Ú s t í n/L. - V lednu přišel jako posila ze slovenské Skalice a v Ústí si zažil ostrý debut. Právě v souboji Slovanu Ústí s Mladou Boleslaví 31. ledna v ústecké Lví aréně si poprvé navlékl žlutomodrý ústecký dres. Róbert Liščák tehdy nastoupil v první formaci za zraněného kapitána Milana Antoše a hned se uvedl krásnou akcí před vyrovnávací branku Davida Pazourka. Od těch chvil se ukazuje jako dobrý kauf. Ve vyřazovacích bojích posbíral už šest bodů a v trojce s Ivanem a Mickou tvoří neúdernější komando Slovanu. „Nejde o to, jestli se daří mně, ale jestli tým vítězí a jestli jdeme dál,“ tvrdí Róbert Liščák před startem žhavého semifinále.
Do jeho startu už zbývají jen hodiny. „O všechno jde od začátku play off, a tak bych neřekl, že je nyní nějak zvýšené napětí. Spíš už taková radost, že se začne hrát,“ nedočkavě říká slovenský křídelník po sobotním posledním tréninku. Zítra tým už čeká rozbruslení a vpodvečer zápas. Po více než týdenním volnu. Boleslav se připravuje o dva dny méně. Její čtvrtfinále skončilo v neděli. „Měli volno o dva dny kratší, ale doba tréninku je zhruba stejná. A byla dost dlouhá. Kdyby hráli na sedm zápasů, bylo by to něco jiného,“ vypočítává Róbert Liščák.

Utkání Slovanu s Mladou Boleslaví se stávají koloritem první ligy. Týmy se potřetí za sebou potkávají při vyvrcholení play off. Předloni v semifinále i loni nakonec slavili Ústečtí. „Vím, že loni hráli finále a obě mužstva se už dva roky snaží probojovat do extraligy, takže je mezi nimi takové napětí, jsou řazeny mezi favority od začátku sezony,“ přemýšlí za pár dní devětadvacetiletý forvard. „Mně je jedno proti komu hraji, vždy se snažím se hrát co nejlíp, pro tým,jde mi o to, aby tým hrál co nejlíp,“ dodává.

V mužstvu soka má kamaráda, krajana ze Slovenska. V zelenobílých barvách působí Ivan Donič. „Je to kamarád možná se potkáme na ledě,“ usmívá se Liščák. „Ale poslední dobou jsme nebyli tu v kontaktu. Jen dříve jsem se ho SMSkou ptal, proč když tu hráli naposled, nenastoupil. Prý měl nějaké zranění,“ vzpomíná. Další jeho známý, Petr Kocák, zase strávil v Boleslavi loňskou sezonu. „V letošní sezoně pak hrál se mnou ve Skalici. Už mi říkal, že ve středu se přijede podívat.“ Že by na krajanovi vyzvídal nějaké rady, jak přemoci semifinálového soupeře? „To ani ne. Jedno družstvo zná druhé velmi dobře. Kdo bude mít víc štěstí a větší touhu po vítězství, uspěje,“ ví Robert Liščák.

Ve čtvrtfinále se se svými spoluhráči ve formaci významně podílel na vyřazení Dukly Jihlava. „Nejde o to, jestli se mně daří, ale jestli tým vítězí a jdeme dál. Každá lajna to táhne a nakonec pak vyhraje tým. Jde mi o to, abychom to vyhráli.“ Proti předcházející sérii se semifinále hraje jen na tři vítězné zápasy. „Je jedno, jestli se hraje na tři nebo na čtyři. Musíme prostě vyhrát o jednou víc,“ nedělá Liščák z postupové matematiky vědu. „Hrál jsem play off v Americe, kde jsem odehrál 29 zápasů. To bylo hodně dlouhé, ale stejně v každém zápase se počítají chyby a jestli je soupeř dokáže zužitkovat, o to je to horší. Žádná se nedá napravit, jednou ji uděláte a je tam. Rozdíl bude v tom, že bude nahuštěnější program. Jen jeden den volno a za týden je to odehrané, za sedm dní se může odehrát pět zápasů. To je hodně. Ale jestli to uděláme na tři nebo na pět… prostě musíme vyhrát tři zápasy.“

Oba soupeři svedli v základní část vyrovnané bitvy. Třikrát nestačila základní hrací doba, dvakrát vítěze určovaly až samostatné nájezdy. „Základní část a play off jsou dvě různé soutěže. Každý musí pozvednout svou hru na maximum. Do všeho se musí jít naplno, s tím, že to možná je poslední utkání, poslední střídání a který mančaft dokáže tohle vstřebat do sebe, ten je nejúspěšnější,“ uzavřel slovenský forvard.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže