Ú s t í n/L. - Repríza loňského finále je tady. Tentokrát se však tehdejší finalisté potkají již o kolo dříve. Na opačné straně barikády než na jaře loňského roku se bude bít Václav Eiselt. "Proti Ústí se budeme snažit prosadit rychlostí a chytrou hru. Věřím že, je takhle přehrajeme," předesílá před atraktivním semifinále Eiselt.
Vedle Ústeckých Lvů se před sezónou jako o nejvážnějším adeptovi na extraligovou příslušnost mluvilo o Mladé Boleslavi. Středočeši si sice v úvodu ročníku počínali mátožněji, nakonec však přeci jen dostáli očekáváním a druhou polovinu soutěže odehráli nejlépe z celé 1. ligy. “U nás se prostřídala řada hráčů, nejdřív si ten kádr musel sednout a ustálit. Potřebovaly se sehrát útoky, obrany, to se povedlo a pak to začalo šlapat,“ vysvětluje pomalejší rozjezd Boleslavi Václav Eiselt.
V dobrém rozpoložení zahájili Boleslavští i čtvrtfinále play-off proti Třebíči, když pouze ve třetím duelu dali týmu z Vysočiny naději prohraným prodloužením. “Vycházely nám kombinace, stříleli jsme hodně gólů. Po tom prvním utkání to z nás spadlo a i přes ten počáteční respekt vůči Třebíči bych řekl, že jsme tu sérii měli pod kontrolou.“
Série s Třebíčí nakonec vyzněla v poměrně jasný prospěch Boleslavi, ačkoliv v základní části měla výrazně navrch Horácká Slavia. “My jsme se na Třebíč speciálně připravovali, protože jsme s ní třikrát během základní části prohráli. Samozřejmě jsme nechtěli něco podobného připustit i ve čtvrtfinále, takže jsme se na ní nachystali opravdu důkladně. Nakonec nás příliš nepřekvapila, nehrála nic, co bychom už s ní nezažili během sezóny,“ přibližuje vzájemné duely s Třebíčí bývalý Ústecký Lev.
Úvodní kolo play-off svedlo dohromady očekávané semifinálové dvojice. Chomutov vyzve vítěze základní části Hradec Králové, Mladá Boleslav se pokusí splatit loňské dluhy ústeckému Slovanu. “Sérii Ústí s Jihlavou jsme sledovali. Po prvním zápasu, který Ústí dotáhlo až v prodloužení, už ta série nabrala jednoznačný průběh. Teď je pro nás Ústí tím nejtěžším možným soupeřem.“
Oba soupeři se letos střetli ve vzácně vyrovnaných soubojích, které nutně odhalily valnou většinu aspektů hry žlutomodrých i Středočechů. “Hráči se vzájemně dobře znají. Ústí má hodně velkých silných hráčů, kteří půjdou tvrdě do těla. V situacích před brankou bude mít Ústí určitě navrch. Navíc má Slovan čtyři vyrovnané lajny, kdy zápas může rozhodnout kterákoliv z nich. V Ústí hrají i šikovní beci, kteří umí podržet puk nebo dobře vystřelit. Samozřejmě velká síla Ústí bude i v přesilovkách,“ jmenuje přednosti Ústí forvard se zkušenostmi z extraligy.
Oproti Boleslavi má Ústí k dobru dva dny odpočinku. Může se podle Václava Eiselta v kritických situacích projevit, že mělo Ústí o něco delší čas na přípravu? “To si nemyslím. Všichni hráči mají v nohou 52. kol základní části, jestli teď bude jedno mužstvo odpočívat pět dní nebo sedm, na tom nezáleží. Někdy je občas lepší z toho zápasového rytmu nevypadnout, než mít delší volno. V sérii na sedm zápasů se zas počítá každý den regenerace. My se na Ústí připravíme tak jako tak, zkusíme přečíst jejich hru a vymyslet na ni nějaký klíč.“
Eiselt patří k těm hráčům, kteří v minulosti hájili barvy svého současného soupeře. I to může přispět k pikantnosti této semifinálové série. “Tohle nehraje roli. V každém týmu je někdo, kdo hrál jinde. Já jsem teď v Boleslavi, bojuju za Boleslav a chci, aby Boleslav postoupila,“ netrpí nejmenší nostalgií pravé křídlo druhé útočné formace Středočechů.
Vinou zranění se Eiselt propracoval do kádru Boleslavi až v druhé půli sezóny, přes dvacet utkání stál kvůli přetržené Achillovce. Po rekonvalescenci střelecky nijak neoslňoval, ale sezónu zatím rozhodně nezatracuje. “Já jsem po tom zranění vůbec netušil, jestli ještě stihnu letošní sezónu. Nakonec jsem po čtyřech a půl měsících šel rovnou do zápasu. Možná jsem pak mohl dát víc gólů nebo jsme mohli být po základní části ještě výš. To se teď ale maže, sezóna se hodnotí až po play-off.“
Trumfem Středočechů ve vyřazovacích bojích by měl být Richard Král. Velezkušený útočník přišel s velkou slávou do města automobilů těsně před koncem přestupového termínu a od první chvíle dokazuje, že je velmi platnou posilou. “Richard Král je vynikající hokejista, to vědí všichni. Po jeho příchodu se mančaft zvedl. Já doufám, že nás dovede tam, kam si všichni přejeme,"
neubrání se myšlenkám na nejvyšší soutěž Václav Eiselt.

foto: www.bkboleslav.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže