janků - Klimt, Martinec, Hluchý - Kudrna Jiří, Liščák, Micka - Vítek, Kloz, Přeučil.

Chomutov: Horčička - Bombic, Chatrnúch, Trefný, Révay, Malínský, Vaněček, Černý, Nosek - Boušek, Heinisch, Polodna - Jíra, Kostourek, Charousek - Jeslínek, Mikšovic, Havlůj - Polanský, Hašek, Tauš.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže