M l a d á B o l e s l a v - Hráli v oslabení, do konce řádné hrací době chybělo jen málo přes dvě minuty. Domácí hráli přesilovou hru a toužili po dalším obratu dramatického souboje. Stal se opak. Milan Antoš za brankou vybojoval, po zaváhání brankáře Altrichtera, puk a předložil na svého centra. David Pazourek v čase 58:45 trefil odrytou část branky a po velkém dramatu nasměroval Lvy do finále. „Po chybě brankáře mi to Milan Antoš dával před prázdnou branku,“ zlehčoval svou roli Pazourek.
Ústecký nejlepší střelec letní přípravy se brzy po startu soutěže zranil. Do hry se vrátil až po Vánocích. Hned zaujal své místo v centru první formace. V play off však na svůj okamžik slávy čekal. V šesti předchozích zápasech se nedokázal ani jednou střelecky prosadit. Gól však přišel v pravý čas. Jeho zásah rozhodl o postupu Lvů do finále. „Byl první a jsem rád, že to tam padlo. Měl jsem ale snadnou pozici, po chybě brankáře to Milan Antoš dával před prázdnou branku, “ popisoval David Pazourek vítězné zakončení. „Byl jsem v pravý čas na pravém místě a jsem rád, že jsem ho dal. Střelecky jsem se trápil.“

Slovan i ve třetím semifinále musel obracet vývoj zápasu. Domácí brzy poslal v přesilovce do vedení Václav Eiselt. „Začali jsme opatrně, oni výborně. Měli hodně přesilovek a ze začátku je využili,“ všiml si Milan Antoš. Slovan pak v průběhu mače prohrával dokonce dvakrát dvoubrankovým rozdílem. Ani tehdy se nesložil. „Je vidět, jakou tým má sílu a jak neuvěřitelně hraje,“ chválí brankář Petr Přikryl. „Hráče jsem nabádal, ať zkusíme dát kontaktní gól. Pak jsem věřil,“ prohlásil trenér Vladimír Evan. „Vabank jsme hrát nemuseli.“ I Pazourek přiznával, že gól Jana Kloboučka tým nakopl: „Určitě to bylo rozhodující, dostali jsme se zpátky do hry. Předtím jsme špatně bruslili, snažili jsme se přidat. Do třetí třetiny jsme stáhli hru na tři pětky a vyplatilo se to.“

Do třetí třetiny vlétli Lvi jako uragán, brzy vyrovnali. Pak si vytvořili čtyři gólové šance. A nakonec šli do vedení. „Věřili jsme, že když to bude o jeden gól, že je udoláme. Celou sérii jsme sledovali, že na tom nebyli fyzicky úplně dobře. Říkali jsme, že když třetí třetinu zrychlíme, budou šance a to se vyplnilo,“ vypočítával Milan Antoš. Přesto domácí ještě jednou povstali, Káňa vyrovnal. Čtyři minuty před koncem dokonce hráli Boleslavští přesilovku. V ní však udeřili hosté. Podruhé v utkání. „Jim ubývaly síly. Tahali nohy. Nám se dařily už v základní části a teď jsme zúročili zkušenosti ze základní části. Známe se. Víme, co čekat jeden od druhého, riskli jsem to a vyšlo to,“ ulevil si. „Byli pod obrovským tlakem. Věděli, že musí. My jsme byli v klidu, věděli jsme, že buď se nám to povede nebo nepovede a Boleslavi se hrálo těžko. Věděli, že každá chyba znamená, že mají od zítřka volno,“ postřehl Vladimír Evan.

Ústečtí na oslavy nemyslí. „Nemáme co slavit. Máme před sebou finále, máme před sebou nejtěžšího soupeře,“ prohlásil brankář Petr Přikryl. „Jedu domu za dětma. Dám si něco k večeři, dvě piva, budu rád, že se vyspím. Říkám, že slavit se má do dvanácti hodin, takže to zapíchneme a budeme se soustředit na finále,“ dodal Antoš.
Ve čtvrtek Ústečtí absolvují trénink. V pátek dostanou volno a od soboty se budou připravovat na poslední bitvu sezony.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže